Рішення
від 05.05.2023 по справі 359/13227/21
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/13227/21

Провадження № 2-др/359/26/2023

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05травня 2023року Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі :

головуючої судді Яковлєвої Л.В.,

при секретарі Русан А.М.,

розглянувши y відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Борисполі Київської області заяву представника заявника адвоката Дяконової Кристини Ігорівни про ухвалення додаткового рішення суду у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа : Департамент охорони здоров`я Київської обласної державної адміністрації про встановлення факту народження дитини поза закладом охорони здоров`я,-

встановив :

У провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області з 29 грудня 2021 року перебувала цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа : Департамент охорони здоров`я Київської обласної державної адміністрації про встановлення факту народження дитини поза закладом охорони здоров`я.

15 червня 2022 року по справі ухвалено судове рішення, яким заяву ОСОБА_1 задоволено частково.

13 березня 2023 до суду представником заявника адвокатом Дяконовою К.І. подано заяву разом з додатками про ухвалення додаткового рішення суду, якою просить суд : постановити додаткове рішення у справі № 359/13227/21 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа : Департамент охорони здоров`я Київської обласної державної адміністрації про встановлення факту народження дитини поза закладом охорони здоров`я, яким : встановити факт народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянкою України, дитини жіночої статі ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце народження: с. Велика Олександрівка, Бориспільського району, Київської області, зазначивши вказану інформацію у актовому записі про народження ОСОБА_3 .

Заяву обґрунтовано тим, що рішення суду від 15 червня 2022 року заявником пред`явлено до виконання до Бориспільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бориспільському районі Київської області. Проте, заявнику було повідомлено про неможливість виконання вказаного рішення суду через виявлену невідповідність змісту рішення нормам закону: в мотивувальній частині рішення суд задовольнив позовні вимоги частково, водночас не вбачає підстав для задоволення заяви в частині зобов`язання записати в актовому записі про народження дитини батьком ОСОБА_4 . Однак, в резолютивній частині рішення встановлено факт народження дитини за прізвищем « ОСОБА_5 ». Так, оскільки судом не встановлено батьківство ОСОБА_4 щодо дитини, прізвище дитини присвоюється за прізвищем матері « ОСОБА_6 ». Крім того, в рішенні суду відсутні відомості про місце народження дитини. Таким чином, з метою виконання рішення суду та реєстрації актового запису про народження дитини необхідно його доповнити посиланням на реєстрацію дитини, народженою заявником ІНФОРМАЦІЯ_3 за прізвищем матері дитини, яке вона мала на момент народження дитини « ОСОБА_6 ».

Сторони у справі, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, в судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили. Представник заявника направила до суду заяву про розгляд справи без її участі, заяву підтримує та просить ухвалити додаткове рішення.

Суд, повно і всебічно дослідивши матеріали справи та письмові докази в їх сукупності, оцінивши їх відповідно вимогст. 89 ЦПК України, приходить висновку про наявність підстав для задоволення заяви про ухвалення додаткового рішення, з огляду на наступне.

Судом встановлено, що 29 грудня 2021 року представник заявника адвокат Решнюк А.В. звернувся до Бориспільського міськрайонного суду Київської області із заявою, якою просить : встановити факт народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянкою України, дитини жіночої статі ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; записати в актовому записі про народження дитини ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 «відомості про мати» - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка України, «відомості про батька» - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

15 червня 2022 року по справі ухвалено судове рішення, яким заяву ОСОБА_1 задоволено частково, вирішено : встановити факт народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянкою України, дитини жіночої статі ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; записати в актовому записі про народження дитини ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 «відомості про мати» - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка України. В задоволенні іншої частини вимог відмовити.

Судом такожвстановлено,що ОСОБА_1 уклала шлюб з ОСОБА_4 14 квітня 2022 року, що підтверджується копією свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_1 виданого Кам`янець-Подільським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Кам`янець-Подільському районі Хмельницької області Центрально - Західного міжрегіо-нального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький).

Таким чином, в рішення суду має бути внесено доповнення про місце народження дитини, а також посилання на реєстрацію дитини, народженою заявником ІНФОРМАЦІЯ_5 за прізвищем матері дитини, яке вона мала на момент народження дитини « ОСОБА_6 », оскільки на момент народження дитини жіночої статі ОСОБА_1 у зареєстрованому шлюбі не перебувала.

У відповідності до ч. 1ст. 270 ЦПК Українисуд,що ухваливрішення,може зазаявою учасниківсправи чиз власноїініціативи ухвалитидодаткове рішення,якщо: стосовнопевної позовноївимоги,з приводуякої сторониподавали доказиі давалипояснення,не ухваленорішення; суд,вирішивши питанняпро право,не зазначивточної грошовоїсуми,присудженої достягнення,або майно,яке підлягаєпередачі,або дії,що требавиконати; судомне вирішенопитання просудові витрати; суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановленихстаттею 430цього Кодексу.

З огляду на ч. 2ст. 270 ЦПК Українизаяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення.

Таким чином, суд дійшов висновку про задоволення заяви представника заявника про ухвалення додаткового рішення суду.

На підставі наведеного та керуючись вимогами ст. 133, 134, 140, 141, 246, 258, 259, 264, 265, 270, 353, 354 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Ухвалити додаткове рішення у цивільній справі за ОСОБА_1 , заінтересована особа : Департамент охорони здоров`я Київської обласної державної адміністрації про встановлення факту народження дитини поза закладом охорони здоров`я.

Встановити факт народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянкою України, дитини жіночої статі ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце народження: с. Велика Олександрівка, Бориспільського району, Київської області, зазначивши вказану інформа-цію у актовому записі про народження ОСОБА_3 .

Рішення суду може бути оскаржено до Київського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня виготовлення повного тексту судового рішення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи(вирішення питання) без повідомлення(виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скаргу на рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Яковлєва Л.В.

Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено22.05.2023
Номер документу110976831
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту народження дитини поза закладом охорони здоров`я

Судовий реєстр по справі —359/13227/21

Рішення від 05.05.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Рішення від 14.06.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 04.01.2022

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні