Ухвала
від 22.05.2023 по справі 910/7513/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Київ

22.05.2023Справа № 910/7513/23

Суддя Господарського суду міста Києва Смирнова Ю.М., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «Ірком-Ект» (02105, м.Київ, вулиця Павла Усенка, будинок 8)

до Головного управління Національної поліції у м.Києві (01601, м.Київ, вулиця Володимирська, будинок 15) в особі Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у м.Києві (02217, м.Київ, вулиця Драйзера, 9Б)

про скасування арешту майна,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «Ірком-Ект» звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Головного управління Національної поліції у м.Києві в особі Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у м.Києві, в якому просить суд скасувати арешт майна, накладений постановою т.в.о. начальника відділення розслідування економічних злочинів СВ Деснянського РУ ГУ МВС України в м.Києві Дерев`янко С.М. від 02.07.2012 в межах кримінальної справи №53-4139 на нежитлову будівлю, нежитлово-складську будівлю літер «СLХХІ», загальною площею 238,4 кв.м, нежитлову будівлю, нежитлово-офісну будівлю літер «СLХХІІ», загальною площею 469,5 кв.м, які знаходиться за адресою: м.Київ, вулиця Червоноткацька, 69.

В обґрунтування заявлених позовних вимог позивач зазначає, що вище перелічене майно належить йому на праві приватної власності, а оскільки арешт на вказане майно було накладено на підставі положень Кримінально-процесуального кодексу України 1960 року в межах кримінальної справи №53-4139, яка на даний час закрита, то наявні підстави для вирішення питання про зняття арешту з майна позивача.

За приписами п.п.8, 10 ч.3 ст.162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити: зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви та підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Проте, подана Товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «Ірком-Ект» позовна заява не містить зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви та підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Отже, позовна заява не відповідає вимогам ст.162 Господарського процесуального кодексу України.

Крім того, суд зазначає, що позивачем належним чином не засвідчено копію постанови про закриття кримінальної справи від 02.11.2012, яка долучена до позовної заяви.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст.162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «Ірком-Ект» підлягає залишенню без руху.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до ч.4 ст.174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи викладене та керуючись ст.174, ч. 2 ст. 232, ст.ст. 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «Ірком-Ект» до Головного управління Національної поліції у м.Києві в особі Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у м.Києві про скасування арешту майна залишити без руху.

2. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «Ірком-Ект» протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали надати суду:

- належним чином засвідчену копію постанови про закриття кримінальної справи від 02.11.2012;

- письмові пояснення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів доказів, копії яких додано до заяви;

- підтвердження про те, що позивачем не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

3. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Ю.М. Смирнова

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено23.05.2023
Номер документу110996938
СудочинствоГосподарське
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —910/7513/23

Рішення від 21.08.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 13.07.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 09.06.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні