Ухвала
від 22.05.2023 по справі 372/2108/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/2108/23

Провадження 1-кс-645/23

ухвала

Іменем України

22 травня 2023 року м.Обухів

Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши в залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області в місті Обухів Київської області клопотання Т.в.о. слідчого СВ Обухівського РУП Головного управління Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Т.в.о.слідчого слідчого відділу Обухівського РУП Головного управління Національної поліції в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні № 12023111230001153 від 09.05.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, яке погоджене прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 .

На обґрунтування клопотання т.в.о.слідчого зазначив, що слідчим відділом Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023111230001153 від 09 травня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 08.05.2023 приблизно 22 год. 10 хв., водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 керуючи автомобілем марки «Opel», модель «Astra» р.н. НОМЕР_1 рухався, поряд з буд 31 вул. Грушевського в напрямку вул. Гетьмана Сагайдачного, м. Васильків, де на нерегульованому перехресті здійснюючи маневр повороту ліворуч до вул. Миру не надав перевагу в русі зустрічному транспорту та скоїв зіткнення з мотоциклом марки «Lefan», модель «LF50» яким керував ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який рухався в зустрічному напрямку.

Внаслідок події водій мопеда ОСОБА_6 , і пасажир мопеда ОСОБА_7 отримали травми, госпіталізовані до КНП « Васильківська БЛІЛ ».

При проведенні досудового розслідування стало відомо, що ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в результаті отримання тілесних ушкоджень 08 травня 2023 року був доставлений до КНП « Васильківська Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , де перебував на стаціонарному лікуванні (Код ЄДРПОУ 01987758 ).

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - ч. 1 ст. 286 КК України - «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження».

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків на ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які зберігаються в КНП « Васильківська Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ 01987758 ), де перебував на стаціонарному лікуванні, з можливим її вилученням.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, та їх вилучення (здійснення їх виїмки), неможливо.

Тимчасовий доступ до інформації, а саме відомостей що містяться в медичній документації на ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка знаходиться у володінні лікарні - має істотне значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні і полягає у тому, що для проведення судово-медичної експертизи, потрібна вся наявна медична документація на вказану вище особу.

Відповідно до статті 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, яких залучають сторони кримінального провадження або слідчий суддя за клопотанням сторони захисту у випадках та порядку, передбачених статтею 244 Кодексу, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Слідчий та прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи щодо, встановлення тяжкості та характеру тілесного ушкоджень.

Відповідно до положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Так, інформація, до якої необхідний доступ не відноситься до винятку, встановленого ст. 161 КПК України.

На підставі викладеного, з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які зберігаються в КНП « Васильківська Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ 01987758 ), де останній перебував на стаціонарному лікуванні, з можливим її вилученням.

Т.в.о.слідчого Обухівського РУП ГУ НП в Київській області в судове засідання не з`явився, просив розглядати клопотання без його участі, клопотання підтримує в повному обсязі.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріалами клопотання, а також слідчим доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що документи, про тимчасовий доступ до яких просить надати т.в.о слідчого, знаходяться, в КНП « Васильківська Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування » Васильківської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , та містяться відомості, які мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин указаного кримінального провадження.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави для задоволення внесеного т.в.о.слідчого клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-160, 162 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання т.в.о.слідчого СВ Обухівського РУП Головного управління Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Зобов`язати КНП « Васильківська Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування » Васильківської міської ради, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ 01987758 ) надати слідчому СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які зберігаються в КНП « Васильківська Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ 01987758 ), де останній перебував на стаціонарному лікуванні.

Строк дії ухвали визначити до 21 червня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111026369
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —372/2108/23

Ухвала від 02.11.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 11.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 11.07.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 11.07.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 22.05.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні