Рішення
від 05.05.2023 по справі 134/27/23
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 134/27/23

2/134/79/2023

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

05 травня 2023 року смт. Крижопіль

Крижопільський районний суд Вінницької області

в складі: головуючої судді Кантонистої О.О.

за участю: секретаря судового засідання Азарян М.В.

представників позивача - ОСОБА_1 , адвоката Панасюка В.Б.

відповідачки ОСОБА_2

відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Крижопіль цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача - комунальний заклад «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей»,

встановив:

04 січня 2023 року Орган опіки та піклування Крижопільської селищної ради звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача - комунальний заклад «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

В обґрунтування позову вказує, що співвідповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 на даний час перебувають у шлюбі між собою та є батьками трьох неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

22 грудня 2022 року о 14 год. 45 хв. на адресу служби у справах дітей Крижопільської селищної ради від поліцейського офіцера громади Олега Томашенка надійшло телефонне повідомлення про те, що ОСОБА_2 перебуває в смт. Крижопіль в стані зміненої свідомості. Поряд з нею знаходиться її малолітня дочка ОСОБА_7 .

Працівники служби негайно прибули до місця знаходження матері та дитини. ОСОБА_2 перебувала з явними ознаками алкогольного сп`яніння, не могла самостійно стояти на ногах, в результаті чого було складено акт проведення оцінки рівня безпеки дитини, згідно з яким зроблено висновок про те, що подальше перебування дитини з матір`ю є дуже небезпечним та прийнято рішення негайно відібрати дитину у матері.

Також постало питання про місце перебування неповнолітніх синів співвідповідачів - ОСОБА_8 та ОСОБА_9 . Працівниками поліції спільно із завідувачем відділення соціальної роботи з сім`ями, що перебувають в складних життєвих обставинах, комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Крижопільської селищної ради» ОСОБА_10 було організовано пошуки вищевказаних дітей.

Того ж дня в с. Крикливець було знайдено ОСОБА_11 , який повідомив, що вже довгий час не проживає з матір`ю, оскільки вона пішла від батька та зі своїм співмешканцем зловживає спиртними напоями, догляд за ним не здійснює. Зі слів дитини батько також зловживає спиртними напоями, через це в них стався конфлікт і він був змушений піти з дому та впродовж трьох днів проживав у знайомих.

ОСОБА_12 працівники поліції знайшли в с. Верхівка Гайсинського району Вінницької області у його тітки ОСОБА_13 . Зі слів дитини, до тітки він дістався самостійно. Пішов до неї через те, що мати та батько зловживають спиртними напоями.

Неповнолітніх дітей співвідповідачів 22 грудня 2022 року було тимчасово поміщено до медичного закладу КНП «Крижопільська ОЛІЛ».

Питання про неналежне виконання співвідповідачами своїх батьківських обов`язків неодноразово розглядалось на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини Крижопільської селищної ради, проте це не дало позитивного результату.

Працівниками служби регулярно проводились профілактичні бесіди з батьками щодо належного виконання батьківських обов`язків та наслідків зловживання спиртними напоями.

Сім`я ОСОБА_2 та ОСОБА_3 перебуває під соціальним супроводом в КУ «Центр надання соціальних послуг Крижопільської селищної ради», оскільки вони зловживають спиртними напоями, вчиняють постійні сварки, не здійснюють догляд за дітьми.

Після чергового конфлікту співвідповідачі почали проживати окремо. ОСОБА_2 з малолітніми дітьми ОСОБА_7 та ОСОБА_9 деякий час проживала у будинку знайомого, де продовжила зловживати спиртними напоями. ОСОБА_3 також постійно перебуває у стані зміненої свідомості, пов`язаної з алкогольним сп`янінням.

У зв`язку з наведеними обставинами дітей з даної сім`ї було поставлено на облік в службі у справах дітей Крижопільської селищної ради, як таких, що перебувають складних життєвих обставинах, з підстави ухилення батьків від виконання своїх обов`язків.

На даний час співвідповідачі ніде не працюють, проживають з дітьми в антисанітарних умовах, не мають доходів достатніх для забезпечення потреб дітей, отримують лише соціальну допомогу як багатодітна сім`я, запас палива та продуктів харчування відсутній, будинок потребує капітального ремонту, в одній із кімнат руйнування стелі.

Про здоров`я дітей, їх фізичний, духовний та моральний розвиток співвідповідачі не піклуються, не займаються їхнім вихованням, не цікавляться навчанням. Постійне зловживання батьками алкогольними напоями створює загрозу життю та здоров`ю дітей.

Позбавлення співвідповідачів батьківських прав надасть дітям можливість отримати статус дітей, позбавлених батьківського піклування, та дозволить влаштувати їх до сімейних форм виховання, де діти зможуть отримати повноцінне виховання і догляд.

Враховуючи викладене, позивач просить позбавити ОСОБА_2 та ОСОБА_3 батьківських прав відносно їхніх дітей: сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , а також вирішити питання про стягнення аліментів.

Ухвалою судді від 17 січня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі, визначено проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 09 лютого 2023 року закрито підготовче провадження у справі та призначено судовий розгляд справи по суті.

В судовому засіданні представники позивача - Органу опіки та піклування Крижопільської селищної ради позовні вимоги підтримали з підстав, викладених у позові, та просили їх задовольнити. У судових дебатах зазначили, що останнім часом поведінка ОСОБА_2 змінилася в кращу сторону: вона навела лад у будинку, відвідувала дітей, щоденно говорить з ними по телефону, демонструє бажання бути поряд з дітьми, тому в частині позовних вимог стосовно неї покладаються на розсуд суду.

Відповідачка ОСОБА_2 в ході судового розгляду справи просила не позбавляти її батьківських прав, зазначила, що усвідомлює необхідність виправити свою поведінку та обіцяла надалі належним чином виконувати свої батьківські обов`язки. Пояснила, що на даний час вона проживає з іншим чоловіком, батько дітей проживає окремо.

Відповідач ОСОБА_3 також просить не позбавляти ОСОБА_2 батьківських прав, оскільки дітям буде краще біля матері, в іншій частині вирішення позовних вимог покладається на розсуд суду.

Неповнолітній ОСОБА_4 та малолітній ОСОБА_5 , допитані в присутності представника третьої особи - психолога ОСОБА_14 в судовому засіданні 27 квітня 2023 року, яке проводилося в режимі відеоконференції з Вінницьким міським судом Вінницької області, висловили бажання проживати разом з матір`ю ОСОБА_2 . Вірять, що її поведінка зміниться на краще і вона буде належним чином піклуватися про них. Вказали, що у них нормальні відносини зі співмешканцем матері - ОСОБА_15 , він їх не ображає. Однак мати зі співмешканцем періодично вживають алкогольні напої. Батько також вживає алкогольні напої.

Представник третьої особи - комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» - Суворова Н.І. зазначила, що ОСОБА_2 відвідувала дітей в закладі, щоденно говорить по телефону зі старшими дітьми. Діти дуже хороші, дружні, хочуть жити з мамою. Вважає, що ОСОБА_2 необхідно дати шанс на виправлення та не позбавляти батьківських прав.

Заслухавши пояснення представників позивача, співвідповідачів, представника третьої особи, з`ясувавши думку неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , дослідивши письмові матеріали справи, встановивши фактичні обставини справи, на яких ґрунтується позовна заява, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку про те, що позов слід задовольнити частково, з огляду на наступне.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є батьками трьох неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (свідоцтво про народження серії НОМЕР_1 , повторно видане 29 серпня 2013 року), ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (свідоцтво про народження серії НОМЕР_2 від 10 березня 2011 року) та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (свідоцтво про народження серії НОМЕР_3 від 06 вересня 2019 року).

На даний час співвідповідачі проживають окремо, їхні неповнолітні діти до вилучення із сім`ї проживали разом з матір`ю та її співмешканцем.

Згідно актів проведення оцінки рівня безпеки дитини від 22 грудня 2022 року, неповнолітніх ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_16 було вилучено з сім`ї та тимчасово влаштовано до медичного закладу через загрозу їхньому життю та здоров`ю.

Рішенням органу опіки та піклування - виконавчого комітету Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області від 23 грудня 2022 року № 359 затверджено висновок комісії з питань захисту прав дітей Крижопільської селищної ради про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відносно їхніх дітей; вирішено негайно відібрати дітей у зв`язку з виникненням безпосередньої загрози для їх життя та здоров`я.

Так, відповідно до висновку № 163 від 23 грудня 2022 року комісії з питань захисту прав дитини Крижопільської селищної ради про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , по відношенню до дітей: неповнолітнього сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , малолітнього сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , та малолітньої дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , питання про неналежне виконання ОСОБА_2 та ОСОБА_3 своїх батьківських обов`язків неодноразово розглядалося на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини Крижопільської селищної ради, з ними регулярно проводилися профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обов`язків та наслідків зловживання спиртними напоями, однак позитивних результатів це не дало. Сім`я ОСОБА_2 та ОСОБА_3 перебуває під соціальним супроводом в КУ «Центр надання соціальних послуг Крижопільської селищної ради».

ОСОБА_2 та ОСОБА_3 ніде не працюють, проживають з дітьми в антисанітарних умовах. Вони не піклуються про здоров`я дітей, їх фізичних, духовний та моральний розвиток. Не займаються вихованням дітей, не цікавляться їхнім навчанням. Зловживання батьками алкогольними напоями створює загрозу життю та здоров`ю дітей.

На підставі рішення комісії з питань захисту прав дитини Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області від 23 грудня 2022 року № 163 «Про стан виконання батьківських обов`язків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 по відношенню до їхніх дітей» неповнолітніх дітей співвідповідачів було влаштовано до центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

26 грудня 2022 року відносно ОСОБА_2 було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов`язків щодо виховання дітей).

Як вбачається з акту обстеження умов проживання від 13 квітня 2023 року, обстеження умов проживання проводилося за адресою: АДРЕСА_1 , де проживають ОСОБА_2 та ОСОБА_15 .

В ході обстеження було встановлено, що в будинку дотримано санітарно-гігієнічні умови проживання. На підлозі постелений новий лінолеум та чисті доріжки. У кімнаті матері є двоспальне ліжко, стіл та телевізор. На вікнах чисті тюлі та штори. Наявний запас продуктів харчування. Для дітей є окрема кімната, у якій є 2 дивана та 1 односпальне ліжко. В хаті пічне опалення. Поклеєні нові дитячі шпалери. На підлозі застелений лінолеум та чисті доріжки.

ОСОБА_2 та ОСОБА_15 офіційно не працевлаштовані, проте мають тимчасові підробітки (саджають картоплю, випасають худобу і т. і. по найму).

З ОСОБА_2 проведено профілактичну бесіду щодо підтримання санітарно-гігієнічних норм проживання, щодо шкідливого впливу алкоголю та тютюну на організм людини, а також раціонального використання бюджетних коштів.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_15 показав, що він проживає у фактичних шлюбних відносинах з ОСОБА_2 близько 4 місяців. Вони живуть в с. Крикливець в будинку його матері, але мають намір купити власний будинок. Не заперечує, щоб з ними проживали неповнолітні діти ОСОБА_2 . Між ними склалися хороші відносини, але дітям не подобається коли він вживає спиртні напої. Вказує, що ОСОБА_2 любить своїх дітей і хоче забрати їх додому.

У п. 6 Декларації прав дитини, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 20.11.1959 проголошено, що дитина для повного і гармонійного розвитку її особистості потребує любові і розуміння, вона повинна, коли це можливо, рости під опікою і відповідальністю своїх батьків і в усякому випадку в атмосфері любові і моральної та матеріальної забезпеченості.

Відповідно до ст. 3 Конвенції про права дитини від 20.11.1989 у всіх діях стосовно дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Держави-учасниці зобов`язуються забезпечити дитині такий захист і піклування, які необхідні для її благополуччя, беручи до уваги права й обов`язки її батьків, опікунів чи інших осіб, які відповідають за неї за законом, і з цією метою вживають всіх відповідних законодавчих і адміністративних заходів.

Згідно ст. 19 Конвенції про права дитини держави-учасниці зобов`язані вживати усіх необхідних законодавчих та інших заходів з метою захисту дитини від усіх форм фізичного та психологічного насильства, образи чи зловживань, відсутності піклування чи недбалого і брутального поводження або експлуатації з боку батьків чи будь-якої іншої особи.

У п. 54 рішення ЕСПЛ «Хант проти України» від 07.12.2006 суд нагадує, що між інтересами дитини та інтересами батьків повинна існувати справедлива рівновага (див. рішення у справі Olsson v. Sweden, від 27.11.1992 року і, дотримуючись такої рівноваги, особлива увага має бути до найважливіших інтересів дитини, які за своєю природою та важливістю мають переважати над інтересами батьків. Зокрема, стаття 8 Конвенції не надає батькам права вживати заходів, які можуть зашкодити здоров`ю чи розвитку дитини (рішення у справі Johansen v. Norway від 07.08.1996 року, п. 78).

Статтею 150 СК України передбачений обов`язок батьків щодо виховання та розвитку дитини.

Згідно частин 2, 4 ст. 155 СК України батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини. Ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

За змістом ст. 164 Сімейного кодексу України мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він, зокрема, ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства» на батьків покладається відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки мають право і зобов`язані виховувати дітей, піклуватися про їх здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку їх природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Згідно п. 16 постанови Пленуму Верховного Суду України від 30.03.2007 № 3 «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав» ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Позбавлення батьківських прав є заходом відповідальності батьків за невиконання або неналежне виконання ними своїх батьківських обов`язків. Головною метою такого заходу є захист інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей і стимулювання батьків щодо належного виконання своїх обов`язків. Ухилення батьків від виховання дитини, як підстава до позбавлення батьківських прав, можлива лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Оцінюючи надані сторонами докази, як кожен окремо, так і в їх сукупності, суд дійшов висновку, що ОСОБА_3 самоусунувся від виховання дітей, не піклується про фізичний і духовний розвиток дітей, підготовку до самостійного життя, не забезпечує необхідного харчування та догляду. Разом з тим, судом не встановлено усвідомлення відповідачем ОСОБА_3 своєї неналежної поведінки та намагань у майбутньому проявляти батьківську турботу про дітей, спілкуватися з ними та виявляти інтерес до їх внутрішнього світу, сприяти засвоєнню ними загальновизнаних норм моралі.

Відповідач ОСОБА_3 в судовому засіданні не заперечував, щоб його позбавили батьківських прав.

Зважаючи на встановлені обставини справи, суд вважає доведеним факт ухилення ОСОБА_3 від виконання своїх батьківських обов`язків щодо виховання дітей, піклування про здоров`я дітей, їх фізичний, духовний та моральний розвиток, а також підготовки їх до самостійного дорослого життя, що є підставою для задоволення позову в цій частині.

Що стосується матері дітей ОСОБА_2 , яка заперечує проти позбавлення її батьківських прав, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

У постанові Верховного Суду від 21.08.2019 у справі № 661/4038/17 зазначено, що тлумачення пункту 2 частини першої статті 164 СК України дозволяє зробити висновок, що ухилення від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини може бути підставою для позбавлення батьківських прав лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

Позбавлення батьківських прав є виключною мірою, яка тягне за собою серйозні правові наслідки як для батька (матері), так і для дитини (стаття 166 СК України). Зважаючи на те, що позбавлення батьківських прав є крайнім заходом, суд може у виняткових випадках при доведеності винної поведінки когось із батьків або їх обох з урахуванням її характеру, особи батька і матері, а також інших конкретних обставин справи відмовити в задоволенні позову про позбавлення цих прав, попередивши відповідача про необхідність змінити ставлення до виховання дитини (дітей) і поклавши на органи опіки та піклування контроль за виконанням ним батьківських обов`язків. Позбавлення батьківських прав допускається лише тоді, коли змінити поведінку батьків у кращу сторону неможливо, і лише при наявності вини у діях батьків.

Аналогічна позиція зазначена в постанові Верховного Суду від 23.11.2021 (справа № 592/17972/19).

Враховуючи те, що відповідачка ОСОБА_2 усвідомила до чого призвело неналежне виконання нею своїх батьківських обов`язків, в кожному судовому засіданні запевняла суд у своїй готовності змінити поведінку в кращу сторону, належним чином займатися вихованням дітей, піклуватися про їхні інтереси, з огляду на те, що позбавлення батьківських прав є крайнім заходом, суд вважає, що наразі не втрачена можливість зміни поведінки ОСОБА_2 на краще у стосунках з дітьми, тому дійшов висновку про відсутність підстав для позбавлення її батьківських прав.

Водночас суд вважає за необхідне попередити ОСОБА_2 про необхідність змінити ставлення до виховання дітей та покласти на орган опіки та піклування контроль за виконанням нею батьківських обов`язків.

Згідно ч. 2 ст. 166 Сімейного кодексу України особа, позбавлена батьківських прав, не звільняється від обов`язку щодо утримання дитини. При задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину, що передбачено ч. 3 ст. 166 Сімейного кодексу України.

Батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття (ст. 180 СК України).

Частиною 1 статті 183 СК України встановлено, що частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

Аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову (ч. 1 ст. 191 СК України).

За таких обставин, беручи до уваги, що в матеріалах справи відсутні докази незадовільного стану здоров`я або непрацездатності відповідача ОСОБА_3 , а також відомості про перебування на його утриманні інших осіб, суд дійшов висновку про необхідність стягнення з нього на користь матері дітей - ОСОБА_2 аліментів на утримання трьох неповнолітніх дітей: сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у розмірі 1/2 частини всіх видів його заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на кожну дитину, починаючи з 04 січня 2023 року і до досягнення ними повноліття.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 430 ЦПК України суд допускає негайне виконання рішень у справах про стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

Відповідно до ст. 141 ЦК України суд стягує з відповідача ОСОБА_3 на користь держави судовий збір у розмірі 2684 грн., від сплати якого позивач звільнений при зверненні до суду.

Суд роз`яснює, що мати, батько, позбавлені батьківських прав, мають право на звернення до суду з позовом про поновлення батьківських прав у разі зміни поведінки особи, позбавленої батьківських прав, та обставин, що були підставою для позбавлення батьківських прав (ст. 169 СК України).

Керуючись ст. ст. 12, 13, 76-81, 141, 263-268, 352, 354 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Позов задовольнити частково.

Позбавити ОСОБА_3 батьківських прав відносно неповнолітніх дітей: сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

У задоволенні позову в частині позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно неповнолітніх дітей: сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та стягнення аліментів - відмовити.

Попередити ОСОБА_2 про необхідність змінити ставлення до виховання своїх неповнолітніх дітей: сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Покласти на Орган опіки та піклування Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області контроль за виконанням батьківських обов`язків ОСОБА_2 відносно неповнолітніх дітей: сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Стягувати з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , уродженця с. Крикливець Крижопільського району Вінницької області на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , аліменти на утримання трьох неповнолітніх дітей: сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у розмірі 1/2 частини всіх видів його заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на кожну дитину, починаючи з 04 січня 2023 року і до досягнення ними повноліття.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави судовий збір у розмірі 2684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) гривні.

Допустити негайне виконання рішення в частині стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Позивач: Орган опіки та піклування Крижопільської селищної ради Тульчинського району Вінницької області, місцезнаходження: вул. Героїв України, 59, смт. Крижопіль Тульчинського району Вінницької області, код ЄДРПОУ 04325940.

Відповідачка: ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_4 .

Відповідач: ОСОБА_3 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_5 .

Третя особа: комунальний заклад «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», місцезнаходження: вул. 1905 року, буд. 12, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 39033892.

Повний текст рішення складено 15 травня 2023 року.

Суддя

Дата ухвалення рішення05.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111046163
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

Судовий реєстр по справі —134/27/23

Рішення від 05.05.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Рішення від 05.05.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Кантониста О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні