Ухвала
від 23.05.2023 по справі 909/495/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/495/23

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

23.05.2023 м. Івано-ФранківськГосподарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., розглянувши матеріали за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Калуська соляна компанія" до відповідачів Міністерства юстиції України, товариства з обмеженою відповідальністю "Оріана-Еко", акціонерного товариства "Оріана" про визнання протиправним та скасування наказу, визначення розміру статутного капіталу та розміру частки у ньому,

в с т а н о в и в:

ТОВ "Калуська соляна компанія" звернулось до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Міністерства юстиції України, ТОВ "Оріана-Еко", АТ "Оріана" про визнання протиправним та скасування наказу Міністерства юстиції України від 19 січня 2022 р. №159/5 "Про задоволення скарги" та визначення статутного капіталу ТОВ "Оріана-Еко" в розмірі 336 851 286 грн, розміру частки АТ "Оріана" у статутному капіталі ТОВ "Оріана-Еко" 156 461 102 грн, що становить 46%, розміру частки ТОВ "Калуська соляна компанія" у статутному капіталі ТОВ "Оріана-Еко" 180 390 184 грн, що становить 54%.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 27 ГПК України, позов пред`являється до господарського суду за місцезнаходженням чи місцем проживання відповідача, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

В ст. 29 ГПК України визначено, що право вибору між господарськими судами, яким відповідно до цієї статті підсудна справа, належить позивачу, за винятком виключної підсудності, встановленої статтею 30 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 5 ст. 30 ГПК України, спори, у яких відповідачем є Кабінет Міністрів України, міністерство чи інший центральний орган виконавчої влади, Національний банк України, Рахункова палата, Верховна Рада Автономної Республіки Крим або Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські ради або обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації, а також справи, матеріали яких містять державну таємницю, розглядаються місцевим господарським судом, юрисдикція якого поширюється на місто Київ, незалежно від наявності інших визначених цією статтею підстав для виключної підсудності такого спору іншому господарському суду.

За змістом п. 1 ч. 1 ст. 31 ГПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи, що одним із відповідачем за даним позовом є Міністерство юстиції України, що відповідно до ч. 5 ст. 30 ГПК України є виключною підсудністю господарського суду, юрисдикція якого поширюється на місто Київ, суд вважає, що матеріали за позовом ТОВ "Калуська соляна компанія" до Міністерства юстиції України, ТОВ "Оріана-Еко", АТ "Оріана" про визнання протиправним та скасування наказу, визначення розміру статутного капіталу та розміру частки у ньому, слід передати до Господарського суду м. Києва.

Керуючись статтями 29, 30, 31, 234, 235 ГПК України, суд

у х в а л и в:

матеріали за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Калуська соляна компанія" до відповідачів Міністерства юстиції України, товариства з обмеженою відповідальністю "Оріана-Еко", акціонерного товариства "Оріана" про визнання протиправним та скасування наказу, визначення розміру статутного капіталу та розміру частки у ньому, - передати за виключною підсудністю на розгляд Господарському суду міста Києва (вул. Б. Хмельницького, 44-В, м. Київ, 01054).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у визначені статтями 256, 257 ГПК України строк та порядку.

Суддя І. В. Ткаченко

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено25.05.2023
Номер документу111051161
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин пов’язані з правами на акції, частку у статутному капіталі

Судовий реєстр по справі —909/495/23

Ухвала від 25.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Стасюк С.В.

Ухвала від 23.05.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні