Ухвала
від 24.05.2023 по справі 160/11119/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 травня 2023 року Справа № 160/11119/23

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ільков В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Лікарсько-консультативної комісії Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради про визнання протиправним рішення, зобов`язання вчинити певні дії,-

УСТАНОВИВ:

23.05.2023 року через підсистему Електронний суд до Дніпропетровського окружного адміністративного суду, надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Лікарсько-консультативної комісії Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради, в якій позивачі просять суд:

- визнати протиправним рішення лікарсько-консультативної комісії при Комунальному некомерційному підприємстві "Центр первинної медико-санітарної допомоги №4" Криворізької міської ради, викладеного у формі висновку від 29.11.2022 № 140/2 щодо невідповідності стану ОСОБА_2 критеріям для встановлення категорії дитина з інвалідністю підгрупи А.

- скасувати рішення лікарсько-консультативної комісії при Комунальному некомерційному підприємстві "Центр первинної медико-санітарної допомоги №4" Криворізької міської ради, оформлене висновком від 29.11.2022 № 140/2;

- зобов`язати лікарсько-консультативну комісію Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги №4" Криворізької міської ради провести повторне засідання з розгляду питання встановлення ОСОБА_2 категорії дитина з інвалідністю підгрупи А віком до 18 років;

- зобов`язати лікарсько-консультативну комісію Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги №4" Криворізької міської ради встановити ОСОБА_2 , категорію дитина з інвалідністю підгрупи А віком до 18 років.

Справі за даним адміністративним позовом присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 160/11119/23 та у зв`язку з автоматизованим розподілом дана адміністративна справа була передана для розгляду судді Ількову В.В.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду та підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, згідно частини 5 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

Частиною 1 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 2 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до п.2 ч.6 ст.262 Кодексу адміністративного судочинства України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

З урахуванням предмету спору, звертаючи увагу на те, що дана справа не належить до категорій справ, розгляд яких здійснюється виключно за правилами загального позовного провадження та/або які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження, суд дійшов до висновку про розгляд справи в порядку положень ст.262 КАС України.

Керуючись ст. ст. 171, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №160/11119/23 за позовом ОСОБА_1 до Лікарсько-консультативної комісії Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради про визнання протиправним рішення, зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, що відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: 49089, м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4.

Здійснювати розгляд справи одноособово суддею Ільковим В.В.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов (у разі заперечення проти позову) протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача.

Відповідно до частини 4 статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Зобов`язати відповідача надати до суду разом з відзивом на позов належним чином засвідчені копії таких документів, а саме:

- рішення лікарсько-консультативної комісії при Комунальному некомерційному підприємстві "Центр первинної медико-санітарної допомоги №4" Криворізької міської ради, викладеного у формі висновку від 29.11.2022 № 140/2 щодо невідповідності стану ОСОБА_2 критеріям для встановлення категорії дитина з інвалідністю підгрупи А.

- рішення лікарсько-консультативної комісії при Комунальному некомерційному підприємстві "Центр первинної медико-санітарної допомоги №4" Криворізької міської ради, оформлене висновком від 29.11.2022 № 140/2;

- відомості/інформацію щодо підстав прийняття оскаржуваних позивачем рішень;

- звернення позивача із заявою призначити та провести засідання ЛКК відносно її дитини;

- оглядову справу дитини позивача;

- висновки ЛКК, відносно дитини позивача та всі інші наявні докази щодо суті спору.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи та надати до суду докази такого направлення (надання).

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи та надати до суду докази такого направлення (надання).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://adm.dp.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати учасникам справи.

Позивач: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код ОКПП НОМЕР_1 ).

Відповідач: Лікарсько-консультативна комісія Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради (50071, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, вул. В. Великого, 21, код ЄДРПОУ 37862114).

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Ільков

Дата ухвалення рішення24.05.2023
Оприлюднено26.05.2023
Номер документу111060042
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/11119/23

Рішення від 18.07.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 24.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні