Ухвала
від 22.05.2023 по справі 352/2017/19
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/2017/19

Провадження № 2/352/12/23

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача

22 травня 2023 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої-судді Хоминець М. М.

з участю секретаря Гундич Г. В.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

під час розгляду у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи», Івано-Франківської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень,

у с т а н о в и в:

ТОВ «Кредитні ініціативи» 30.09.2019 звернулося до суду позовом до відповідача ОСОБА_1 про звільнення з-під арешту нерухомого майна - будинковолодіння АДРЕСА_1 , право власності на яке 14.08.2019 зареєстроване за позивачем.

Ухвалою від 04.10.2019 суд відкрив провадження в даній справі та призначив підготовче засідання у рамках її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою від 18.12.2019 суд об`єднав в одне провадження з первісним позовом зустрічний позов ОСОБА_1 до ТОВ «Кредитні ініціативи», Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень.

Ухвалою від 16.12.2020 суд залучив до участі в даній справі правонаступників третьої особи за первісним позовом та відповідача за зустрічним позовом.

Ухвалою від 22.02.2021 суд закрив підготовче провадження в справі та призначив справу до судового розгляду по суті.

Ухвалою від 20.12.2021 суд залишив без розгляду первісний позов ТОВ «Кредитні ініціативи» до ОСОБА_1 про звільнення майна з-під арешту в зв`язку з поданою представником позивача до початку розгляду справи по суті заявою про залишення позову без розгляду.

Позивач 18.01.2023 подав до суду заяву про залучення до участі в даній справі в якості співвідповідача ОСОБА_3 , яка є позивачкою у цивільній справі № 352/7/20 за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , Ямницької сільської ради ОТГ, Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи», Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Вектор Плюс», Публічного акціонерного товариства «Омега банк», Івано-Франківської міської ради про визнання недійсними і скасування свідоцтва про право на спадщину, свідоцтва про право власності, іпотечного договору, договорів факторингу, рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, визнання права власності на 1/3 частку будинковолодіння, оскільки рішення в даній справі може вплинути на її права чи охоронювані законом інтереси. Подану заяву підтримав в судовому засіданні та просив задоволити.

Представник позивача - адвокат Марущак В. І. в судовому засіданні підтримав заяву про залучення до участі в даній справі в якості співвідповідача ОСОБА_3 , просив поновити пропущений строк для подання такої заяви та задоволити заяву; посилався на те, що ОСОБА_1 до подання позову в даній справі не знав та не міг знати про підставу залучення такого співвідповідача, уточнив, що рішення в даній справі вливає на права та охоронювані законом інтереси ОСОБА_3 .

Представник відповідачаТОВ «Кредитні ініціативи» - адвокат Проценко М. М., який бере участь у розгляді справи в режимі відеоконференції, повторно не зявився в судове засідання (не вийшов на відеоконференцзвязок), належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, не повідомив суду про причини незявлення.

Представник відповідача Івано-Франківської міської ради в судове засідання не зявився, відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, не повідомив суду про причини незявлення свого представника.

Заслухавши позивача і його представника, суд уважає, що клопотання позивача підлягає до задоволення, виходячи з таких підстав.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ч. 3 ст. 51 ЦПК України після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Суд установив, що ОСОБА_1 подав позов у даній справі 11.11.2019. ОСОБА_3 в січні 2020 р. у рамках цивільної справи № 352/7/20 звернулася до суду з позовом до відповідачів ОСОБА_1 , Ямницької сільської ради про визнання недійсними та скасування свідоцтва про право на спадщину, свідоцтва про право власності, визнання права власності на 1/3 частку будинковолодіння АДРЕСА_1 ; заяву про збільшення позовних вимог подала 20.12.2021.

З урахуванням викладеного, з огляду на те, що позивач довів, що не знав та не міг знати до подання позову в даній справі про підставу залучення ОСОБА_3 як співвідповідача, на права та охоронювані законом інтереси якої впливає рішення в даній справі, суд приходить до висновку про доцільність поновлення позивачу пропущеного з поважних причин строку для подання заяви про залучення співвідповідача та залучення до участі в даній справі в якості співвідповідача ОСОБА_3 .

На підставі наведеного, керуючись ст. 51, 260-261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Поновити позивачу пропущений з поважних причин строк для подання заяви про залучення співвідповідача.

Задовольнити заяву позивача про залучення співвідповідача.

Залучити до участі в даній справі в якості співвідповідача ОСОБА_3 , жительку АДРЕСА_2 .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Марія ХОМИНЕЦЬ

Повна ухвала складена 25.05.2023.

СудТисменицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111092909
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —352/2017/19

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні