Ухвала
від 16.05.2023 по справі 205/4936/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

16.05.2023 Єдиний унікальний номер 205/4936/22

Провадження номер 2/205/213/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.05.2023 рік м. Дніпро

Ленінський районний суд м. Дніпропетровська, у складі:

головуючого судді Бізяєвої Н.О.

за участю секретаря судового засідання Ільїчової К.В.

розглянувши у закритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Дніпра клопотання ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвоката Шамета Ірини Володимирівни, про залучення до участі у справі співвідповідача та третьої особи,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Ленінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа єдиним унікальним номером 205/4936/22 за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, треті особи: Департамент Соціальної політики Дніпровської міської ради, Управління - служба у справах дітей адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпропетровської міської ради, про визнання усиновлення недійсним.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 12.08.2022 року провадження у справі було відкрито за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 07.03.2023 року, підготовче судове засідання було закрито та справу призначено до розгляду по суті.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 26.04.2023 р. здійснено перехід з розгляду справи по суті на стадію підготовчого судового засідання.

В підготовчому судовому засідання ОСОБА_1 , в інтересах якої дає адвоката Шамета І.В., заявила письмове клопотання в якому зазначаючи на те, що 02.05.2023 р. отримано судом витребувану інформацію, за задоволеним 26.04.2023 р. клопотанням сторони позивача, з якої вбачається, що висновок про доцільність усиновлення дітей: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 надавався органом опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, до реорганізації - Орган та піклування Індустріального району, просить суд:

- залучити у якості співвідповідача - Відділ органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради (до реорганізації - Орган та піклування Індустріального району), адреса: 49127, м. Дніпро, вул. 20-річчя Перемоги, буд. 51, E-mail: ussd_livoberegna@dniprorada.gov.ua;

- залучити у якості третьої особи: Управління - службу у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради ( до реорганізації - служба у справах дітей Індустріального району Дніпропетровської міської ради), адреса: 49127, м. Дніпро, вул20-річчя Перемоги, буд. 51, E-mail: ussd_livoberegna@dniprorada.gov.ua.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача: Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, а також представники третіх осіб: Департаменту Соціальної політики Дніпровської міської ради та Управління - служби у справах дітей адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпропетровської міської ради - зазначили щодо вирішення заявленого клопотання на розсуд суду.

З`ясувавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, приходжу наступного висновку.

Відповідно до п. 4, 10, 19 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, у тому числі, вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача (п.4); вирішує заяви та клопотання учасників справи (п.10); здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті (п.19).

Відповідно до вимог ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача (ч.1).

У постанові Великої Палати Верховного Суду від 12.12.2018 року у справі №372/51/16-ц (провадження № 14-511цс18) зроблено правовий висновок у тому числі, про те, що визначення відповідачів, предмета та підстав спору є правом позивача, разом з тим установлення належності відповідачів й обґрунтованості позову є обов`язком суду, який виконується під час розгляду справи.

Згідно положень ч.ч. 3, 4, 6 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Т реті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Враховуючи предмет та підстави позову, встановлені обставини з наданого на виконання Ухвали суду від 26.04.2023 року повідомлення з Управління-служби у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради вих.№17-2-17/800 від 02.05.2023 року, отриманого судом 02.05.2023 р. (а.с. 150-151), приходжу до висновку про задоволення даного клопотання сторони позивача про залучення до участі у справі у якості співвідповідача: Відділ органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, адреса: 49127, м. Дніпро, вул. 20-річчя Перемоги, буд. 51, E-mail: ussd_livoberegna@dniprorada.gov.ua та у якості третьої особи: Управління - службу у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, адреса: 49127, м. Дніпро, вул20-річчя Перемоги, буд. 51, E-mail: ussd_livoberegna@dniprorada.gov.ua.

Відповідно до положень п. 2, п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засыдання у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи залучення до участі у справі співвідповідача та третьої особи, підготовче судове засідання у даній справі підлягає відкладенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 51, 53, 197, 198, 260, 261, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвоката Шамета Ірини Володимирівни, про залучення до участі у справі співвідповідача та третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у розгляді цивільної справи єдиним унікальним номером 205/4936/22:

- у якості співвідповідача: Відділ органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради (адреса: 49127, м. Дніпро, вул. 20-річчя Перемоги, буд. 51, E-mail: ussd_livoberegna@dniprorada.gov.ua),

- у якості третьої особи: Управління - службу у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради (адреса: 49127, м. Дніпро, вул20-річчя Перемоги, буд. 51, E-mail: ussd_livoberegna@dniprorada.gov.ua).

Підготовче судове засідання по справі 205/4936/22 за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, Відділу органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, треті особи: Департамент Соціальної політики Дніпровської міської ради, Управління - служба у справах дітей адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпропетровської міської ради, Управління - служба у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, про визнання усиновлення недійсним відкласти на 12 годину 00 хвилин 05.06.2023 року.

Копію даної ухвали направити учасниками справи, залученим до участі у справі співвідповідачу: Відділу органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради та третій особі: Управління - службу у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради.

Співвідповідачу: Відділу органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради та третій особі: Управління - службу у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради також надіслати копію позовної заяви, копію відзову та копію відповіді на відзив з усіма доданими до них матеріалами.

Запропонувати співвідповідачу: Відділу органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради - подати відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії даної ухвали, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів співвідповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. Відповідно до приписів ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву співвідповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву від співвідповідача для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити співвідповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 192 ЦПК України, визначити залученій третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову, відзову, або відповіді на відзив, копія яких, згідно вимогам частини третьої-п`ятої статті 178 ЦПК України, одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http:/ln.dp.court. gov.ua/

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення16.05.2023
Оприлюднено30.05.2023
Номер документу111110247
СудочинствоЦивільне
Сутьзалучення до участі у справі співвідповідача та третьої особи

Судовий реєстр по справі —205/4936/22

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні