Ухвала
від 27.06.2023 по справі 205/4936/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

27.06.2023 Єдиний унікальний номер 205/4936/22

Провадження № 2/205/312/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.06.2023 рік м. Дніпро

Ленінським районний суд м. Дніпропетровська, у складі:

головуючого судді Бізяєвої Н.О.

за участю секретаря судового засідання Бондаренко В.В.

розглянувши у закритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу клопотання представника Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, про визнання обов`язковою явку позивача ОСОБА_1 у цивільній справі № 205/4936/22,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Ленінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа єдиним унікальним номером 205/4936/22 за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, Відділу органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, треті особи: Департамент Соціальної політики Дніпровської міської ради, Управління - служба у справах дітей адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпропетровської міської ради, Управління - служба у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, про визнання усиновлення недійсним.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача: Органу опіки та піклування адміністрації Новокадацького району Дніпровської міської ради - Лійбук Л.І., зауваживши на те, що позивач по справі ОСОБА_1 не з`явилась у дане підготовче судове засідання судове, просить визнати явку позивача обов`язковою.

Дослідивши наявні матеріали, суд дійшов наступного висновку.

Як встановлено, що позивач ОСОБА_1 , якої безпосередньо стосуються дана справа та наслідки її розгляду, не з`явилась у дане підготовче судове засідання, не повідомила суду поважності причин неявки та і не надала відповідних відомостей які б свідчили на поважність таких причин. Крім того, представник позивача, адвокат Шамета І.В. також у дане підготовче судове засідання не з`явилась. Разом з цим, в матеріалах справи міститься розписка позивача ОСОБА_1 та її представника, згідно якої останні повідомлені про дату і час даного судового засідання у справі.

Згідно положень ч. 2 ст. 43 ЦПК України, учасник справи зобов`язаний, у тому числі, сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Положеннями ч. 2 ст. 223 ЦПК України визначено підстави за яких суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, у тому числі, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники (п. 5).

Враховуючи вимоги які заявляються позивачем у даній справі, суд, з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, вважає необхідним задовольнити клопотання та визнати обов`язковою явку позивача ОСОБА_1 у судові засідання у даній цивільній справі, для надання останньою особистих пояснень з приводу обставин зазначених в позовній заяві.

Згідно ч. 1 ст. 44 ЦПК України, учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Враховуючи наведене, підготовче судове засідання у даній справі слід відкласти.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 43, 223, 258-260, 353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, про визнання обов`язковою явку позивача ОСОБА_1 у цивільній справі № 205/4936/22 - задовольнити.

Визнати обов`язковою явку позивача - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська, для участі у розгляді у цивільній справі єдиним унікальним номером 205/4936/22 за позовною заявою ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Органу опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, Відділу органу опіки та піклування Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, треті особи: Департамент Соціальної політики Дніпровської міської ради, Управління - служба у справах дітей адміністрації Новокодацького району Дніпровської міської ради, як орган опіки та піклування адміністрації Новокодацького району Дніпропетровської міської ради, Управління - служба у справах дітей Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, про визнання усиновлення недійсним.

Підготовче судове засідання по цивільній справі відкласти на 14 годину 30 хвилин 12 липня 2023 року, про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити позивачу, що у відповідності до ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання.

Копію ухвали направити позивачу ОСОБА_1 та представнику позивача - адвокату Шамета Ірини Володимирівни.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.О. Бізяєва

Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено07.07.2023
Номер документу112018227
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання обов`язковою явку позивача ОСОБА_1 у цивільній справі № 205/4936/22

Судовий реєстр по справі —205/4936/22

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні