Ухвала
від 26.05.2023 по справі 563/892/23
КОРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 563/892/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

26 травня 2023 року м. Корець

Суддя Корецького районного суду Рівненської області Сірак Д.Ю., при вирішенні питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до КП "Корецьжитловодоканал" Корецької міської ради Рівненської області про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення з роботи і поновлення на роботі,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення з роботи і поновлення на роботі.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України. Дана справа підсудна Корецькому районному суду з огляду на ст. 27 ЦПК України. Підстав для відмови у відкритті провадження у справі чи повернення позовної заяви немає.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.274 ЦПК України дана справа підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження, оскільки згідно із вказаною нормою - у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають із трудовх відносин.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне розглядати вказану цивільну справу в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Таким чином, наявні достатні підстави для відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 19, 28, 175-177, 184, 187, 277 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до КП "Корецьжитловодоканал" Корецької міської ради Рівненської області про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення з роботи і поновлення на роботі.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справудо судовогорозгляду на 28 червня 2023року о 10:00год. у приміщенні Корецького районного суду Рівненської області (м. Корець Рівненської області, вул. Правосуддя, 7, факс (03651)2-17-06, E-mail: inbox@kr.rv.court.gov.ua).

В судове засідання викликати сторони: позивача ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ; відповідача - представника КП "Корецьжитловодоканал" Корецької міської ради Рівненської області, м. Корець Рівненської області, вул. Героїв Небесної Сотні, 21.

Витребувати в КП "Корецьжитловодоканал" Корецької міської ради Рівненської області: оригінал наказу № 20 від 03 травня 2023 року та оригінал листа-повідомлення про звільнення ОСОБА_1 та журнал обліку цих документів.

Витребувані документи надати суду до 10:00 год. 28 червня 2023 року.

В разі неможливості надати суду витребувані докази у встановлений строк відповідач зобов`язаний повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду відзиву на позов.

У зазначений вище строк відповідач має право подати до суду відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та усі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків (за наявності), що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до п. 5 ч. 5 ст. 178 ЦПК України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч. 5 ст. 178 ЦПК України, до відзиву додаються: докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідачу роз`яснюється, що він мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк, з дня отримання відзиву, для подачі до суду відповіді на відзив.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк, з дня отримання відповіді на відзив, для подачі до суду заперечення щодо відповіді на відзив.

Копії даної ухвали надіслати позивачу та відповідачу. Крім цього, надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України" https://kr.rv.court.gov.ua.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

С у д д я :

СудКорецький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення26.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111126932
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —563/892/23

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

Рішення від 28.06.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

Рішення від 28.06.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Сірак Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні