Ухвала
від 15.05.2023 по справі 753/4906/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/4906/23

провадження № 2/753/3846/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" травня 2023 р. м. Київ

Дарницький районний суд м. Києва у складі: головуючого судді Кулика С.В., за участю секретаря судового засідання Власенко Д.А., позивача ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_2 , представника відповідача Маковійчука В.М. , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом адвоката Подольського Андрія Анатолійовича, який діє в інтересах ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Бажана 14» про зобов`язання винити дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом адвоката Подольського А.А., який діє в інтересах ОСОБА_1 , до ОСББ «Бажана 14» про зобов`язання винити дії.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про закриття провадження у частині вимог про зобов`язання Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Бажана 14» відновити ОСОБА_1 доступ до користування ліфтом у під`їзді № 2 в будинку АДРЕСА_1 шляхом розблокування електронного ключа. Зазначив, що наслідки закриття провадження у справі у зв`язку із відмовою від позову, передбачені ст. 256 ЦПК України, позивачу та її представнику відомі.

Позивач клопотання підтримала.

Представник відповідача не заперечував проти задоволення клопотання.

Суд заслухавши сторони приходить до наступного.

Відповідно до ст. 49 ЦПК України позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно з ч. 1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до ч.3 ст. 206 ЦПК України у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Враховуючи, що позивач відмовляється від частини позовних вимог, наслідки відмови від позову їй відомі та зрозумілі, суд приходить до висновку про прийняття відмови позивача від частини позовних вимог, та закриття провадження в частині зобов`язання ОСББ «Бажана 14» відновити ОСОБА_1 , доступ до користування ліфтом у під`їзді АДРЕСА_1 шляхом розблокування електронного ключа.

Керуючись ст.ст. 43, 206, 260, 274, 352-355 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про закриття провадження в частині позовних вимог- задовольнити.

Прийняти відмову позивача від частини позовних вимог у виді зобов`язання Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Бажана 14» відновити ОСОБА_1 доступ до користування ліфтом у під`їзді АДРЕСА_1 шляхом розблокування електронного ключа.

Провадження в частині зобов`язання Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Бажана 14» відновити ОСОБА_1 доступ до користування ліфтом у під`їзді АДРЕСА_1 шляхом розблокування електронного ключа - закрити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга на ухвали суду подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.В. Кулик

Дата ухвалення рішення15.05.2023
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111127870
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —753/4906/23

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні