Ухвала
від 29.08.2022 по справі 810/2014/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 серпня 2022 року № 810/2014/15

Київський окружний адміністративного у складі головуючої судді Василенко Г.Ю., розглянувши в м. Києві в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження та видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Біла Церква Київської області до Публічного акціонерного товариства «Білоцерківський завод гумових технічних виробів» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

в с т а н о в и в:

У провадженні Київського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Біла Церква Київської області до Публічного акціонерного товариства «Білоцерківський завод гумових технічних виробів» про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 29.05.2015 адміністративний позов задоволено.

Стягнуто з Публічного акціонерного товариства «Білоцерківський завод гумових технічних виробів» на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Білій Церкві Київської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період квітень 2015 за списком № 1 та за списком № 2 в сумі 167998 (сто шістдесят сім тисяч дев`ятсот дев`яносто вісім) грн. 09 коп.

06.08.2015 Київським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист у справі №810/2014/15, в якому стягувачем є Управління Пенсійного фонду України у м. Біла Церква Київської області.

27.07.2022 на адресу суду від представника позивача надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження та видачу дубліката виконавчого листа, яка була передана для розгляду судді Василенко Г.Ю. 03.08.2022.

Розглянувши вказану заяву, суд зазначає таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Отже, підставою для заміни сторони у виконавчому провадженні є її вибуття та підтвердження обставин правонаступництва.

Судом встановлено, що Кабінетом Міністрів України 21.12.2016 року прийнято Постанову "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" №988, відповідно до якої вирішено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1.

Відповідно до додатку №1 до вказаної постанови, Управління Пенсійного фонду України у м. Біла Церква Київської області ліквідовується шляхом злиття та утворення Білоцерківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області.

31 березня 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про утворення Білоцерківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області, яке, відповідно, є правонаступником Управління Пенсійного фонду України у м. Біла Церква Київської області.

Дана обставина підтверджується відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Суд зазначає, що 22.08.2018 Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України", пунктом 1 якої встановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Так, відповідно до Додатку до вказаної Постанови Білоцерківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Київської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Як вбачається з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 21.08.2019 до вказаного реєстру було внесено запис №13531120002008793 про припинення Білоцерківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області як юридичної особи.

Також, згідно даних вказаного реєстру правонаступником Білоцерківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області є Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (код ЄДРПОУ 22933548, місцезнаходження: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 40).

Згідно з ч. 4 ст. 87 Цивільного кодексу України юридична особа вважається створеною з дня її державної реєстрації.

Частиною 1 статті 104 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Відповідно до ч. 5 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Таким чином, Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області є правонаступником Броварського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області, яке в свою чергу було правонаступником Управління Пенсійного фонду України у м. Біла Церква Київської області, а отже має певне коло прав та обов`язків останньої.

Отже, враховуючи вищезазначене, суд вважає за необхідне замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі №810/2014/15.

Щодо видачі дубліката виконавчого листа у даній справі, суд зазначає таке.

Закон України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" від 03.10.2017 №2147-VIII, яким Кодекс адміністративного судочинства України викладено в новій редакції, набрав чинності 15 грудня 2017 року.

Відповідно до п.п.18.4 п. 18 Розділу VII "Перехідні положення" КАС України до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів: у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Як слідує із заяви, виконавчий документ був втрачений, а відповідачем у добровільному порядку рішення суду не виконано.

Так, Київським окружним адміністративним судом виконавчий лист у даній справі видано 06.08.2015.

Державним виконавцем прийнято постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження №48691357.

На адресу Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області вказана постанова та оригінал виконавчого листа не надходили.

Наведені обставини свідчать про втрату виконавчого листа № 810/2014/15, виданого Київським окружним адміністративним судом 06.08.2015.

Доказів виконання судового рішення матеріали справи не містять.

Таким чином, виходячи зі змісту заяви, аналізу положень чинного законодавства та матеріалів справи, суд дійшов висновку про обґрунтованість заяви про видачу дубліката виконавчого листа та наявність підстав для її задоволення.

Керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження в адміністративній справі №810/2014/15, а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду України у м. Біла Церква Київської області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області (код ЄДРПОУ 22933548, місцезнаходження: 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 40).

3. Видати Головному управління Пенсійного фонду України у Київській області дублікат виконавчого листа № 810/2014/15 про стягнення з Публічного акціонерного товариства «Білоцерківський завод гумових технічних виробів» на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Білій Церкві Київської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період квітень 2015 за списком № 1 та за списком № 2 в сумі 167998 (сто шістдесят сім тисяч дев`ятсот дев`яносто вісім) грн. 09 коп.

4. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання (підписання).

Суддя Василенко Г.Ю.

Дата ухвалення рішення29.08.2022
Оприлюднено29.05.2023
Номер документу111132373
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —810/2014/15

Ухвала від 29.08.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Постанова від 29.05.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 14.05.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

Ухвала від 14.05.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Василенко Г.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні