Ухвала
від 26.05.2023 по справі 640/27944/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття адміністративної справи до провадження

26 травня 2023 року м. Київ № 640/27944/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Леонтович А.М., розглянувши позовну заяву Косівського районного підприємства "Райагроліс" до Кабінету Міністрів України про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

Косівське районне підприємство «Райагроліс» звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва із позовною заявою до Кабінету Міністрів України, у якій просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України в частині невиконання Указу Президента №456/2002 від 14.05.2002;

- зобов`язати Кабінет Міністрів України відшкодувати кошти в сумі 5 247 164,31 грн. на користь Косівського районного підприємства «Райагроліс»;

- зобов`язати Кабінет Міністрів України вжити заходи для фінансування Косівського районного підприємства «Райагроліс» з Державного бюджету України на виконання пункту 3 Указу Президента №456/2002 від 14.05.2002.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 18.02.2021 відкрито загальне позовне провадження.

На виконання положень п. 2 розділу ІІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України №2825-ІХ, Окружним адміністративним судом міста Києва скеровано за належністю матеріали справи №640/27944/20 до Київського окружного адміністративного суду.

За результатом автоматизованого розподілу, справу №640/27944/20 передано на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Леонтовичу А.М.

Частиною 2 статті 30 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 29 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження адміністративним судом, до якого вона надіслана.

Адміністративна справа була передана судді для продовження розгляду, у зв`язку з чим має бути прийнята до провадження та розгляд справи продовжується зі стадії продовження розгляду.

Згідно частини чотирнадцятої статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

У разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом (частина друга статті 35 КАС України).

Враховуючи вказане, суд вважає за необхідне прийняти до розгляду цю справу та здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною 2 статті 241 Кодексу адміністративного судочинства України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись статтями 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в :

1. Адміністративну справу №640/27944/20 прийняти до провадження.

Справа розглядатиметься одноособово суддею Леонтовичем А.М. за правилами загального позовного провадження.

2. Призначити підготовче судове засідання на 26 червня 2023 року о 14:00год.

4. Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

5.Запропонувати відповідачеві подати до суду відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про прийняття до провадження.

Роз`яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

6. Запропонувати позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив та/або клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

7. Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

8. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

9. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя Леонтович А.М.

Дата ухвалення рішення26.05.2023
Оприлюднено29.05.2023

Судовий реєстр по справі —640/27944/20

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 26.05.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

Ухвала від 06.07.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

Ухвала від 18.02.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

Ухвала від 19.11.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клименчук Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні