Рішення
від 22.05.2023 по справі 450/2591/22
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/2591/22 Провадження № 2-о/450/60/23

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

/вступна та резолютивна частина/

"22" травня 2023 р. Пустомитівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Данилів Є.О.

присяжних: О.А. Гаврилів, П.Я. Скочиляс,

при секретарі Ориняк Н.М.

з участю: заявника ОСОБА_1 , адвоката ОСОБА_1 - Ортинської Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Пустомити цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Давидівська сільська рада Львівського району Львівської області

про (предметзаяви):визнання недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженки м.Львова,зареєстрованої заадресою АДРЕСА_1 ;встановлення опікинад недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Львова, зареєстрованої за адресою АДРЕСА_1 ; призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуном ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Львова, зареєстрованої за адресою АДРЕСА_1 ;

суд постановив

зважаючи на складність у виготовленні повного тексту рішення суду, пов`язану з потребою у обґрунтуванні доводів сторін, на що може бути витрачений значний час, суд вважає за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини. Складання повного тексту рішення суду здійснити протягом десяти днів з дня оголошення вступної та резолютивної його частин.

Керуючись ст. 259, 263- 265, 268, 313, 314 ЦПК України, суд,

ухвалив:

заяву ОСОБА_1 ,- задоволити.

Визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку м. Львова, зареєстровану за адресою АДРЕСА_1 недієздатною.

Встановити опіку над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначити її опікуном ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Строк дії рішення визначити тривалістю два роки з моменту набрання ним законної сили.

Судові витрати пов`язані із проведення експертизи у розмірі 4 237 грн. 00 коп. віднести на рахунок держави.

Рішення суду після набрання ним законної сили надіслати до органу опіки та піклування та органам ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання фізичної особи.

Роз`яснити учасникам, що дане рішення суду не є безтерміновим, його дія обмежена у часі. Строк дії даного судового рішення може бути продовжено судом за відповідним клопотанням. Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного даним судовим рішенням.

Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною повинно містити обставини, що свідчать про продовження хронічного, стійкого психічного розладу, внаслідок чого особа продовжує не усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними, підтверджені відповідним висновком судово-психіатричної експертизи.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 30 - денний строк з дня проголошення рішення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасники справи:

Заявник: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ;.

Заінтересована особа: Давидівська сільська рада Львівського району Львівської області, ЄДРПОУ 04372313, Львівська область, Львівський район, с. Давидів, вул. Незалежності, 1А.

СуддяЄ. О. Данилів

Присяжні Гаврилів О.А.

Скочиляс П.Я.

Дата ухвалення рішення22.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111156661
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —450/2591/22

Рішення від 22.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Рішення від 22.05.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 23.09.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 18.08.2022

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні