Ухвала
від 30.05.2023 по справі 343/1273/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер: 343/1273/23

Номер провадження: 1-в/0343/26/23

У Х В А Л А

30 травня 2023 року м.Долина

Суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , розглянувши подання представника Комунального некомерційного підприємства "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області про продовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_2 , 1990 року народження, жителя с. Шевченкове Вигодської ТГ,-

ВСТАНОВИВ:

До Долинського районного суду Івано-Франківської області надійшла заява (подання) лікаря-психіатра КНП "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області про продовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_2 , 1990 року народження, жителя с. Шевченкове Вигодської ТГ.

Згідно з ч. 1 ст. 514 КПК України, продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Відповідно до ч. 3 ст. 514 КПК України, розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Ч. 1 ст. 512 КПК України передбачено, що судовий розгляд здійснюється одноособово суддею в судовому засіданні за участю прокурора, обов`язковою участю фізичної особи, стосовно якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру, її законного представника та захисника згідно із загальними правилами цього Кодексу.

В матеріалах, долучених до подання, відсутні дані про наявність законного представника в особи, стосовно якої порушено питання про продовження примусових заходів медичного характеру. Питання дієздатності за період перебування на примусовому лікуванні у встановленому порядку не вирішувалось. Також відсутні дані, які б свідчили про наявність захисника, з яким укладено договір, участь якого при розгляді даної заяви є обов`язковою.

Згідно з ч. 1 ст. 49 КПК України, захисник може бути залучений слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом в інших випадках, передбачених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.

На підставі ч. 2 ст. 49 КПК України у випадках, передбачених частиною першою цієї статті слідчий, прокурор виносить постанову, а слідчий суддя та суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст. 49, 512, 514 КПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до провадження заяву (подання) лікаря-психіатра Комунального некомерційного підприємства "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області про продовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_2 , 1990 року народження, жителя с. Шевченкове Вигодської ТГ Калуського району Івано-Франківської області, та призначити судове засідання на 09 червня 2023 року о 13:30 год. в приміщенні Долинського районного суду Івано-Франківської області в м. Долина по вул. Обліски, 115 Івано-Франківської області.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області (вул. Короля Данила, 20, м. Івано-Франківськ, 76010) призначити адвоката та забезпечити його прибуття до Долинського районного суду Івано-Франківської області (м. Долина по вул. Обліски, 115 Івано-Франківської області) на 25 травня 2022 року на 14.15 годин для участі в кримінальному провадженні № 343/725/22 за заявою (поданням) представника Комунального некомерційного підприємства "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області про продовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_2 , 1990 року народження, жителя с. Шевченкове Вигодської ТГ Калуського району Івано-Франківської області.

В судове засідання викликати прокурора, особу, стосовно якої вирішується питання, захисника та представника Комунального некомерційного підприємства "Долинська багатопрофільна лікарня" Долинської міської ради Івано-Франківської області (лікаря-психіатра). Ухвала окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч. 1 ст. 392 КПК України.

Суддя:

Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111171388
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження примусових заходів медичного характеру в амбулаторних умовах відносно ОСОБА_2 , 1990 року народження, жителя с. Шевченкове Вигодської ТГ

Судовий реєстр по справі —343/1273/23

Ухвала від 21.06.2023

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Керніцький І. І.

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Керніцький І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні