Ухвала
від 30.05.2023 по справі 145/876/23
ТИВРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 145/876/23

Провадження №2/145/657/2023

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"30" травня 2023 р. смт Тиврів

Суддя Тиврівського районного суду Вінницької області Копилова Л. В. , вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Тиврівської селищної ради про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ФГ "ЗОРЯ ВАСИЛІВКИ",

в с т а н о в и в:

29 травня 2023 року до Тиврівського районного суду Вінницької області надійшла вказана позовна заява.

При перевірці позовної заяви та матеріалів, доданих до неї, суддею встановлено, що позовна заява подана без додержання вимог, визначених ст. 175, 177 ЦПК України.

Згідно з ч. 2 ст. 175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до ч.1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Згідно ч.ч.1-2, ч.ч.4 -5 ст. 95 ЦПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Проте цим вимогам письмові докази, додані до позовної заяви не відповідають.

Встановлено, що в матеріалах справи містяться фотокопії письмових доказів, не завірених належним чином. Окремі документи неякісні, прочитати їх неможливо, що унеможливлює отримати інформацію, яку вони містять.

Так, додано: копію свідоцтва про смерть прочитати яке, окрім прізвища померлого ОСОБА_2 неможливо; незавірену належним чином копію свідоцтва про народження; незавірену належним чином копію заповіту, половину змісту якого прочитати неможливо; незавірену належним чином копію документу про право приватної власності на землю - Державного акту на право приватної власності на землю; незавірену належним чином копію витягу з Державного земельного кадастру на 2 -х аркушах; незавірену належним чином копію витягу з книги реєстрації сертифікатів; незавірену належним чином копію паспорту позивача (крім того, копія неналежної якості) та копію картки ІПН; незавірену належним чином довідку про місце проживання позивача; незавірену належним чином копію постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії.

Також представником позивача в позовній заяві зазначено, що іншого позову до того ж відповідача з таких самих підстав та з таким самим предметом вона не подавала.

Однак, як встановлено, згідно програми АСДС в провадженні Тиврівського районного суду Вінницької області перебувала справа 145/603/21; провадження 2/145/518/2021 до того ж відповідача з таких самих підстав та з таким самим предметом.

Про це представник позивача в позовній заяві не зазначив, що свідчить про введення суду в оману та про ознаки зловживання адвокатом своїми процесуальними правами та обов`язками.

Крім цього, в поданій позовній заяві представник позивача просить витребувати зі Спадкового реєстру інформацію щодо спадкових справ стосовно спадкодавця та інформацію про коло спадкоємців, посилаючись на відсутність доступу до Спадкового реєстру.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У клопотанні повинно бути зазначено, зокрема, вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Проте, у клопотанні не зазначені відомості про вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно.

Відповідно до положень ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст.175,177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Тому відповідно до вимог ст.185 ЦПК України, заяву слід залишити без руху та надати представнику позивача строк для усунення недоліків, які зазначені в ухвалі суду, протягом десяти днів з дня отримання ухвали. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Керуючись ст.ст. 175, 177 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Тиврівської селищної ради про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ФГ "ЗОРЯ ВАСИЛІВКИ", залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

С Суддя: Л. В. Копилова

Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111171739
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин та визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,

Судовий реєстр по справі —145/876/23

Рішення від 05.09.2023

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні