Ухвала
від 04.07.2023 по справі 145/876/23
ТИВРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 145/876/23

Провадження №2/145/657/2023

У Х В А Л А

про проведення підготовчого судового засідання

"04" липня 2023 р. смт Тиврів

Тиврівський районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Копилової Л.В.

за участю секретаря Мигдальської Н.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до Тиврівської селищної ради про встановлення факту родинних відносин, визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ФГ "Зоря Василівки",

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до Тиврівської селищної ради про встановлення факту родинних відносин, визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом .

Позивачка ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явилися, представник позивача надала заяву про розгляд справи в її відсутність, також просили закрити підготовче судове засідання, призначити справу до судового розгляду та витребувати із спадкового реєстру відомості, вказані в позовній заяві.

Відповідач представник Тиврівської с/ради в підготовче судове засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд задовольняє клопотання про витребування інформації із спадкового реєстру та приходить до наступного висновку.

На виконання вимог ч. 2 ст. 197 ЦПК України судом було здійснено усі визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті, шляхом розгляду та вирішення заявлених учасниками клопотань, долучення доказів.

За відсутності інших учасників процесу суд вважає за можливе роз`яснити учасникам процесу про можливість укладення між ними мирової угоди, подати докази, встановити строк для подачі відповіді на відзив та заперечень, встановити порядок з`ясування обставин справи і дослідження доказів.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст.199 ЦПК України судом встановлено не було та учасники процесу таких клопотання не заявляли.

В сенсі ч. 2 ст. 200 ЦПК України суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Разом із тим, суд вважає за необхідне надати учасникам процесу, в тому числі відсутньому відповідачу, можливість подати заперечення проти позову завчасно, до визначеної нижче дати судового засідання, а позивачу відзив на такі заперечення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 55, 189, 196-200 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до Тиврівської селищної ради про встановлення факту родинних відносин, визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ФГ "Зоря Василівки".

Призначити справу до судового розгляду по суті на 05.09.2023 року о 10-00 годині.

Витребувати із спадкового реєстру інформацію щодо наявності заповітів, спадкових справ, кола спадкоємців після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Чернівці Чернівецької області .

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Копилова Л. В.

Дата ухвалення рішення04.07.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111952153
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин, визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,

Судовий реєстр по справі —145/876/23

Рішення від 05.09.2023

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні