Ухвала
від 30.05.2023 по справі 150/239/23
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

"30" травня 2023 р.

Справа №150/239/23

Провадження №2/150/103/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі та призначення

справи до підготовчого провадження

30 травня 2023 року с. Мазурівка

Суддя Чернівецького районного суду Вінницької області Кушнір Б.Б., ознайомившись з позовною заявою керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Колос», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Головне Управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Колос», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Головне Управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, головуючою суддею визначено Кушнір Б.Б.

Чернівецьким районним судом від Чернівецької селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області в порядку, передбаченому ч.6 ст.187 ЦПК України, отримано інформацію про місце проживання (перебування) фізичної особи ОСОБА_1 , згідно якого за відомостями вищевказаного органу, відповідач знятий з реєстрації місця проживання в АДРЕСА_1 01.02.2022 року, місце проживання та фактичне місце перебування невідоме.

З врахуванням вказаних обставин, на виконання вимог ч.8 ст.187 ЦПК України, здійснено запит до Єдиного державного демографічного реєстру з метою визначення місця реєстрації відповідача ОСОБА_1 , згідно відповіді №91160 від 29.05.2023 з Єдиного державного демографічного реєстру, за вказаними параметрами ОСОБА_1 зареєстрований, у АДРЕСА_2 .

Відтак, виклик відповідача, суд вважає за необхідне здійснювати за його зареєстрованим місцем проживання відповідно до даних, які містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі, а саме АДРЕСА_2 .

Позовну заяву подано та оформлено відповідно до вимогстатей 175-177 ЦПК України.

Цивільну юрисдикцію, тобто предметну, суб`єктну, інстанційну, територіальну юрисдикцію суду (підсудність), визначені статтями19, 23,27,30 ЦПК України, не порушено.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, а також те, що у відповідності до положень п.1 ч.4ст.274 ЦПК Українивище зазначена цивільна справа не підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження, приходжу до висновку про доцільність та необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження та на виконання вимог, встановлених ч.1ст.189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження і призначити підготовче засідання у справі.

Також, в прохальній частині позовної заяви керівником Могилів-Подільської окружної прокуратури, подано клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Головне Управління Держгеокадастру у Вінницькій області та ОСОБА_2 .

Беручи до уваги подане клопотання, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч.3 ст. 187 ЦПК України, якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

Дослідивши матеріали справи, беручи до уваги предмет та підстави позовних вимог, суд вбачає доцільним залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Головне Управління Держгеокадастру у Вінницькій області та ОСОБА_2 , оскільки рішення суду по даній справі може вплинути на права та обов`язки третіх осіб.

На підставі наведеного вище, керуючись ст.ст.4,12,187-192,260,261,352-355 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом керівника Могилів-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чернівецької селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Колос», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Головне Управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Підготовче засіданняпризначити на 11годину00хвилин27червня2023року в приміщенні Чернівецького районного суду Вінницької області (Вінницька область, Могилів-Подільський район, с. Мазурівка, вул. Незалежності, буд. 20).

Виклик відповідача ОСОБА_1 здійснювати за адресою АДРЕСА_2 .

Відповідачам разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копії позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Встановити строк відповідачам для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідачів одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, про що надати суду письмове підтвердження.

У разі ненадання відповідачам відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Встановити строк позивачу для надіслання (надання) до суду відповіді на відзив, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

Зобов`язати позивача одночасно із надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду надіслати (надати) копії такої відповіді та доданих до неї документів відповідачам, про що надати суду письмове підтвердження.

Відповідь на відзив повинна відповідати правилам, встановленим частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідачі мають право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Головне Управління Держгеокадастру у Вінницькій області та ОСОБА_2 .

Зобов`язати керівника Могилів-Подільськоїокружної прокуратури не пізніше двох днів з моменту проголошення ухвали направити третім особам копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до наступної дати засідання.

Зобов`язати відповідачів не пізніше двох днів з моменту проголошення ухвали направити третім особам копію відзиву з додатками, а докази такого направлення надати суду до наступної дати засідання.

Запропонувати третім особам протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії позовної заяви надати суду: пояснення з викладом міркувань та аргументації щодо позову (на його підтримку або заперечення проти позову), а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснення щодо позову/відзиву і доданих до них доказів іншим учасникам справи; іншим учасникам справи - копію пояснення щодо позову та доданих до нього документів.

Роз`яснити третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача, що:

- під час розгляду справи вони користуються процесуальними правами, передбаченими ст. 43 ЦПК України;

- надані по справі пояснення щодо позову повинні відповідати вимогам встановленим ч. 3-6 ст.178 ЦПК України;

- докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються міркування та аргументація пояснень, повинні бути подані разом з поданням таких пояснень; копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, у разі неможливості подання доказів та документів до пояснень необхідно зазначити причини їх неподання,

- у разі ненадання письмових пояснень у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Попередити треті особи, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено ЦПК України; копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством; учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу; учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ст.95 ЦПК України).

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до частини п`ятоїстатті 272 ЦПК України.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Можливість отриматиінформацію щодосправи,що розглядається,учасники справимають наофіційному веб- порталі судової влади України в мережі інтернет: https://cr.vn.court.gov.ua/sud0228/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Б.Б. Кушнір

СудЧернівецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу111182074
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —150/239/23

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

Рішення від 01.08.2023

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Чернівецький районний суд Вінницької області

Кушнір Б. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні