Ухвала
від 31.05.2023 по справі 624/26/20
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кегичівський районний суд Харківської області

Справа № 624/26/20

провадження № 1-в/624/17/23

УХВАЛА

Іменем України

смт. Кегичівка 31 травня 2023 року

Кегичівський районний суд Харківської області, у складі

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю в.о. секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

розглянувши подання начальника Красноградського районного сектору №2 філії Державної установи "Центр пробації" в Харківській області ОСОБА_4 про звільнення від призначеного покарання у зв`язку з тим, що іспитовий строк закінчився, відносно якого

ОСОБА_5 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в смт Кегичівка Харківської області, українець, громадянин України, освіта середня, не одружений, утриманців не має, не працює, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 ,

- засудженого 27 травня 2020 року Кегичівським районним судом Харківської області за ч. 3 ст. 185 КК України до 5 (п`яти) років позбавлення волі, звільненого від відбування покарання з випробуванням, згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 3 (три) роки,-

ВСТАНОВИВ:

Вироком Кегичівського районного суду Харківської області від 27 травня 2020 року ОСОБА_5 засуджено за ч. 3 ст. 185 КК України до 5 (п`яти) років позбавлення волі, звільненого від відбування покарання з випробуванням, згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 3 (три) роки.

Іспитовий строк закінчився 27 травня 2023 року. Орган, що відає відбуванням покарання, вніс подання про звільнення засудженого від покарання, на його підтвердження до суду надані: копія вироку, матеріали по контролю за його виконанням, довідки, інші документи.

У судове засідання засуджений ОСОБА_5 та представник Красноградського районного сектору №2 філії Державної установи "Центр пробації" у Харківській області не з`явилися, причини неявки суду не повідомили, про місце, дату та час повідомлялися належним чином, надали заяви про розгляд справи за їх відсутності, клопотання підтримали.

Відповідно до ч. 5 ст. 539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Враховуючи, що судом не визнавалася обов`язковою явка засудженого ОСОБА_5 та представника Красноградського районного сектору №2 філії Державної установи "Центр пробації" у Харківській області, суд вважає можливим розглянути подання без їх участі.

У судовому засіданні прокурор підтримав подання, просив його задовольнити.

Перевіривши матеріали особової справи №8/2020, заслухавши думку прокурора, суд дійшов висновку про задоволення подання, виходячи з наступного.

Відповідно ч. 1 п. 9 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений ч. 2 ст. 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Ч. 2 ст. 165 КВК України передбачено, що після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

ОСОБА_5 засуджений згідно вироку Кегичівського районного суду Харківської області від 27 травня 2020 року за ч. 3 ст. 185 КК України до 5 (п`яти) років позбавлення волі, звільненого від відбування покарання з випробуванням, згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 3 (три) роки.

ОСОБА_5 за час іспитового строку не вчинив нового злочину, виконав покладені на нього обов`язки. Це свідчить про те, що мета покарання досягнута, його можливості вичерпані. Обставини, які перешкоджають звільненню від покарання, суду не повідомлені, і ним не встановлені.

Ухвали суду, які оформлюються окремим процесуальним документом, постановляються в нарадчій кімнаті. Ухвали суду, постановлені окремим процесуальним документом, підписуються суддею і приєднуються до справи.

Керуючись ст. 537, 539 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Засудженого ОСОБА_5 , згідно вироку Кегичівського районного суду Харківської області від 27 травня 2020 року за ч. 3 ст. 185 КК України до 5 (п`яти) років позбавлення волі, звільненого від відбування покарання з випробуванням, згідно ст. 75 КК України з іспитовим строком 3 (три) роки - звільнити від призначеного покарання.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду через Кегичівський районний суд Харківської області протягом 7 діб з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудКегичівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено01.06.2023
Номер документу111213111
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —624/26/20

Ухвала від 31.05.2023

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 29.05.2023

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 28.10.2021

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Вирок від 27.05.2020

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 10.03.2020

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 11.02.2020

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 05.02.2020

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні