Ухвала
від 26.05.2023 по справі 335/1787/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/1787/23 2/335/1132/2023

УХВАЛА

про витребування доказів та відкладення підготовчого засідання

26 травня 2023 р. Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Соболєвої І.П.,

за участю секретаря судового засідання Лазоренко Д.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача адвоката Железняк-Кранг І.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м. Запоріжжя в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району, про визначення місця проживання дитини,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звернулась до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району, в якому просить визначити місце проживання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , разом із матір`ю ОСОБА_1 , за її місцем проживання/перебування. Зобов`язати відповідача передати дитину матері для постійного проживання з позивачкою.

Ухвалою судді від 07.03.2023 відкрито провадження у справі та розпочато підготовче провадження.

25.05.2023 року на адресу суду від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів.

В підготовчому засіданні позивач та її представник клопотання про витребування доказів підтримали з підстав, що викладені в ньому.

З метою отримання інформації стосовно місця перебування відповідача ОСОБА_2 , просили витребувати зазначену у клопотанні інформацію з Міністерства соціальної політики України та з Національної сервісної служби України (м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601) та з Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (м. Київ, вул. Володимирська, 26, 01601).

Як пояснила у судовому засіданні представник позивача, нею, в установленому законом порядку було направлено відповідні адвокатські запити до вказаних установ. Однак, в установленому законом порядку відповіді, яка б містила запитувану інформацію, жоден з уповноважених органів не надав. Інформація щодо встановлення актуального місця перебування ОСОБА_2 , з яким наразі знаходиться малолітня дитина, є важливим та перебуває у прямому зв`язку із заявленими позовними вимогами про визначення місця проживання дитини. Тому існує необхідність витребування даної інформації у судовому порядку, у зв`язку з чим, на задоволенні клопотання сторона позивача наполягає.

Відповідач, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце підготовчого судового засідання, в судове засідання не з`явився, причини неявки не повідомив.

Відповідно до ч. 1 ст. 198, ч. 1 ст. 223 ЦПК Українинеявка сторони не перешкоджає проведенню підготовчого провадження.

Представник третьої особи: Органу опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Панченко І.О. у підготовче судове засідання не з`явився, 26.05.2023 подав до суду заяву, відповідно до якої просить про подальший розгляд справи за його відсутності з урахуванням прав та інтересів малолітньої ОСОБА_3 . Підтримує позицію органу опіки та піклування, викладену у висновку районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району від 02.05.2023 № 01-10/613 про неможливість визначення місця проживання малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що надано суду.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, заслухавши позивача та її представника, прийшов до такого.

Частиною 1ст. 2 ЦПК Українипередбачено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до п. 4 ч. 5ст. 12 ЦПК Українисуд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1ст. 13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п. 10 ч. 2ст. 197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Згідно з ч. 1ст. 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно дост. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 4ст. 10 ЦПК України, суд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи: роз`яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов`язки, попереджує про наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

У відповідності до ст. ч. 7ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи те, що позивачкою було заявлено відповідне клопотання про витребування доказів, з метою всебічного, об`єктивного, повного та неупередженого розгляду справи суд вважає за необхідне клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити та витребувати зазначені у клопотанні докази з Міністерства соціальної політики України та з Національної сервісної служби України (м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601) та з Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (м. Київ, вул. Володимирська, 26, 01601).

Керуючись ст.ст.81,83,84,260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Железняк-Кранг Інги Вікторівни про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Міністерства соціальної політики України та з Національної сервісної служби України (м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601) дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/перебування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,РНОКПП НОМЕР_1 ,УНЗР 19790418-07950, як внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб; дані про фактичне місце проживання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; адресу, за якою із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , як внутрішньо-переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції та номер телефону; відомості про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , як внутрішньо-переміщеної особи або визнання її безвісно відсутньою.

Витребувати з Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (м. Київ, вул. Володимирська, 26, 01601) інформацію щодо того, чи перетинав державний кордон України за період з 24 лютого 2022 р. по дату запиту ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,РНОКПП НОМЕР_1 ,УНЗР 19790418-07950,P-паспортдля виїздузакордон НОМЕР_2 , виданий 29.05.2019, якщо так, то коли.

Копію ухвали надіслати до Міністерства соціальної політики України та з Національної сервісної служби України (м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601) та до Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (м. Київ, вул. Володимирська, 26, 01601) для виконання.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ч.ч. 79ст. 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відкласти підготовче засідання на 27 червня 2023 року на 13:00 год.

Про дату, час та місце судового розгляду повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Соболєва

Дата ухвалення рішення26.05.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111225267
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —335/1787/23

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Постанова від 06.05.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Трофимова Д. А.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні