Ухвала
від 30.05.2023 по справі 676/3731/23
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/3731/23

Номер провадження 2/676/1459/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви та відкриття провадження в справі

30 травня 2023 року м. Кам`янець-Подільський

Суддя Кам`янець Подільського міськрайонного суду Хмельницької області Бондар О.О., розглянувши матеріали за позовом

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до

Кам`янець-Подільської міської ради ( майдан Відродження, 1, м. Кам`янець-Подільський, Хмельницька область ),

третя особа: Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради ( майдан Відродження, 1, м. Кам`янець-Подільський, Хмельницька область ) про визнання права власності на квартиру в порядку спадкування за законом,-

в с т а н о в и в:

Позивачка звернулася до суду в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з позовом до Кам`янець-Подільської міської ради, третя особа: Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради про визнання права власності на квартиру в порядку спадкування за законом.

Позовні вимоги обґрунтовує тими обставинами, що ІНФОРМАЦІЯ_2 помер батько неповнолітнього ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 . Батьки ОСОБА_3 також померли. За життя останні володіли на праві загальної сумісної власності квартирою за адресою: АДРЕСА_2 . ОСОБА_3 прийняв спадщину після смерті батьків в порядку частини 3 ст. 1268 Цивільного Кодексу України. Таким чином на момент своєї смерті останній володів однією цілою частки вищевказаної квартири. Неповнолітній син позивача та спадкодавця ОСОБА_3 належним чином прийняв спадщину після смерті його батька в порядку частини 4 ст. 1268 Цивільного Кодексу України. Інші спадкоємці після смерті ОСОБА_3 , окрім його неповнолітнього сина ОСОБА_2 , відсутні. Отримати свідоцтво про право на спадщину за законом після смерті ОСОБА_3 виявилося неможливим, так як після його смерті не залишилося оригіналів свідоцтва про право власності на спадкове майно, в результаті чого нотаріусом було відмовлено в видачі свідоцтва про право на спадщину за законом та рекомендовано звернутися до суду.

Таким чином, Позивач просить визнати за ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , право власності на квартиру АДРЕСА_3 , по праву на спадщину за законом після смерті його батька ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України і вимог щодо підсудності.

Враховуючи вимоги ЦПК України розгляд справи слід проводити за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін.

До початку розгляду справи позивачем клопотань заявлено не було.

Керуючись ст. 175, 177, 187, 260 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Прийняти позовну заяву і відкрити провадження по справі.

Розгляд справи слід проводити за правилами загального позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити по справі підготовче судове засідання в залі суду на 19 червня 2023 року о 13 годині 30 хвилин за адресою: м. Кам`янець Подільський, вул. Шевченка, 29, кабінет № 1, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Відповідачу надати суду письмовий відзив на позов в строк не менше п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, в порядку ст. 191 ЦПК України.

Учасники можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет : http://kpm.km.court.gov.ua

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, відповідачу(-чам), також копію позовної заяви з копіями поданих документів.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Хмельницької області Бондар О.О.

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення30.05.2023
Оприлюднено02.06.2023
Номер документу111239927
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —676/3731/23

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні