Ухвала
від 23.11.2023 по справі 676/3731/23
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/3731/23

Номер провадження 2/676/1459/23

УХВАЛА

23 листопада 2023 року м. Кам`янець Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі: головуючого-судді Бондаря О.О.

за участю секретаря судового засідання Ткачук Д.С.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_2 до Кам`янець-Подільської міської ради , третя особа: Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради про визнання права власності на квартиру в порядку спадкування за законом,-

в с т а н о в и в:

Позивачка звернулася до суду в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з позовом до Кам`янець-Подільської міської ради, третя особа: Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради про визнання за ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , право власності на квартиру АДРЕСА_1 , по праву на спадщину за законом після смерті його батька ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

В ході підготовчого провадження представник позивача ОСОБА_4 подав заяву про уточнення позовних вимог , де відповідачем вказав ОСОБА_5 третя особа: Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради.

ОСОБА_6 представник ОСОБА_5 до початку судового засідання подав клопотання про залучення ОСОБА_5 до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог.

Учасники судового розгляду в судове засідання не з`явились.

В зв`язку з тим, що представник позивача подав позовну заяву де змінив позовні вимоги і відповідачем вже вказана інша особа, враховуючи, що уточнена заява в цілому відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України ,суд вважає, що її слід прийняти і здійснювати розгляд справи в межах уточнених позовних вимог та ОСОБА_5 слід визнати відповідачем.

В зв`язку з визнанням ОСОБА_5 відповідачем суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні клопотання ОСОБА_6 представник ОСОБА_5 в частині визнання ОСОБА_5 третьою особою без самостійних вимог.

Враховуючи, що представник позивача подав заяву про зміну позовних вимог, в якій вже Кам`янець-Подільська міська рада не вказана в якості відповідача , суд вважає що позивач не підтримує в зв`язку з цим позов до міської ради , тому первісні позовні вимоги до Кам`янець-Подільської міської ради підлягають залишенню без розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» система місцевого самоврядування включає: територіальну громаду; сільську, селищну, міську раду; сільського, селищного, міського голову; виконавчі органи сільської, селищної, міської ради; старосту;

Відповідно до п.п.4 п. б)делегованіповноваженняст..34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать вирішення у встановленому законодавством порядку питань опіки і піклування.

Відповідно до ст.. 11 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» органами опіки та піклування є районні, районні у містах Києві та Севастополі місцеві державні адміністрації, виконавчі органи міських чи районних у містах, сільських, селищних рад.

Враховуючи, що органами опіки і піклування є виконавчі органи міських рад, суд вважає за необхідне змінити неналежну третю особу-Службу усправах дітейКам`янець-Подільськоїміської ради на Виконавчий комітет Кам`янець-Подільської міської ради, який є органом опіки і піклування.

На підставі викладеного , керуючись ст. 257, 258 260 ЦПК України, суд, -

Ухвалив:

Прийняти до розгляду позовну заяву у новій редакції ( про зміну позовних вимог) , подану 06 липня 2023 року представником позивача і здійснювати розгляд справи в межах позовних вимог , вказаних в цій заяві.

Залишити без розгляду позовні вимоги ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього сина ОСОБА_2 до Кам`янець-Подільської міської ради про визнання за ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , право власності на квартиру АДРЕСА_1 , по праву на спадщину за законом після смерті його батька ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Визнати ОСОБА_5 відповідачем.

В задоволенні клопотання ОСОБА_6 представника ОСОБА_5 про визнання ОСОБА_5 третьою особою без самостійних вимог відмовити.

Замінити неналежну третю особу неналежну третю особу-Службу усправах дітейКам`янець-Подільськоїміської ради на Виконавчий комітет Кам`янець-Подільської міської ради.

Відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, однак може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Бондар О.О

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення23.11.2023
Оприлюднено24.11.2023
Номер документу115116683
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —676/3731/23

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 30.05.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні