Ухвала
від 31.05.2023 по справі 673/1239/22
ДЕРАЖНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 673/1239/22

Провадження № 2/673/128/23

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача

31 травня 2023 р. м. Деражня

Деражнянський районний суд

Хмельницької області

в складі: головуючої судді Ягодіної Т.В.

за участю позивача ОСОБА_1

секретаря судового засідання Ставнічук Р.М.,

розглянувши в судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до Деражнянської міської ради про відшкодування шкоди, -

встановив:

Позивачі звернулися до суду із вказаною вище позовною заявою, яку ухвалою судді від22.02.2023 року було прийнято до розгляду, відкрито провадження в зазначеній справі та призначено підготовче засідання.

В судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 заявила клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача КП «Деражнянська ЖЕК №1» (місце знаходження: вул. Миру, 8, м. Деражня Хмельницького району Хмельницької області).

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, проте подав на адресу суду відзив на позов, в якому просить суд відмовити в задоволенні позову, розгляд справи проводити у його відсутності.

За таких обставин суд вважає за можливе проводити розгляд клопотання за відсутності сторін.

Заслухавши позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

У відповідності до ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Як встановлено судом, позивач просить залучити до участі у справі в якості співвідповідача КП «Деражнянська ЖЕК №1», оскільки з огляду на перелік об`єктів благоустрою територіальної громади м. Деражня , які закріплені за КП «Деражнянська ЖЕК №1» на праві господарського відання вул. Івана Франка в м. Деражня де сталася ДТП 14.10.2021 року закріплена на праві господарського віддання за комунальним підприємством «Деражнянська ЖЕК №1», яке здійснює заходи з утримання в належному стані вулиці і несе відповідальність за виконання покладених на нього обов`язків.

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне задоволити клопотання позивача, залучити до участі в справі в якості співвідповідача КП «Деражнянська ЖЕК №1» (місце знаходження: вул. Миру, 8, м. Деражня Хмельницького району Хмельницької області).

Керуючись ст.ст. 51, 258-260 ЦПК України, суд,-

постановив:

Залучити доучасті усправі запозовом ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до Деражнянської міської ради про відшкодування шкоди в якості співвідповідача КП «Деражнянська ЖЕК №1» (місце знаходження: вул. Миру, 8, м. Деражня Хмельницького району Хмельницької області).

Судове засідання відкласти на 11 год. 00 хв. 20.07.2023 року.

Роз`яснити співвідповідачу право: подати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову у строк на протязі 15 днів з моменту отримання даної ухвали, заявити клопотання про розгляд справи спочатку.

Направити для КП «Деражнянська ЖЕК №1» (місце знаходження: вул. Миру, 8, м. Деражня Хмельницького району Хмельницької області) копію даної ухвали разом з копіями документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Т. В. Ягодіна

СудДеражнянський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111282456
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —673/1239/22

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні