Рішення
від 20.07.2023 по справі 673/1239/22
ДЕРАЖНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 673/1239/22

Провадження № 2/673/128/23

Р І Ш Е Н Н Я

І МЕ НЕ М У КР АЇ НИ

20 липня 2023 р. м. Деражня

Деражнянський районний суд Хмельницької області

в складі: головуючої судді Ягодіної Т.В.,

за участю: секретаря судового засідання Ставнічук Р.М.,

позивача- ОСОБА_1 ,

представника ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_3 та ОСОБА_1 до Деражнянської міської ради Хмельницької області, Комунального підприємства «Деражнянська ЖЕК №1» про відшкодування шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В грудні 2022 року ОСОБА_1 та ОСОБА_3 звернулися до суду із позовними вимогами до Деражнянської міської ради Хмельницької області про відшкодування шкоди.

В обгрунтування позовних вимог вказали, що 14.10.2021р. у м. Деражня на перехресті вулиць Слободи та Івана Франка у м. Деражня Хмельницької області сталася ДТП за участю автомобіля ВАЗ 21112, д.н.з. НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_1 та автомобіля Renault Duster, д.н.з. НОМЕР_2 , яким керував ОСОБА_4 .

Автомобіль ВАЗ 21112 на праві власності належить ОСОБА_3 .

За наслідком ДТП поліцейським з РПП СПД №1 ВП №3 ХРУП ГУНП в Хмельницькій області Ковалем О.І. складений протокол про адміністративне правопорушення серії ДПР18 №489984 від 14.10.2021 року відносно ОСОБА_1 за ознаками порушенням нею п.16.11 Правил дорожнього руху, кваліфікація дій за ст. 124 КУпАП.

Постановою Деражнянського районного суду Хмельницької області від 12.05.2022 року провадження в справі про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 124 КУпАП, закрито в зв`язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, на підставі п. 1 ч.1 ст. 247 КУпАП.

Так, суд встановив, що саме відсутність на означеному перехресті по вул. Івана Франка дорожнього знаку 2.1 Дати дорогу, призвело до настання ДТП, внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

Внаслідок означеної ДТП, зокрема автомобіль ВАЗ 21112, що належить ОСОБА_3 отримав механічні пошкодження. За висновком експерта № 3080-3084/22-26 вартість матеріального збитку, завданого власнику автомобіля ВАЗ 21112, НОМЕР_1 становить 51 231, 73 грн.

При цьому, ОСОБА_1 , яка являлася за вказаних обставин учасником ДТП та є користувачем автомобіля отримала психічний стрес, втратила свідомість, для відновлення нормального психічного стану їй знадобився значний час. Внаслідок пошкодження автомобіля позивачі та їх сім`ї були позбавлені можливості користуватися автомобілем, вимушені були використовувати громадський транспорт, наражаючи себе та членів сім`ї на небезпеку інфікування вірусом Covid-19.

Враховуючи уточненні позовні вимоги, просили суд стягнути з Деражнянської міської ради Хмельницької області на користь ОСОБА_3 вартість матеріальних збитків, завданих автомобілю ВАЗ 21112, д.н.з. НОМЕР_1 в сумі 51231 грн. та на користь ОСОБА_1 моральну шкоду в сумі 10000 грн., а також витрати на відшкодування проведеної оцінки автомобіля в розмірі 4530,48грн.

Згідно ухвали судді від 19.12.2022 року позовну заяву залишено без руху із надання позивачам строку для усунення її недоліків.

20.01.2023 року на виконання ухвали судді від 19.12.2022 року позивачами подано позовну заяву до Деражнянської міської ради Хмельницької області про відшкодування завданої шкоди у новій редакції.

Згідно з ухвалою судді від 30.01.2023 року відкрито провадження у справі та справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін, надано відповідачу строк для подання відзиву на позов, а позивачу відповіді на відзив.

22.02.2023 року від Деражнянської міської ради Хмельницької області надійшов відзив на позовну заяву, згідно якого відповідач вважає позовні вимоги безпідставними і такими, що не підлягають до задоволення, оскільки вул. Івана Франка у м. Деражня, де мала місце ДТП закріплена на праві господарського відання за КП «Деражнянська ЖЕК №1», яке здійснює заходи з утримання в належному стані вулиці і несе відповідальність за виконання покладених на нього обов`язків.

Того ж дня відповідачем подано заяву про розгляд справи у відсутності його представника.

Протокольною ухвалою суду від 01.03.2023 року задоволено клопотання позивачів про прийняття до провадження позовної заяви в уточненній редакції від 01.03.2023 року.

Ухвалою суду від 10.04.2023 року залучено доучасті усправі в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору КП «Деражнянська ЖЕК №1».

Ухвалою суду від 31.05.2023 року залучено до участі у справі в якості співвідповідача КП «Деражнянська ЖЕК №1».

13.07.2023 року КП «Деражнянська ЖЕК №1» подано відзив на позовну заяву згідно якого останнє вказувало на відсутність підстав для відшкодування шкоди за рахунок означеного підприємства, оскільки згідно його статуту предметом діяльності є експлуатація та утримання в належному технологічному стані споруд і устаткування ЖКГ, яке знаходиться у господарському віданні підприємства, при цьому обов`язки щодо забезпечення організації дорожнього руху покладено на міські ради та їх виконавчі органи.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та представник ОСОБА_2 уточненні вимоги позову підтримали в повному обсязі з викладених у ньому підстав.

Представники відповідачів, будучи належним чином повідомленими про розгляд справи, в судове засідання не з`явилися, подали заяви про її розгляд у їх відсутності.

Заслухавши сторону позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає позов обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню.

Так, судом встановлено, що 14.10.2021 року о 15год. 45хв. у м. Деражня на перехресті вулиць Слободи Івана Франка сталася дорожньо-транспортна пригода з участю транспортних засобів ВАЗ 21112, державний знак НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_1 та Renault Duster, державний знак НОМЕР_2 , яким керував ОСОБА_4 , внаслідок чого вказані транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

З цього приводу поліцейським з РПП СПД №1 ВП №3 ХРУП ГУНП в Хмельницькій області складено протокол про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ознаками порушення нею п. 16.11. Правил Дорожнього руху та вчинення нею адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП.

Згідно постанови Деражнянського районного суду Хмельницької області від 12.05.2022 у справі №673/1218/21 провадження відносно ОСОБА_1 закрито в зв`язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП на підставі п.1. ч.1 ст. 247 КУпАП.

В даній постанові суд констатував відсутність у діях обох учасників ДТП ОСОБА_1 та ОСОБА_4 порушень Правил дорожнього руху під час проїзду перехрестя вулиць Івана Франка Слободи у м. Деражня, оскільки саме відсутність на означеному перехресті дорожнього знаку 2.1. «Дати дорогу» призвело до настання ДТП, внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

При цьому судом встановлено, що вул. Івана Франка у м. Деражня перебуває у комунальній власності.

Вказана постанова набрала законної сили 23.05.2022 року

Згідно із свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 транспортний засіб ВАЗ 21112, д.з. НОМЕР_4 , належить ОСОБА_3 .

Згідно висновку експерта за результатами проведення експертного транспортно-товарознавчого дослідження №3080-3084/22-26 від 26.10.2022 року вартість матеріального збитку, завданого власнику автомобіля ВАЗ 21112 реєстраційний номер НОМЕР_1 , внаслідок його пошкодження при ДТП від 14.10.2021 року складає 51231,73 грн.

Відповідно до частини третьої статті14, частини першої статті16 Закону України «Про дорожній рух»учасники дорожнього руху мають права на безпечні умови дорожнього руху, на відшкодування збитків, завданих внаслідок невідповідності стану автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів вимогам безпеки руху. Водій має право на відшкодування збитків, завданих внаслідок невідповідності стану автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів вимогам безпеки руху.

Частиною першоюстатті 24 Закону України «Про дорожній рух»передбачено, що власники доріг, вулиць та залізничних переїздів або уповноважені ними органи, несуть відповідальність за створення безпечних умов руху на дорогах, вулицях та залізничних переїздах, що знаходяться у їх віданні.

Згідно ізстаттею 9 Закону України «Про дорожній рух»до компетенції власників автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів або уповноважених ним органів у сфері дорожнього руху належить: компенсація витрат власникам транспортних засобів, якщо дорожньо-транспортні пригоди сталися з причин незадовільного експлуатаційного утримання автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів, за рішенням судових органів; забезпечення безпечних, економічних та комфортних умов дорожнього руху; забезпечення учасників дорожнього руху інформацією з питань стану аварійності та дорожнього покриття, гідрометеорологічних та інших умов; вирішення питань експлуатації автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів у надзвичайних ситуаціях; термінове усунення пошкоджень на автомобільних дорогах, вулицях та залізничних переїздах; своєчасне виявлення перешкод дорожньому руху та їх усунення, а у разі неможливості - невідкладне позначення дорожніми знаками, огороджувальними і направляючими засобами; організація виконання встановлених вимог щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

В силу ч.6 ст. 82 ЦПК України вирок суду в кримінальному провадженні, ухвала про закриття кримінального провадження і звільнення особи від кримінальної відповідальності або постанова суду у справі про адміністративне правопорушення, які набрали законної сили, є обов`язковими для суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, стосовно якої ухвалено вирок, ухвала або постанова суду, лише в питанні, чи мале місце ці дії (бездіяльність) та чи вчинені вони цією особою.

Вирішуючи позовні вимоги, суд враховує, що у діях ОСОБА_1 та ОСОБА_4 відсутня вина під час ДТП, яка відбулася 14 жовтня 2021 року, оскільки водій автомобіля марки «Renault Duster» д.н.з. НОМЕР_2 ОСОБА_4 , рухаючись по вулиці, на якій встановлено дорожній знак «Головна дорога» правил дорожнього рухуне порушував, а водій автомобіля ВАЗ 21112,д.н.з. НОМЕР_1 ОСОБА_1 під час переїзду перехрестя керувалася вимогами пункту 16.12ПДРУкраїни.

Відповідно до частини другоїстатті 27 Закону України «Про дорожній рух»організація дорожнього руху здійснюється спеціалізованими службами, що створюються відповідними органами: на автомобільних дорогах, що перебувають у власності територіальних громад,-органами місцевого самоврядування; на інших автомобільних дорогах -центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства та управління автомобільними дорогами; на залізничних переїздах -центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпеки на залізничному транспорті.

За вказаних обставин, суд констатує, що Деражнянська міська рада Хмельницької області як орган місцевого самоврядування та власник вул.. Івана Франка, що у м. Деражня Хмельницької області не виконала обов`язок щодо створення спеціалізованої служби, яка повинна здійснювати організацію дорожнього руху на території м. Деражня.

Враховано, що вказана ДТП сталася внаслідок бездіяльності Деражнянської міської ради як власника доріг, який не забезпечив належну організацію доріг у місті шляхом встановлення дорожнього знаку «Дати дорогу».

При цьому, суд знаходить безпідставними посилання Деражнянської міської ради на необхідність покладення обов`язку по відшкодуванню шкоди у даному випадку на КП «Деражнянська ЖЕК №1», за яким на праві господарського відання закріплені об`єкти благоустрою по вул.Івана Франка м. Деражня з огляду на наступне.

Відповідно до рішення Деражнянської міської ради від 12.03.2010 № 1, за КП "Деражнянська ЖЕК №1" було закріплено об`єкти благоустрою територіальної громади м.Деражня на праві господарського відання згідно додатка 1, в тому числі вулиця Івана Франка у м.Деражня. У п. 4 рішення визначено, зокрема КП "Деражнянська ЖЕК №1" забезпечити утримання об`єктів благоустрою територіальної громади м.Деражні у встановленому законодавством порядку.

Так, згідно статуту Комунального підприємства "Деражнянська житлово - експлуатаційна контора №1", затвердженого рішенням Деражнянської міської ради від 12.12.2017 №3, дане підприємство створене з метою одержання прибутку, забезпечення належного утримання житлового фонду, забезпечення належного утримання об`єктів міського благоустрою (п.2.1.).

Згідно з п. 3.1 Статуту предметом діяльності підприємства є насамперед експлуатація житлового фонду, який належить громаді міста; експлуатація та утримання в належному технологічному стані споруд і устаткування житлово - комунального господарства, яке знаходиться у господарському віданні підприємства.

Відповідно дост. 1 Закону України "Про благоустрій населених пунктів"утримання в належному стані території - використання її за призначенням відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, правил благоустрою території населеного пункту, а також санітарне очищення території, її озеленення, збереження та відновлення об`єктів благоустрою; заходи з благоустрою населених пунктів - роботи щодо відновлення, належного утримання та раціонального використання територій, охорони та організації упорядкування об`єктів благоустрою з урахуванням особливостей їх використання.

За приписами ч. 1 ст. 21 вищевказаного Закону елементами (частинами) об`єктів благоустрою є: 1) покриття площ, вулиць, доріг, проїздів, алей, бульварів, тротуарів, пішохідних зон і доріжок відповідно до діючих норм; 2) зелені насадження (у тому числі снігозахисні та протиерозійні) уздовж вулиць і доріг, в парках, скверах, на алеях, бульварах, в садах, інших об`єктах благоустрою загального користування, санітарно-захисних зонах, на прибудинкових територіях; 3) будівлі та споруди системи збирання і вивезення відходів; 4) засоби та обладнання зовнішнього освітлення та зовнішньої реклами; 5) технічні засоби регулювання дорожнього руху; 6) будівлі та споруди системи інженерного захисту території; 7) комплекси та об`єкти монументального мистецтва, декоративні фонтани і басейни, штучні паркові водоспади; 8) обладнання (елементи) дитячих, спортивних та інших майданчиків; 9) малі архітектурні форми; 10) інші елементи благоустрою, визначені нормативно-правовими актами.

Підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов`язані, зокрема утримувати в належному стані об`єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою території населеного пункту прилеглу до цих об`єктів територію (ч. 2ст. 18 Закону України "Про благоустрій населених пунктів").

Відповідно до ч. 1ст. 28-1 вказаного Законувласники або балансоутримувачі об`єктів благоустрою вулично-дорожньої мережі населених пунктів забезпечують її утримання відповідно до Правил утримання вулично-дорожньої мережі населених пунктів та технічних засобів регулювання дорожнього руху, які затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства.

Правові та організаційні засади утримання технічних засобів регулювання дорожнього руху вулично-дорожньої мережі населених пунктів (далі - технічні засоби), що спрямовані на забезпечення та збереження їх технічного та естетичного стану, забезпечення експлуатаційних якостей визначають Правила утримання технічних засобів регулювання дорожнього руху вулично-дорожньої мережі населених пунктів, затвердженінаказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 08.11.2017№ 296, зареєстровані в Міністерстві юстиції України 30 листопада 2017 р. за № 1456/31324.

Так, у розділі ІІІ вказаних Правил визначено, що роботи з утримання дорожніх знаків, огородження, дорожньої розмітки, напрямних стовпчиків, пристроїв примусового зменшення швидкості поділяються на групи: проведення технічного обстеження; виявлення наявності бруду у літній період та наявності снігу або крижаних відкладень у зимовий період.

При цьому під час проведення технічного обстеження дорожніх знаків, огородження (елементів огородження), напрямних стовпчиків, пристроїв примусового зниження швидкості перевіряються міцність і надійність їх кріплення до стояків, опор, проїзної частини, наявність деформацій, пошкодження фарби та світлоповертальних елементів, проводиться очищення від листя, гілок чи інших елементів, що ускладнюють їх візуальне сприйняття, виявляється відсутність елементів технічних засобів.

Таким чином, як вбачається із вищевказаних положень діючого законодавства, змісту рішенняДеражнянської міської ради від 12.03.2010 № 1, Статуту Комунального підприємства "Деражнянська житлово - експлуатаційна контора №1", у відповідача - Комунального підприємства "Деражнянська житлово - експлуатаційна контора №1" відсутній обов`язок щодо розміщення технічних засобів організації дорожнього руху на вулицях, що перебувають у його господарському віданні.

Суд враховує, що відповідач КП «Деражнянська ЖЕК №1» не є власником вулиці Івана Франка у м. Деражня та не уповноважений Деражнянською міською радою здійснювати заходи щодо організації дорожнього руху на даній дорозі.

Доказів на спростування вказаного матеріали справи не містять.

За таких обставин, суд приходить до висновку про відсутність підстав для покладення обов`язку по відшкодування шкоди, завданої внаслідок вказаної ДТП на КП «Деражнянська ЖЕК №1», а тому в цій частині в позові слід відмовити.

Судом також встановлено, що станом на 07.12.2022 року дорожній знак «дати дорогу» був розміщений на перехресті вулиць Івана Франка-Слободи у м. Деражня Хмельницької області.

Відповідно до частин першої, другоїстатті 1166 ЦК Українимайнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала. Особа, яка завдала шкоди, звільняється від її відшкодування, якщо вона доведе, що шкоди завдано не з її вини.

Згідно із пунктом 3 частини другоїстатті 23 ЦК Україниособа має право на відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок порушення її прав. Моральна шкода полягає у душевних стражданнях, яких фізична особа зазнала у зв`язку із знищенням чи пошкодженням її майна.

Частиною першоюстатті 1167 ЦК України передбачено, що відповідальність за моральну шкоду, завдану фізичній або юридичній особі неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю, покладається на особу, яка її завдала, за загальним правилом за наявності її вини.

Оскільки вартість відновлювального ремонту належного ОСОБА_3 автомобіля становить 51231,73 гривень, суд знаходить обґрунтованими вимоги позивача про стягнення з Деражнянської міської ради Хмельницької області означеної суми.

Відповідно до позовної заяви ОСОБА_1 просить стягнути з Деражнянської міської ради Хмельницької області моральну шкоду в розмірі 10000 гривень, аргументуючи свої вимоги тим, що через пошкодження автомобіля вона та її сім`я, в період дії карантинних обмежень була позбавлена можливості користуватись автомобілем, що змінило їх звичний спосіб життя та створює значні незручності, що призвело до душевних страждань. Крім того, будучи учасником ДТП, остання втрачала свідомість та тривалий час перебувала в стресовому стані у зв`язку з чим зазнала моральної шкоди.

Відповідно до ст. ст.23,1167 ЦК Українипідставами для присудження моральної шкоди є фізичний біль чи страждання, пережиті особою у зв`язку з каліцтвом чи іншим ушкодженням здоров`я, душевні страждання по причині неправомірної поведінки третіх осіб, щодо неї самої, членів її сім`ї, знищення чи пошкодження майна, приниження честі і гідності.

Як вбачається із п. 3постанови Пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року № 4 «Про судову практику в справах про відшкодування моральної (немайнової) шкоди»під моральною шкодою належить розуміти втрати немайнового характеру внаслідок моральних чи фізичних страждань або інших негативних явищ, заподіяних фізичній або юридичній особі незаконними діями або бездіяльністю інших осіб.

Отже, суд приходить до висновку, що позовні вимоги ОСОБА_1 про відшкодування їй моральної шкоди з Деражнянської міської ради Хмельницької області, з вини якої їй завдано шкоду, ґрунтуються на положеннях ст.23 ч.2 п.3 та 1167ЦК України, а обставини, на які посилається позивачка щодо обсягу і тривалості перенесених моральних страждань свідчать про обґрунтованість таких посилань і підтверджуються матеріалами справи. Проте, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо розміру відшкодування моральних втрат, підлягають частковому задоволенню, а саме у обсязі, що знайшов підтвердження наявними у справі доказами.

Визначений позивачем розмір відшкодування моральної шкоди у 10 000,00 грн, суд вважає необґрунтовано завищеним.

Вирішуючи питання щодо розміру відшкодування моральної шкоди, суд керується принципами виваженості, розумності та справедливості, та виходить з тривалості періоду, у який потерпіла відчувала та переносила негативні наслідки ДТП, необхідність змін звичного способу життя позивачем, вжиття додаткових заходів для відновлення попереднього стану та приходить до висновку, що справедливим може бути визнано розмір відшкодування такої моральної шкоди позивачу у сумі 4000,00 гривень.

Судом також встановлено, що позивач ОСОБА_1 понесла витрати на оцінку автомобіля в сумі 4540,48 грн., що підтверджується квитанцією наданою позивачем, а тому такі підлягають відшкодування за рахунок Деражнянської міської ради Хмельницької області.

Згідно з п.2 ч.3ст. 133 ЦПК Українидо витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати, пов`язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведенням експертизи.

З огляду на наведене, в силу вимог ч.1 ст. 141 ЦПК України, враховуючи задоволення позовних вимог ОСОБА_3 та часткове задоволення вимог ОСОБА_1 , що становлять 58.7 % від заявлених, з відповідача підлягає стягненню на користь позивача ОСОБА_3 судовий збір в розмірі 992,40 грн, а на користь ОСОБА_1 - 582,53 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.10,23,81,141,258-268,273,280-289 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_3 та ОСОБА_1 до Деражнянської міської ради Хмельницької області, Комунального підприємства «Деражнянська ЖЕК №1» про відшкодування шкоди задоволити частково.

Стягнути з Деражнянської міської ради Хмельницької області на користь ОСОБА_3 в рахунок відшкодування матеріальної шкоди 51231,73грн (п`ятдесят одну тисячу двісті тридцять одну гривню 73коп.) та витрат по сплаті судового збору 992,40 грн.

Стягнути зДеражнянської міськоїради Хмельницькоїобласті накористь ОСОБА_1 в рахуноквідшкодування моральноїшкоди 4000грн.(чотиритисячі гривень), витратна проведенняекспертного транспортно-товарознавчогодослідження - 4530,48грн (чотири тисячі п`ятсот тридцять гривень 48коп.) та витрат по сплаті судового збору 582,53 грн.

В решті вимог позову відмовити

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повне найменування сторін та інших учасників справи:

Позивачі:

- ОСОБА_3 , РНОКПП НОМЕР_5 місце реєстрації: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_6 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ;

Відповідачі:

-Деражнянська міська рада Хмельницької області, місце розташування: вул. Миру, 11/1, м. Деражня, Хмельницького району, Хмельницької області, 32200, код ЄДРПОУ 04403025;

-Комунальне підприємство «Деражнянська ЖЕК №1», місце знаходження: вул. Миру, 8, м. Деражня Хмельницького району Хмельницької області, код ЄДРПОУ 36896671.

Повний текст рішення складено 25.07.2023 року.

Суддя: Т. В. Ягодіна

Дата ухвалення рішення20.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112475938
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —673/1239/22

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Рішення від 20.07.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Ягодіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні