Ухвала
від 02.06.2023 по справі 354/141/23
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/141/23

Провадження № 2/354/232/23

У Х В А Л А

02 червня 2023 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участю секретаря судового засідання Подюк А.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Яремче цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Яремчанської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зменшення обов`язкової частки у спадщині та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Яремчанської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання заповіту недійсним,-

в с т а н о в и в:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна права за вказаними позовами.

Від представника позивача-відповідача адвоката Осташек В.І. надійшло клопотання про витребування доказів у справі, а саме: в АТ КБ «ПриватБанк»(49094, вул.Набережна Перемоги, 30 м. Дніпро) відомості(довідку, виписку, тощо) про суми зарахованих коштів на банківські карти(рахунки) ОСОБА_2 у період з 01.01.2018 року по 15.12.2021 року; з готелю «Едельвейс»(назва згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань-«САНАТОРІЙ-ПРОФІЛАКТОРІЙ ВБР», код ЄДРПОУ 32145547, м. Яремче, вул.Петраша,62) інформацію про те в який період часу та на якій посаді працював ОСОБА_2 , у готелі «Едельвейс» та/або іншій обслуговуючій компанії з надання охоронних послуг готелю « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; яка сума заробітної плати та/або іншого виду винагороди виплачувалась в період його роботи. В обгрунтування поданого клопотання зазначено, що вказана інформація має значення для встановлення істотних обставин справи та правильного вирішення даного спору, оскільки з доданих ОСОБА_2 до заперечень на відповідь на відзив за первісним позовом фотознімків вбачається, що відповідач неофіційно працював у готельно-розважальному комплексі, оскільки зображений на території закладу у спецформі, однак відповідачем не надано відомостей про свій дійсний дохід, що має істотне значення для вирішення позову про зменшення обов`язкової частки у спадщині, так як наявність доходу може свідчити про реальну спроможність надання відповідачем допомоги потребуючій матері та простовувати таким чином його доводи про відсутність фінансової можливості надати таку допомогу. Зазначила, що з метою отримання вказаних доказів нею були направлені відповідні адвокатські запити, однак АТ КБ «ПриватБанк» відмовлено у наданні відповіді, із урахуванням того, що запитувана інформація відноситься до банківської таємниці, а конверт, направлений до готелю «Едельвейс» повернути відправнику АТ «Укрпошта» без вручення.

У підготовче судове засідання представник позивача-відповідача адвокат Осташек В.В. не з`явилась, направила клопотання, в якому просить провести судове засідання у її відсутності. Подане клопотання про витребування доказів підтримує та просить задовольнити.

Представник відповідача-позивача адвокат Давимука В.Я. у підготовче судове засідання не з`явився, направив до суду клопотання про відкладення підготовчого судового засідання із урахуванням того, що не виконана ухвала суду від 05.05.2023 року про витребування доказів.

Представник третьої особи без самостійних вимог-Яремчанської державної нотаріальної контори Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у підготовче судове засідання не з`явився, проте у матеріалах справи міститься клопотання про розгляд справи у відсутності представника третьої особи.

Відповідно до ч.1 ст.198, ч.1 ст.223 ЦПК Українинеявка учасників справи (представника) не перешкоджає проведенню підготовчого провадження.

Згідно п.10 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

У відповідності до ч.ч. 1-3 ст.84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У клопотанні повинно бути зазначено:1) який доказ витребовується; 2)обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4)вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та(абао) причини неможливості самостійного тримання цього доказу.

У разі задоволення клопотання, суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

З врахуванням наведеного, проаналізувавши подане клопотання про витребування доказів та його підстави, суд приходить до переконання, що вказане клопотання підлягає до задоволення, а тому з метою належного, повного та об`єктивного розгляду справи слід витребувати у АТ КБ «ПриватБанк»( 49094, вул.Набережна Перемоги, 30 м. Дніпро Дніпропетровська область) інформацію про наявність відкритих банківських рахунків на ім`я ОСОБА_2 , та про суми зарахованих на них грошових коштів у період з 01.01.2018 року по 15.12.2021 року, а також витребувати у ТзОВ «САНАТОРІЙ-ПРОФІЛАКТОРІЙ ВБР»(78501, вул. Петраша, 62 м. Яремче Івано-Франківська область) інформацію про те в який період часу та на якій посаді працював ОСОБА_2 у готелі «Едельвейс» та/або іншій обслуговуючій компанії з надання охоронних послуг готелю « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; яка сума заробітної плати та/або іншого виду винагороди виплачувалась в період його роботи.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у в інших випадках, коли питання, визначені частиною другоюстатті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.84, 197, 260- 261 ЦПК України, суд, -

п ос та но ви в:

Клопотання представника позивача-відповідача про витребування доказів-задовольнити.

Витребувати у АТ КБ «ПриватБанк»(49094, вул.Набережна Перемоги, 30 м. Дніпро Дніпропетровська область) інформацію про наявність відкритих банківських рахунків на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 та про суми зарахованих на них грошових коштів у період з 01.01.2018 року по 15.12.2021 року.

Витребувати у Товаристві з обмеженою відповідальністю «САНАТОРІЙ-ПРОФІЛАКТОРІЙ ВБР»(78501, вул. Петраша, 62 м. Яремче Івано-Франківська область) інформацію про те в який період часу та на якій посаді працював ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 у готелі «Едельвейс» та/або іншій обслуговуючій компанії з надання охоронних послуг готелю «Едельвейс»; яка сума заробітної плати та/або іншого виду винагороди виплачувалась в період його роботи.

Підготовче судове засідання у даній справі відкласти на 10год.00хв. 28 червня 2023 року.

Копію ухвали направити для виконання АТ КБ «ПриватБанк»(49094, вул.Набережна Перемоги, 30 м. Дніпро Дніпропетровська область), ТзОВ «САНАТОРІЙ-ПРОФІЛАКТОРІЙ ВБР»(78501, вул. Петраша, 62 м. Яремче Івано-Франківська область) та зобов`язати надати запитувані судом документи у п`ятиденний строк з моменту отримання даної ухвали суду.

Роз`яснити, що відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі із причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом (ч.8 ст. 84 ЦПК України). Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази (ч.9 ст. 84 ЦПК України).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

Дата ухвалення рішення02.06.2023
Оприлюднено06.06.2023
Номер документу111299880
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання заповіту недійсним

Судовий реєстр по справі —354/141/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні