Ухвала
від 06.06.2023 по справі 908/2725/20
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

06.06.2023 м.Дніпро Справа № 908/2725/20 (908/860/21)

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Коваль Л.А. (доповідач)

суддів: Мороза В.Ф., Чередка А.Є.

розглянувши апеляційні скарги товариства з обмеженою відповідальністю СЕА Електротехніка та товариства з обмеженою відповідальністю Інсоцпроект на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 31.01.2023 (повний текст ухвали складено та підписано 06.02.2023, суддя Юлдашев О.О.) у справі

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Юридична компанія МакКом, м.Запоріжжя

до відповідачів 1 товариства з обмеженою відповідальністю СЕА Електротехніка м.Київ, 2 - товариства з обмеженою відповідальністю БД Холдинг Україна, м. Запоріжжя

про стягнення 8 448 000,00 грн

в межах справи №908/2725/20 про банкрутство - товариства з обмеженою відповідальністю БД Холдинг Україна, м. Запоріжжя,

кредитор товариство з обмеженою відповідальністю Тавіра ЛТД, Петропавлівська Бощагівка, Київська область

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 31.01.2023 провадження у даній справі зупинено на час проведення судової почеркознавчої експертизи (до отримання результатів експертизи та повернення матеріалів справи до Господарського суду Запорізької області).

Товариство з обмеженою відповідальністю "СЕА Електротехніка", не погоджуючись із зазначеною ухвалою суду першої інстанції звернулося до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить ухвалу господарського суду скасувати та направити справу для подальшого розгляду в суд першої інстанції.

Також, товариство з обмеженою відповідальністю Інсоцпроект не погоджуючись із зазначеною ухвалою суду першої інстанції звернулося до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить оскаржувану ухвалу господарського суду скасувати.

Колегією суддів у складі головуючого судді Кузнецова В.О., суддів Чередка А.Є., Коваль Л.А. відкрито апеляційне провадження у справі за вказаними апеляційними скаргами.

У зв`язку з відставкою головуючого судді Кузнецова В.О., 29.05.2023 у справі призначено повторний автоматизований розподіл судової справи за результатами якого для розгляду справи визначено колегію суддів у складі: головуючого судді Коваль Л.А., суддів Мороза В.Ф., Чередка А.Є.

Враховуючи наведене, апеляційні скарги у справі підлягають прийняттю до провадження новим складом суду та призначенню до розгляду на нову дату.

06.06.2023 від позивача надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язку: vkz.court.gov.ua. Клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.234, 235, 268, 281 Господарського процесуального кодексу України, апеляційний господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Прийняти апеляційні скарги товариства з обмеженою відповідальністю СЕА Електротехніка та товариства з обмеженою відповідальністю Інсоцпроект на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 31.01.2023 у справі № 908/2725/20 (908/860/21) до свого провадження.

2. Розгляд апеляційних скарг призначити в судове засідання на 20.07.2023 о 15:30 год.

Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду, що розташований за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65, зал засідань № 415а.

Визнати явку представників в судове засідання не обов`язковою.

3. Судове засідання у справі провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із забезпеченням її проведення для представника товариства з обмеженою відповідальністю Юридична компанія МакКом з використанням власних технічних засобів в системі відеоконференцзв`язку "EasyCon" (https://vkz.court.gov.ua/).

Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

Представнику не пізніше дня, що передує судовому засіданню, надати суду, у тому числі за допомогою підсистеми "Електронний суд" або на електронну адресу суду inbox@cag.court.gov.ua електронну адресу, яка буде ним використана для реєстрації в системі відеоконференцзв`язку.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити учаснику відеоконференції, що для участі у судовому засіданні йому необхідно:

- зайти та авторизуватись в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

- очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні;

На початку судового засідання учасник, що бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинен показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують його повноваження на представництво.

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий суддя Л.А. Коваль

СуддяА.Є. Чередко

Суддя В.Ф. Мороз

Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено07.06.2023
Номер документу111336456
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство - товариства з обмеженою відповідальністю БД Холдинг Україна, м. Запоріжжя, кредитор товариство з обмеженою відповідальністю Тавіра ЛТД, Петропавлівська Бощагівка, Київська область

Судовий реєстр по справі —908/2725/20

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Постанова від 20.07.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 17.07.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 06.06.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 19.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 19.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 03.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 31.01.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні