Ухвала
від 07.06.2023 по справі 924/1282/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

м. Хмельницький

"07" червня 2023 р.Справа № 924/1282/13

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Крамар С.І., розглянувши матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЦЕНТР КИЇВ", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЄВРО ЛІЗИНГ", м. Хмельницький

про порушення справи про банкрутство (заява ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення)

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 28.10.2013р. порушено провадження у справі №924/1282/13 про банкрутство ТОВ "Євро Лізинг", введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Головачева І.М.

Постановою суду від 23.07.2015р. визнано боржника банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатора банкрута.

Ухвалою суду від 12.12.2018р. ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Євро Лізинг", м.Хмельницький у справі №924/1282/13 призначено арбітражного керуючого Глеваського Віталія Васильовича (вул. Надрічна, 68, м. Біла Церква, Київська область, 09117; свідоцтво №1724 від 20.03.2015р.; E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

21.04.2021 до суду від ліквідатора-арбітражного керуючого Глеваського В.В. надійшло клопотання №06/04/21-2 від 06.04.2021р., в якому останній просив суд оголосити в розшук наступні транспортні засоби, що зареєстровані за ТОВ "Євро Лізинг", зокрема, Toyota Corolla Державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 , Номер кузова НОМЕР_3 .

Як на підставу задоволення клопотання зазначив, що ним з`ясовано наявність транспортних засобів, зареєстрованих за ТОВ "Євро Лізинг", що входять до застави АТ "УКРСИББАНК", та не повертались у відання ліквідатора (арбітражного керуючого) ТОВ "Євро Лізинг", а їх місцезнаходження ліквідатору не відоме.

Ухвалою суду від 19.05.2021 клопотання ліквідатора було задоволено та оголошено в розшук зареєстровані за ТОВ "Євро Лізинг" м. Хмельницький (код ЄДРПОУ 32774741) транспортні засоби, в тому числі: Toyota Corolla Державний реєстраційний номер НОМЕР_1 , Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 , Номер кузова НОМЕР_3 .

05.06.2023 на адресу суду ОСОБА_1 надіслав заяву від 31.05.2023 про скасування заходів забезпечення. Згідно якої просить суд скасувати заходи забезпечення позову та усі обтяження накладені у зв`язку із розшуком автомобіля Toyota Corolla, номер кузова (vin) НОМЕР_3 , державний реєстраційний номер НОМЕР_1 (наразі НОМЕР_4 ), що належить ОСОБА_1 на підставі договору укладеного у СГ №7466/18/006002 від 24.11.2018, вжиті 19.05.2021 ухвалою Господарського суду Хмельницької області по справі №924/1282/13.

Відповідно до ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Статтею 170 Господарського процесуального кодексу України встановлюються загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення. Так, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Суд також враховує, що відповідно до ч. 9 ст. 80 ГПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

Так, враховуючи приписи ст.ст. 80 ГПК України, заявник зобов`язаний надати суду докази, які підтверджують надсилання заяви з доданими до неї доказами всім учасникам справи. Однак заявником таких доказів надано не було. Надано лише докази надіслання заяви про скасування заходів забезпечення арбітражному керуючому Глеваському В.В. та кредитору - ТОВ "Автоцентр Київ", які не є єдиними учасниками провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи вище викладене, зважаючи на положення ч.1 ст. 170 ГПК України, суд доходить висновку про повернення заяви ОСОБА_1 від 31.05.2023 про скасування заходів забезпечення заявнику без розгляду.

Крім того, судом звертається увага заявника, що дана заява не відповідає вимогам Кодексу України з процедур банкрутства та ГПК України, не є позовною заявою до кредиторів чи банкрута, не є вимогою, яка захищає право власності в цілому в тих випадках, коли порушені права володіння, користування або розпорядження.

Судом також звертається увага, що Кодекс з процедур банкрутства визначає учасниками у справі про банкрутство - сторони, арбітражного керуючого, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, представника органу місцевого самоврядування, представника працівників боржника, уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів), а також у випадках, передбачених названим Кодексом, інших учасників справи про банкрутство, щодо прав або обов`язків яких існує спір.

Сторонами у справі про банкрутство є конкурсні кредитори (голова комітету кредиторів), забезпечені кредитори, боржник (банкрут).

При цьому, провадження у справах про банкрутство регулюється ГПК у випадках, коли його норми безпосередньо визначають правила даного провадження (статті 2, 4-1, 12 та 15) або мають універсальний характер для будь-якої стадії судового процесу, або процесуальної дії (статті, вміщені в розділах I, V, VI, VII, XII, XIII), з урахуванням особливостей встановлених Законом про банкрутство (Кодексом процедур з банкрутства), норми якого, як спеціальні норми права, перевалюють у застосуванні над загальними нормами Господарського процесуального кодексу України. (Аналогічна правова позиція викладена у постанові ВГСУ від 17.03.15р. у справі №13/5025/2136/11).

Таким чином, ні Кодексом України з процедур банкрутства, ні Господарським процесуальним кодексом України таких сторін як позивач, відповідач, треті особи у справі про банкрутство не передбачено.

Суд також зазначає, що положення ГПК України про забезпечення позову застосовуються у справі про банкрутство з урахуванням вимог, що визначають особливості провадження у справі про банкрутство як окремої форми судового процесу.

Відтак, з метою захисту прав та інтересів кредиторів, а також збереження майнових активів боржника, господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, вправі вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів, передбачені загальними положеннями ст. 137 ГПК України, а також інших заходів, застосування яких, за переконанням суду, є необхідним у конкретному випадку, з урахуванням спеціальних норм Кодексу України з процедур банкрутства.

Судом враховано, що основною метою провадження у справі про банкрутство є відновлення платоспроможності боржника та задоволення сукупного кола його кредиторів, яке передбачає послідовне виконання сторонами та учасниками процесу, арбітражним керуючим обов`язків, що визначені та передбачені положеннями Кодексу України з процедур банкрутства.

У відповідності до положень ст.61 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає у своє відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; аналізує фінансовий стан банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

Згідно ст. 62 Кодексу України з процедур банкрутства, усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання, включаються до складу ліквідаційної маси.

Відповідно до ч.2 ст.7 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Керуючись ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 80, 170, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 від 31.05.2023 про скасування заходів забезпечення повернути без розгляду.

Додаток: заява від 31.05.2023 з додатками на 16-ти арк., конверт.

Ухвала підписана та набирала законної сили 07.06.2023, а також оскарженню не підлягає.

Копію ухвали надіслати на адресу заявника.

СуддяКрамар С.І.

Віддрук. 2 прим.:

1 - до справи,

2 - заявнику ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) (надіслати реком. з повід)

Дата ухвалення рішення07.06.2023
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу111399553
СудочинствоГосподарське
Сутьскасування заходів забезпечення

Судовий реєстр по справі —924/1282/13

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 10.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні