Ухвала
від 30.01.2024 по справі 924/1282/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

м. Хмельницький

"30" січня 2024 р. Справа № 924/1282/13

Господарський суд Хмельницької області у складі:

суддя Крамар С.І., розглянувши матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОЦЕНТР КИЇВ", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЄВРО ЛІЗИНГ", м. Хмельницький

про порушення справи про банкрутство (клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Глеваського В.В. про зняття з розшуку транспортного засобу)

Представники сторін та ліквідатор: не з`явились

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Ухвалою суду від 28.10.2013р. порушено провадження у справі №924/1282/13 про банкрутство ТОВ "Євро Лізинг", введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Головачева І.М.

Постановою суду від 23.07.2015р. визнано боржника банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Моісеєва Ю.О.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 10.11.2015р. прийнято рішення призначити ліквідатором Баса Р.О.

Ухвалою суду від 12.12.2018р. ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Євро Лізинг", м. Хмельницький у справі №924/1282/13 призначено арбітражного керуючого Глеваського Віталія Васильовича (вул. Надрічна, 68, м. Біла Церква, Київська область, 09117; свідоцтво №1724 від 20.03.2015р.; E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

12.01.2024 на адресу суду арбітражний керуючий - Глеваський Віталій Васильович, надіслав клопотання №12/01/24-1 від 12.01.2024 про зняття обтяжень, обмежень, арештів, вилучення записів з баз даних розшуку транспортного засобу, згідно якого просить суд скасувати обтяження, обмеження, арешти, накладені у зв`язку з оголошенням в розшук автомобіля банкрута - КАМАЗ 45143 (р.н. НОМЕР_1 ), зобов`язати Департамент інформаційної підтримки та координації Національної поліції України зняти з пошукових баз відповідний транспортний засіб.

Як на підставу задоволення клопотання вказує, що вказаний транспортний засіб був реалізований на аукціоні з продажу майна банкрута.

Ухвалою суду від 16.01.2024 клопотання призначено до розгляду в судовому засіданні.

В судове засідання ліквідатор не з`явився. На адресу суду надіслав клопотання від 26.01.2024 про розгляд справи без його участі та просив суд задовольнити клопотання про зняття з розшуку транспортного засобу.

Кредитори та учасники провадження у справі в судове засідання не з`явились, представників не направили, про час, дату та місце розгляду справи були належним чином повідомленні.

З огляду на наведене, зважаючи на належне повідомлення учасників провадження про час, дату та місце розгляду справи, вимоги розумності строку судового розгляду, суд приходить до висновку, що справа може бути розглянута за наявними у ній документами.

Розглянувши наявні в матеріалах справи документи, дослідивши подане клопотання, письмові пояснення, господарським судом встановлено та враховується наступне.

Пунктом 4 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Як вбачається з матеріалів справи, 23.07.2015 суд визнав банкрутом ТОВ "Євро Лізинг", відкрив ліквідаційну процедуру у справі, яка на даний час не завершена.

Таким чином, розгляд справи №924/1282/13 здійснюється згідно з положеннями Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до ст.61 Кодексу, ліквідатор з дня свого призначення здійснює, в тому числі, такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом; здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Згідно ч. 1 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, з дня ухвали господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, у тому числі скасовуються арешт, накладений на майно такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Судом враховано, що скасування всіх арештів, накладених на майно боржника, та інших обмежень щодо розпорядження його майном, є передбаченим законом правовим наслідком визнання особи банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Отже, з моменту відкриття щодо боржника ліквідаційної процедури, ліквідатор повинен мати можливість продажу майна боржника та укладання договорів купівлі-продажу відповідно до чинного законодавства України.

Судом враховується, що зняття заборон та арештів із майна боржника у відповідності до положень даної статті Кодексу є безумовним та стосується будь-яких органів і посадових осіб, у тому числі реєструючих, правоохоронних органів та не потребує подальшого винесення окремих судових рішень, однак, якщо посадова особа ухиляється від виконання постанови суду про визнання боржника банкрутом, зацікавлена особа вправі звернутись до суду з відповідною заявою. Винесення судом окремого судового рішення про звільнення майна боржника від обтяжень лише конкретизує обов`язок осіб, визначений Кодексом України з процедур банкрутства.

Зазначенні висновки підтверджуються висновками викладеними у постанові Верховного Суду від 14.03.2018 року у справі №10/Б-5022/1359/2011.

З огляду на зазначене, зважаючи на обставини викладені в клопотанні ліквідатора, суд вважає за належне скасувати обтяження, обмеження, арешти на транспортний засіб, накладені у зв`язку з оголошенням в розшук, а саме на - транспортний засіб КАМАЗ 45143, вантажний самоскид, реєстраційний номер НОМЕР_1 , № шасі НОМЕР_2 , VIN НОМЕР_3 , колір синій, 2008 року випуску.

Відповідно до п.6 ст.12 ГПК України, провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим Кодексом з врахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У відповідності до ст. 36 Закону України „Про виконавче провадження", у разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов`язковою для виконання поліцією. Тимчасове затримання та зберігання поліцією на спеціальних майданчиках чи стоянці виявленого за результатами розшуку транспортного засобу боржника здійснюються в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Розшук транспортного засобу боржника припиняється в разі його виявлення, про що виконавцем не пізніше наступного робочого дня виноситься постанова про зняття майна з розшуку.

Згідно зі ст. 40 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд має право за клопотанням сторін або учасників справи про банкрутство чи за своєю ініціативою вжити заходів до забезпечення вимог кредиторів. Господарський суд за клопотанням розпорядника майна, кредиторів або з власної ініціативи може заборонити боржнику укладати без згоди арбітражного керуючого (розпорядника майна) правочини (договори), а також зобов`язати боржника передати цінні папери, майно, інші цінності на зберігання третім особам, вчинити чи утриматися від вчинення певних дій або вжити інших заходів для збереження майна боржника (у тому числі шляхом позбавлення боржника права розпорядження його нерухомим майном без згоди розпорядника майна або суду, який розглядає справу про банкрутство; накладення арешту на конкретне рухоме майно боржника), про що виноситься ухвала.

Заходи щодо забезпечення вимог кредиторів діють відповідно до дня введення процедури санації і призначення керуючого санацією або до прийняття постанови про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатора, або до закриття провадження у справі. Господарський суд також має право скасувати або змінити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів до настання вищезазначених обставин, про що постановляє ухвалу.

Згідно матеріалів справи, 05.07.2016 ухвалою Господарського суду Хмельницької області у справі №924/1282/13 зареєстрований за ТОВ "Євро Лізинг" зазначений транспортний засіб оголошено в розшук. Наразі, вищезазначений транспортний засіб реалізовано на аукціоні (відкритих торгах) з продажу майна банкрута.

Враховуючи викладене, оскільки господарським судом у межах справи про банкрутство було оголошено в розшук зареєстрований за ТОВ "ЄВРО ЛІЗИНГ", м. Хмельницький транспортний засіб, який на час розгляду справи виявлений ліквідатором, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора та винести ухвалу про зняття обтяжень, обмежень, арештів, вилучення записів з баз даних розшуку зазначеного вище транспортного засобу.

Керуючись ст.ст. 51, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора - арбітражного керуючого Глеваського В.В. №12/01/24-1 від 12.01.2024 про зняття обтяжень, обмежень, арештів, вилучення записів з баз даних розшуку транспортного засобу задовольнити.

Скасувати обтяження (обмеження, арешт), накладені у зв`язку з оголошенням в розшук на транспортний засіб:

- транспортний засіб: КАМАЗ 45143, вантажний самоскид, реєстраційний номер НОМЕР_1 , № шасі НОМЕР_2 , VIN НОМЕР_3 , колір синій, 2008 року випуску.

Зобов`язати Департамент інформаційної підтримки та координації Національної поліції України (01601, м. Київ, вул. Академіка Богомольця,10) зняти з розшуку та внести відомості до відповідних баз даних про зняття з розшуку зазначеного транспортного засобу - КАМАЗ 45143, вантажний самоскид, реєстраційний номер НОМЕР_1 , № шасі НОМЕР_2 , VIN НОМЕР_3 , колір синій, 2008 року випуску.

Ухвала підписана та набрала законної сили 30.01.2024. Ухвала може бути оскаржена в порядку передбаченому статтями 255-257 Господарського процесуального кодексу України.

Копію ухвали надіслати на адреси: кредиторів, боржника, ліквідатора, Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки та координації Національної поліції України (01601, м. Київ, вул. Академіка Богомольця,10; duty.it@police.gov.), Першому відділу ДВС у місті Хмельницькому Центрального міжрегіонального управління юстиції (місто Київ) 29000, Хмельницька область, місто Хмельницький, вулиця Тернопільська, будинок 13/2; info1@kmm.km.dvs.gov.ua).

Повний текст ухвали складено 02.02.2024.

Суддя Крамар С.І.

Віддрук. 22 прим. (надіслати):

1 - до справи,

2 - ініціюючому кредитору (просп. Перемоги, б. 67, Святошинський р-н, м. Київ, 03062);

3 - боржнику (вул. Проскурівська, 23/1, кв.2, м. Хмельницький);

4 - ФОП Почтар О. А. ( АДРЕСА_1 )

5 - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 );

6 - ТОВ "АвтоАльянс Київ" (м. Київ, Бульвар Л.Українки, 5);

7 - ПАТ "УкрСиббанк" (м. Харків, пр. Московський, 60 та м. Київ, вул. Андріївська, б. 2/12; ел.пошта info@ukrsibbank.com) надісл. в ел.кабінет в системі "ЕС"

8 - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 );

9 - ТОВ "Консалтингова компанія "СІДКОН" (м. Київ, пр. Перемоги 121-Б, оф. 224);

10- ТОВ "КАН" (вул. Богатирська, б. 11, м. Київ, 04209);

11 - ПАТ "Райффайзен Банк Аваль"(вул. Лєскова, буд. 9, м. Київ, 01034; ел.пошта info@raiffeisen.ua) надісл. в ел.кабінет в системі "ЕС"

12 - АТ "Альфа-Банк" (03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100) надісл. на ел.пошту ccd@alfabank.kiev.ua

13 - ПрАТ "Страхова компанія "Українська страхова група" (вул. І.Федорова, 32-А, м. Київ, 03038);

14 -ФОП Тимошенко А.В.,( АДРЕСА_4 );

15 - ОСОБА_3 ( АДРЕСА_5 );

16 - ДПІ у Святошинському районі Головного управління Міндоходів у м. Києві (м. Київ, вул. Верховинна, 9).;

17 -ТОВ "СОЛО-ІНВЕСТ" (бульвар 50-річчя Перемоги, буд.86, м. Біла Церква, Київська область, 09100);

18 - арбітражному керуючому Глеваському В.В. (09117, Київська область, м. Біла Церква, вул. Надрічна, 68; ел.пошта glevaskiy_v@ukr.net) надісл. в ел.кабінет в системі "ЕС"

19 - ПАТ "Перший український міжнародний банк" (м. Київ, вул. Андріївська, 4) надісл на е-пошту info@fuib.com

20 - АТ "СЕНС БАНК" (03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 100; ел.пошта ІНФОРМАЦІЯ_2) надісл. в ел.кабінет в системі "ЕС"

21- Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки та координації Національної поліції України (01601, м. Київ, вул. Академіка Богомольця,10) надіслати реком. з повідом. та на ел. пошту duty.it@police.gov.

22 - Першому відділу ДВС у місті Хмельницькому Центрального міжрегіонального управління юстиції (місто Київ)(29000, Хмельницька область, місто Хмельницький, вулиця Тернопільська, будинок 13/2) надісл. реком. та на ел. пошту info1@kmm.km.dvs.gov.ua

Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116741086
СудочинствоГосподарське
Сутьзняття з розшуку транспортного засобу

Судовий реєстр по справі —924/1282/13

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 10.11.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні