Ухвала
від 07.06.2023 по справі 420/14465/22
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/14465/22

У Х В А Л А

07 червня 2023 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Свиди Л.І.

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання керівника Чорноморської окружної прокуратури про повернення судового збору по справі №420/14465/22, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся Керівник Чорноморської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях з позовною заявою до Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про визнання протиправною бездіяльності Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо створення комісії з питань передачі з державної до комунальної власності об`єкта сховища №57616 загальною площею 336,9 кв. м., яке розташоване за адресою: вул. Винокурова, 1-А, село Малодолинське, місто Чорноморськ, як це передбачено рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про надання згоди на передачу до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту №57616 за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1-А, зобов`язання Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області створити комісію з питань передачі з державної до комунальної власності об`єкта сховища №57616 загальною площею 336,9 кв. м., яке розташоване за адресою: вул. Винокурова, 1-А, село Малодолинське, місто Чорноморськ, як це передбачено рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про надання згоди на передачу до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту №57616 за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1-А, визнання протиправною бездіяльності Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо не закріплення на праві оперативного управління (на балансі) сховища за адресою: вул. Вінокурова, 1-А, село Малодолинське, місто Чорноморськ, Одеський район, Одеська область, як це передбачено рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про надання згоди на передачу до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту №57616 за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1-А, зобов`язання Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області здійснити прийняття та закріплення на праві оперативного управління (на балансі) сховища за адресою: вул. Вінокурова, 1-А, село Малодолинське, місто Чорноморськ, Одеський район, Одеська область, як це передбачено рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про надання згоди на передачу до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту №57616 за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1-А.

Ухвалою від 27 лютого 2023 року судом прийнято відмову позивача від частини позовних вимог та закрито провадження у справі за позовом Керівника Чорноморської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях до Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області в частині позовних вимог щодо визнання протиправною бездіяльності Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо не створення комісії з питань передачі з державної до комунальної власності об`єкта сховища №57616 загальною площею 336,9 кв.м., яке розташоване за адресою: вул. Винокурова, 1-А, село Малодолинське, місто Чорноморськ, як це передбачено рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про надання згоди на передачу до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту №57616 за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1-А та зобов`язання Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області створити комісію з питань передачі з державної до комунальної власності об`єкта сховища №57616 загальною площею 336,9 кв. м., яке розташоване за адресою: вул. Винокурова, 1-А, село Малодолинське, місто Чорноморськ, як це передбачено рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про надання згоди на передачу до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту №57616 за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1-А.

Крім того, ухвалою від 25 квітня 2023 року судом прийнято відмову позивача від позовних вимог та закрито провадження у справі за позовом Керівника Чорноморської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях до Виконавчого комітету Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області, Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про визнання протиправною бездіяльності Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області щодо не закріплення на праві оперативного управління (на балансі) сховища за адресою: вул. Вінокурова, 1-А, село Малодолинське, місто Чорноморськ, Одеський район, Одеська область, як це передбачено рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про надання згоди на передачу до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту №57616 за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1-А, зобов`язання Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області здійснити прийняття та закріплення на праві оперативного управління (на балансі) сховища за адресою: вул. Вінокурова, 1-А, село Малодолинське, місто Чорноморськ, Одеський район, Одеська область, як це передбачено рішенням Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області про надання згоди на передачу до комунальної власності захисної споруди цивільного захисту №57616 за адресою: село Малодолинське, вул. Винокурова, 1-А.

На адресу суду від керівника Чорноморської окружної прокуратури надійшло клопотання про повернення судового збору по справі №420/14465/22 у зв`язку із закриттям провадження у цій справі.

Дослідивши клопотання керівника Чорноморської окружної прокуратури про повернення сплаченого судового збору, суд дійшов висновку про відсутність підстав для його задоволення виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 142 КАС України, у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

У разі вирішення справи шляхом примирення, відмови від позову, визнання позову відповідачем на стадії перегляду рішення в апеляційному чи касаційному порядку суд у відповідній ухвалі у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення скаржнику (заявнику) п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого ним при поданні відповідної апеляційної чи касаційної скарги.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі: 1) зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом; 2) повернення заяви або скарги; 3) відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі; 4) залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням); 5) закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Враховуючи те, що ухвалами від 27 лютого 2023 року та 25 квітня 2023 року судом прийнято відмови позивача від позовних вимог, підстав, передбачених Законом України «Про судовий збір» та КАС України для повернення судового збору не має, а тому у суду відсутні підстави для повернення позивачу сплаченого судового збору.

Керуючись ст.ст. 248, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання керівника Чорноморської окружної прокуратури про повернення судового збору по справі №420/14465/22 відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку та строки, встановлені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржена в порядку та строки, встановлені ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Леонід СВИДА

Дата ухвалення рішення07.06.2023
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу111411641
СудочинствоАдміністративне
Сутьповернення судового збору по справі №420/14465/22

Судовий реєстр по справі —420/14465/22

Ухвала від 07.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 25.04.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 01.03.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 27.02.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 13.02.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 06.02.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 03.02.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні