Ухвала
від 06.06.2023 по справі 204/7016/22
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/3913/23 Справа № 204/7016/22 Головуючий у першій інстанції: Бистрова Л. О. Суддя-доповідач: Красвітна Т. П.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2023 року колегія суддів Судової палати з розгляду цивільних справ Дніпровського апеляційного суду у складі:

головуючого - Красвітної Т.П.,

суддів: Єлізаренко І.А., Свистунової О.В.,

за участю секретаря Сахарова Д.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпро питання про витребування доказів у цивільній справі по апеляційній скарзі представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на рішення Баглійського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 23 січня 2023 року по справі за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , до ОСОБА_5 , треті особи: Служба у справах дітей Верхівцевської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області, Орган опіки та піклування Виконавчий комітет Верхівцевської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області, про встановлення опіки та призначення опікуна над малолітніми дітьми,-

В С Т А Н О В И Л А:

В провадженні Дніпровського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на рішення Баглійського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 23 січня 2023 року по справі за позовом ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітніх ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , до ОСОБА_5 , треті особи: Служба у справах дітей Верхівцевської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області, Орган опіки та піклування Виконавчий комітет Верхівцевської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області, про встановлення опіки та призначення опікуна над малолітніми дітьми.

Апелянт посилається на те, що місцевим судом у повному обсязі не встановлені фактичні обставини справи.

Виходячи з викладеного, положень статті 84 ЦПК України, колегія суддів вважає за необхідне витребувати відповідні докази.

Керуючись ст. ст. 84, 259, 260 ЦПК України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Витребувати уОргану опіки та піклування Виконавчого комітету Верхівцевської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області належним чином детально обґрунтований висновок колегіального органу опіки та піклування щодо даного позову ОСОБА_1 про встановлення опіки та призначення опікуном над неповнолітніми ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . У висновку, зокрема, викласти (з обгрунтуванням) позицію органу опіки та піклування щодо наступних питань:

- наявність чи відсутність підстав для призначення позивачки ОСОБА_1 опікуном над двома неповнолітніми ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ;

- доцільності чи недоцільності, з урахуванням інтересів дітей, призначення позивачки ОСОБА_1 опікуном лише над малолітньою ОСОБА_4 ; із зазначенням інформації про наявність/відсутність інших (окрім позивачки) претендентів на опіку над ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ;

- результати дослідження (із залученням фахівців - педагогів, психологів) щодо наявності взаємної прив"язаності дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , ступінь, характер, особливості такої прив"язаності (у разі її наявності);

- детальна характеристика та результати дослідження наявності чи відсутності у кожного із дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 прив"язаності до звичних для них умов проживання та кола соціального спілкування, з урахуванням пояснень позивачки ОСОБА_1 про постійне проживання із нею ОСОБА_4 та пояснень відповідачки ОСОБА_5 про постійне проживання із нею ОСОБА_3 ; із зазначенням умов, тривалості проживання дітей, тощо.

Висновок колегіального органу опіки та піклування оформляється на бланку виконкому, підписується головою (заступником голови у разі відсутності голови) та скріплюється печаткою.

Витребувати у Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Верхівцевської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області та Служби у справах дітей Верхівцевської міської ради Кам`янського району Дніпропетровської області оригінали (або належним чином завірені копії, у разі відсутності оригіналів) усіх наявних письмових документів, які стосуються вирішення питань щодо встановлення опіки над ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , над ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також щодо призначення опікуном ОСОБА_1 сіївни ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ), ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ); зокрема, сертифікати нарколога, психіатра, медичні документи щодо стану здоров"я кандидатів на призначення опікуном, висновки про фізичний стан дітей, довідки щодо матеріального забезпечення кожного із кандидатів в опікуни, довідки щодо місця проживання, копії правоустановчих документів на житло, акти обстеження житлових умов тощо; належним чином завірені копії усіх рішень колегіального органу опіки та піклування, Служби у справах дітей щодо неповнолітніх ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та щодо кандидатів в опікуни ОСОБА_1 , ОСОБА_5 .

Витребувати у Відділу опіки і піклування Управління-служби у справах дітей Центральної адміністрації Дніпровської міської ради акт обстеження житлових умов ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які проживають по АДРЕСА_1 .

Витребувати у Служби у справах дітей Кам`янської міської ради акт обстеження житлових умов ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які проживають по АДРЕСА_2 .

Витребувати у ОСОБА_1 письмову інформацію щодо її доходів за останні шість місяців; письмову інформацію про відвідування ОСОБА_4 дитячих дошкільних або спеціалізованих закладів; характеристику ОСОБА_4 .

Витребувати у ОСОБА_5 письмову інформацію щодо відвідування ОСОБА_3 шкільної установи (спеціалізованих дитячих закладів, установ); характеристику ОСОБА_3 .

До 25 червня 2023 року витребувані докази надати Дніпровському апеляційному суду (м. Дніпро, вул. Харківська, 13) з посиланням на цивільну справу за №22-ц/803/3913/23 (14), а у разі відсутності можливості подати докази, які вимагає суд, повідомити про це суд із зазначенням причин.

За невиконання ухвали без поважних причин винні особи несуть відповідальність встановлену законом.

Ухвала не перешкоджає провадженню у справі.

Головуючий Т.П. Красвітна

Судді І.А. Єлізаренко

О.В. Свистунова

Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу111425323
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —204/7016/22

Постанова від 04.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Рішення від 23.01.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

Рішення від 23.01.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні