Ухвала
від 12.06.2023 по справі 908/1771/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.06.2023 Справа № 908/1771/23

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Сушко Лариси Миколаївни, розглянувши матеріали заяви кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп», 84122, Донецька область, Краматорський район, м.Слов`янськ, вул.Світлодарська, б. 6

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Техномайн Інвест», 69063, м.Запоріжжя, вул. Покровська, 23-а, код ЄДРПОУ 42506339

про відкриття провадження у справі про банкрутство

УСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» звернулося до господарського суду Запорізької області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Техномайн Інвест».

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що заяву слід залишити без руху та надати заявнику час для усунення недоліків, встановлених при подані заяви, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (КУзПБ) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 2 ст. 34 КУзПБ до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень.

Як встановлено судом, до заяви Товариством з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп» не додано ані доказів сплати судового збору за звернення із заявою, ані доказів авансування винагороди арбітражному керуючому.

Згідно ч. 3 ст. 37 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Кодексу.

Відповідно до частини 2 статті 174 ГПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Відповідно до п. п. 9 п. 2 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір за подання до господарського суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство справляється судовий збір у сумі 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто в 2023 році цей розмір становить 26 840,00 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі, що витікає з положень ч. 2 ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно ст. 8 Закону України Про Державний бюджет України на 2023 рік встановлено у 2023 році мінімальну заробітну плату в місячному розмірі : з 1 січня 6700,00 грн.

Таким чином, до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство необхідно надати докази авансування винагороди арбітражному керуючому в розмірі 60 300,00 грн.

Керуючись ст. ст. 2, 34, 37 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Тат Інтер-Груп», 84122, Донецька область, Краматорський район, м.Слов`янськ, вул.Світлодарська, б. 6 залишити без руху.

Надати заявникові 10-ти денний строк з моменту отримання ним копії ухвали про залишення заяви без руху для усунення встановлених судом недоліків заяви. Так, заявнику протягом встановленого строку надати суду :

- докази сплати судового збору за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у розмірі 24810,00 грн. (в оригіналі);

- докази авансування винагороди арбітражному керуючому у розмірі 60 300 грн (в оригіналі);

Роз`яснити заявникові, що у разі не усунення виявлених судом недоліків протягом встановленого строку, заява вважатиметься неподаною та повертається заявникові.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 12.06.2023. та не підлягає окремому оскарженню від рішення суду.

Суддя Л.М. Сушко

Дата ухвалення рішення12.06.2023
Оприлюднено13.06.2023
Номер документу111455725
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —908/1771/23

Ухвала від 05.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні