Ухвала
від 12.06.2023 по справі 931/470/23
ЛОКАЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 931/470/23

Провадження № 2/931/147/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

12 червня 2023 року смт. Локачі

Суддя Локачинського районного суду Волинської області Масляна С.В., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Затурцівської сільської ради Володимирського району Волинської області про стягнення заборгованості по заробітній платі,

ВСТАНОВИЛА:

08 червня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Локачинського районного суду Волинської області з позовом до Затурцівської сільської ради Волинської області про стягнення заборгованості по заробітній платі, просить: зобов`язати гуманітарний відділ Затурцівської сільської ради відновити ОСОБА_1 безпідставно зняту доплату за завідування комбінованою майстерньою у розмірі 20 відсотків; нарахувати та виплатити ОСОБА_1 безпідставно зняту доплату за завідування комбінованою майстернею у ЗЗСО "Кисилинська гімназія" у співвідношенні до тарифної ставки, за період з 01.09.2022 року по 01.06.2023 року.

Згідно з ч.1 ст.4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульований Цивільним процесуальним кодексом України. Подання позовної заяви має відбуватись з дотриманням певних умов.

Вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 у даній справі приходжу до висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам статті 175 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України).

Так, згідно п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

У позовній заяві позивачем не зазначено ціни позову.

При цьому, позов подано про стягнення заборгованості по заробітній платі, тобто заявлені вимоги підлягають грошовій оцінці.

У прохальній частині позовної заяви не зазначено яку суму заборгованості по заробітній платі позивач просить стягнути з відповідача, з врахуванням обгрунтованого розрахунку вказаної заборгованості.

В описовій частині позовної заяви зазначено, що позивачу з вересня 2022 року не доплатили 1444,74 грн, однак позовна заява не містить обґрунтованого розрахунку суми заборгованості по заробітній платі, яку позивач має намір стягнути з відповідача.

Крім того, в порушення п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява не містить підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі вищенаведеного, позовну заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху, в зв`язку з невідповідністю поданої нею позовної заяви вимогам п.п. 3,10 ч.3 ст.175 ЦПК України та надати позивачу строк для усунення виявлених судом недоліків.

Роз`яснити позивачу, що згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтею 175 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

У разі усунення недоліків, позовну заяву в новій редакції необхідно подати разом із доданими до неї документами, оформленими належним чином.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 83, 84, 95 175, 177, 185, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Затурцівської сільської ради Володимирського району Волинської області про стягнення заборгованості по заробітній платі залишити без руху.

Надати позивачу строк десять днів з дня отримання копії цієї ухвали для усунення недоліків, зазначених в ухвалі судді.

Якщо у встановлений строк виявлені недоліки не будуть усунуті, заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Локачинського районного суду С.В. Масляна

СудЛокачинський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення12.06.2023
Оприлюднено14.06.2023
Номер документу111460673
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —931/470/23

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Масляна С. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Масляна С. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Масляна С. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Масляна С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні