Ухвала
від 16.08.2023 по справі 931/470/23
ЛОКАЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 931/470/23

Провадження № 2/931/147/23

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

16.08.2023 року смт. Локачі

Локачинський районний суд Волинської області

у складі: головуючого - судді Масляної С.В.,

за участю: секретаря - Марчук Н.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Локачах в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Гуманітарного відділу Затурцівської сільської ради Володимирського району Волинської області, Закладу загальної середньої освіти "Кисилинська гімназія" Затурцівської сільської ради Володимирського району Волинської області про стягнення заборгованості по заробітній платі,

в с т а н о в и в:

08 червня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Локачинського районного суду Волинської області з позовом до Гуманітарного відділу Затурцівської сільської ради Володимирського району Волинської області, Закладу загальної середньої освіти "Кисилинська гімназія" Затурцівської сільської ради Володимирського району Волинської області про стягнення заборгованості по заробітній платі, просить: зобов`язати гуманітарний відділ Затурцівської сільської ради відновити ОСОБА_1 безпідставно зняту доплату за завідування комбінованою майстернею у розмірі 20 відсотків; нарахувати та виплатити ОСОБА_1 безпідставно зняту доплату за завідування комбінованою майстернею у ЗЗСО "Кисилинська гімназія" у співвідношенні до тарифної ставки, за період з 01.09.2022 року по 01.06.2023 року.

Ухвалою суду від 29 червня 2023 року відкрито провадження у даній справі в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання на 24 липня 2023 року.

24.07.2023 року постановлено ухвалу про закриття підготовчого провадження у справі та призначено справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 16 серпня 2023 року

14.08.2023 року позивач через канцелярію суду подав заяву, в якій просить залишити його позов без розгляду.

Сторони у судове засідання не з`явилися, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце рогляду справи.

Згідно з ч.2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Залишення позову без розгляду не позбавляє позивача права звернутися до суду повторно.

Враховуючи, що заява позивача подана до початку розгляду справи по суті та не суперечить закону і не порушує прав та інтересів інших осіб, підстав для відмови в прийнятті заяви про залишення заяви без розгляду судом не встановлено, суд вважає, що вимога позивача про залишення позову без розгляду підлягає до задоволення, оскільки відповідно до принципу диспозитивності цивільного судочинства, що визначений статтею 13 ЦПК України, особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Керуючись ст. 13, 247, п. 5 ч. 1 ст. 257, ст. 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 доГуманітарного відділуЗатурцівської сільськоїради Володимирськогорайону Волинськоїобласті,Закладу загальноїсередньої освіти"Кисилинськагімназія"Затурцівської сільськоїради Володимирськогорайону Волинськоїобласті простягнення заборгованостіпо заробітнійплаті - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що залишення позовної заяви без розгляду не перешкоджає повторному зверненню до суду після усунення умов, що стали підставою для залишення заяви без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі, якщо ухвала суду не була вручена у день її проголошення, учасник справи має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Локачинського районного суду С.В. Масляна

СудЛокачинський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112869685
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —931/470/23

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Масляна С. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Масляна С. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Масляна С. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Масляна С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні