Ухвала
від 08.06.2023 по справі 626/1568/23
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/1568/23

Провадження № 1-кс/626/694/2023

У Х В А Л А

Іменем України

08 червня 2023 року м. Красноград

Слідчий суддя Красноградського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого відділення № 1 СВ Красноградського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Красноградської окружної прокуратури про тимчасовий доступ до речей та документів, в рамках кримінального провадження № 42023222100000022 від 23.02.2023, за ч.4 ст.111-1 КК України -

В С Т А Н О В И В:

Відповідно доклопотання,у провадженні відділення №1 слідчого відділу Красноградського РВП ГУНП в Харківській області перебуває кримінальне провадження №42023222100000022, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.02.2023 за ч.4 ст.111-1 КК України.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що за фактом провадження господарської діяльності керівництвом ПСП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що здійснює свою господарську діяльність на території Сахновщинської селищної ради Красноградського району у взаємодії з державою-агресором, а саме Російською Федерацією.

Під час проведення оперативних заходів отримано інформацію щодо ознак протиправної діяльності, в діях осіб керівників та бенефіціарів підприємства ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Зокрема, встановлено, що директор вказаного підприємства ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м.Грозний, російської федерації, є громадянином країни-агресора, має паспорт громадянина рф серії НОМЕР_2 .

Окрім цього, встановлено, що один з кінцевих бенефіціарів ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який також можливо є громадянином рф, 03.02.2021 року з України виїхав за кордон до республіки Туреччина, після чого на територію нашої держави не повертався. 21.07.2022 року ОСОБА_5 , здійснив вихід з ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », фактично не перебуваючи на території України.

Таким чином, компанія ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » має власника та раніше мала кінцевих бенефіціарів з російської федерації, які потенційно можуть являтися пособниками держави-агресора, через можливості підприємства надавати їй матеріальні та фінансові ресурси, тим самим вчиняючи дії на шкоду державній безпеці України.

Враховуючи викладене, в діях керівництва ПСП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме ОСОБА_5 та ОСОБА_4 вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.111-1 КК України.

Під час проведення досудового розслідування, шляхом надання запиту до відповідної структури для отримання необхідних документів, інформація за даним фактом може бути розголошена, що призведе до втрати або знищення документації, у зв`язку з чим, винні особи можуть уникнути настання відповідальності.

З метою збереження та не розповсюдження даної інформації, яка може становити інтерес, стосуватися зазначеного кримінального правопорушення та з метою притягнення винних осіб до відповідальності, з метою всебічного, повного дослідження обставин вчинення вказаного злочину, виникає необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей та документів з можливістю їх вилучення, а саме оригіналу реєстраційної справи юридичної особи приватного сільськогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яка перебуває в ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

З метою уникнення загрози знищення, перетворення, приховання або фальсифікації вищезазначених документів, виникла необхідність проведення судового засідання щодо розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчим суддею без виклику особи у володіння якої вони знаходяться, що передбачено ч.2 ст.163 КК України.

Відповідно до ст.91 - 93 КПК України одними із обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні є подія кримінального правопорушення, винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив та вид і розмір шкоди завданої кримінальної правопорушення. Обов`язок доказування вищевказаних обставин покладається на слідчого, прокурора та в установлених випадках -на потерпілого. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів зокрема шляхом проведення слідчих дій, витребування висновків судових експертиз.

Як передбачено ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Виходячи зі змісту вимогст.131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Вищезазначені документи не відносяться до документів, до яких заборонено доступ відповідно ст.161 КПК України, але у зазначених документах маються відомості, які відповідно до п.4 ч.1ст.162КПК України можуть становити конфіденційну інформацію, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

На даний час неможливо іншими способами встановити обставини, що мають значення для даного кримінального провадження, окрім як, отримати до них тимчасовий доступ та вилучити вищевказані документи.

В своєму клопотанні слідчим доведено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться мова в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається з клопотанням, може бути виконане.

Документи про тимчасовий доступ до яких заявлено клопотання, перебувають у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_2 , які у сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення слідчим СВ Красноградського РВП ГУ НП досудового розслідування даного кримінального правопорушення, а також приймаючи до уваги те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно надати дозвіл щодо тимчасового доступу до речей і документів, які зазначені в клопотанні.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого відділення № 1 СВ Красноградського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , в рамках кримінального провадження №42023222100000022 від 23.02.2023, за ч.4 ст.111-1 КК України - задовольнити.

Надати дозвілначальнику відділення №1 СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_6 , слідчому відділення №1 СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому відділення №1 СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому відділення №1 СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому відділення №1 СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_9 , або за дорученням старшому оперуповноваженому СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_10 , оперуповноваженому СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області підполковнику поліції ОСОБА_11 , оперуповноваженому СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_12 , оперуповноваженому СКП Красноградського РВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 , на надання тимчасового доступу до речей та документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_2 :

- оригінал реєстраційної справи юридичної особи приватного сільськогосподарського підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити особам, які повинні надати доступ до речей і документів, що відповідно до ч. 1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Красноградського районного суду ОСОБА_1

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення08.06.2023
Оприлюднено07.05.2024
Номер документу111472018
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —626/1568/23

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 07.12.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 28.09.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 08.06.2023

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні