Рішення
від 13.06.2023 по справі 925/560/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 червня 2023 року м. Черкаси Справа № 925/560/23

Господарський суд Черкаської області у складі судді Зарічанської З.В., за участю секретаря судового засідання Пріхно Л.А.,

розглянув у відкритому судовому засіданні заяву представника Приватного підприємства "Інсайд Дизайн", адвоката Бобра Дениса Олександровича, про ухвалення додаткового рішення у справі

за позовом Приватного підприємства "Інсайд Дизайн",

до відповідача - Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Черкаського міського палацу молоді,

про стягнення 303 800,97 грн,

від позивача: участі не брали;

від відповідача: участі не брали;

від третьої особи: участі не брали.

У провадженні Господарського суду Черкаської області перебувала справа за позовом Приватного підприємства "Інсайд Дизайн" до Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Черкаського міського палацу молоді, з вимогою стягнути з Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради 295 992 грн боргу за договором підряду, 6 542,92 грн інфляційних втрат, 1 265,07 грн 3 % річних.

22.05.2023 господарський суд ухвалив рішення, яким позов задовольнив повністю. Стягнув з Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на користь Приватного підприємства "Інсайд Дизайн" 295 992 грн боргу за договором підряду, 6 542,92 грн інфляційних втрат, 1 265,07 грн - 3 % річних та 2 278,51 грн судового збору.

29.05.2023 від представника позивача, адвоката Бобра Д.О. поштою надійшла заява про ухвалення додаткового рішення, в якій він просить ухвалити додаткове рішення про стягнення з Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на користь Приватного підприємства "Інсайд Дизайн" витрат на правничу допомогу у розмірі 15000 грн. Дата поштового штемпеля на конверті - 26.05.2023.

Ухвалою від 30.05.2023 господарський суд таку заяву призначив до розгляду в судовому засіданні 13.06.2023 о 10:30.

У судовому засіданні 13.06.2023 представники учасників справи участі не брали. Сторони належно повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, що підтверджується рекомендованими повідомленнями про вручення поштових відправлень. Третя особа, відповідно до витягу з сайту "Укрпошта" за трек-номером 1801605558212, копію ухвали від 30.05.2023 отримала 06.06.2023.

Відповідно до ч. 8 ст. 129 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) розмір судових витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду, за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву. У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

За ч. 1 ст. 221 ГПК України, якщо сторона з поважних причин не може до закінчення судових дебатів у справі подати докази, що підтверджують розмір понесених нею судових витрат, суд за заявою такої сторони, поданою до закінчення судових дебатів у справі, може вирішити питання про судові витрати після ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Згідно зі ст. 244 ГПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) стосовно якої-небудь позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що потрібно виконати; 3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Додаткове рішення або ухвала про відмову в прийнятті додаткового рішення можуть бути оскаржені.

Оскільки представником позивача у позові та у судовому засіданні 22.05.2023 заявлено про намір подати докази, які підтверджують понесення витрат на правову допомогу та такі докази подано вчасно (протягом п`яти днів з дня ухвалення рішення по справі), суд вважає за необхідне призначити заяву про ухвалення додаткового рішення до розгляду в судовому засіданні.

Позивачем на підтвердження понесених витрат на правничу допомогу додано документи: Договір про надання правової допомоги № 30/03/2023-1 від 30.03.2023, Додаткову угоду № 1 до Договору про надання правової допомоги № 30/03/2023-1 від 30.03.2023, Акт приймання-передачі наданих послуг № СП-007 від 26.05.2023, Детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних Адвокатським об`єднанням "Сидоров та Партнери" на виконання умов Договору про надання правової допомоги № 30/03/2023-1 від 30.03.2023 р., в редакції додаткової угоди № 1 від 30.03.2023 р., в інтересах ПП "Інсайд-дизайн". Також до матеріалів справи додано Ордер на надання правничої (правової) допомоги від 20.04.2023 серія СА № 1053099 та платіжну інструкцію № 412 від 26.05.2023.

Згідно з ч. 1, п. 1, 4 ч. 3 ст. 123 ГПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати на професійну правничу допомогу; витрати пов`язані з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду.

Витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави.

За результатами розгляду справи витрати на професійну правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами.

Для цілей розподілу судових витрат:

1) розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу професійну правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката, визначається згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою;

2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Для визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із:

1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг);

2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг);

3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт;

4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи. (ч. 1-4 ст. 126 ГПК України)

Поняття особи, котра є адвокатом, наводиться в статті 6 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (далі - Закон № 5076-VI), котра зазначає, що адвокатом може бути фізична особа, яка має повну вищу юридичну освіту, володіє державною мовою, має стаж роботи в галузі права не менше двох років, склала кваліфікаційний іспит, пройшла стажування (крім випадків, встановлених цим Законом), склала присягу адвоката України та отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону № 5076-VI договір про надання правової допомоги - домовленість, за якою одна сторона (адвокат, адвокатське бюро, адвокатське об`єднання) зобов`язується здійснити захист, представництво або надати інші види правової допомоги другій стороні (клієнту) на умовах і в порядку, що визначені договором, а клієнт зобов`язується оплатити надання правової допомоги та фактичні витрати, необхідні для виконання договору.

Пунктом 9 ч. 1 ст. 1 Закону № 5076-VI встановлено, що представництво - вид адвокатської діяльності, що полягає в забезпеченні реалізації прав і обов`язків клієнта в цивільному, господарському, адміністративному та конституційному судочинстві, в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами, прав і обов`язків потерпілого під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, а також прав і обов`язків потерпілого, цивільного відповідача у кримінальному провадженні.

Інші види правової допомоги - види адвокатської діяльності з надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правового супроводу діяльності клієнта, складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру, спрямованих на забезпечення реалізації прав, свобод і законних інтересів клієнта, недопущення їх порушень, а також на сприяння їх відновленню в разі порушення. (п. 6 ч. 1 ст. 1 Закону № 5076-VI)

Відповідно до ст. 19 Закону № 5076-VI видами адвокатської діяльності, зокрема, є:

- надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правовий супровід діяльності юридичних і фізичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, держави;

- складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру;

- представництво інтересів фізичних і юридичних осіб у судах під час здійснення цивільного, господарського, адміністративного та конституційного судочинства, а також в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами.

Гонорар є формою винагороди адвоката за здійснення представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту. Порядок обчислення гонорару (фіксований розмір, погодинна оплата), підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначаються в договорі про надання правової допомоги. При встановленні розміру гонорару враховуються складність справи, кваліфікація і досвід адвоката, фінансовий стан клієнта та інші істотні обставини. Гонорар має бути розумним та враховувати витрачений адвокатом час (ст. 30 Закону № 5076-VI).

Дослідивши матеріали справи, господарський суд установив, що 30.03.2023 Приватним підприємством "Інсайд Дизайн" та Адвокатським об`єднанням "Сидоров та партнери" підписано Договір про надання правової допомоги №30/03/2023-1 (далі - Договір).

Замовник доручає, а Виконавець приймає на себе зобов`язання надати у належній якості та обсязі правову допомогу, вказану в цьому Договорі, а Замовник погоджується прийняти та оплатити виконані послуги. (п. 1.1. Договору)

Відповідно до п. 1.2. Договору, Виконавець забезпечує надання Замовнику юридичних послуг у вигляді правової допомоги, яка включає, зокрема, представництво та захист у встановленому порядку інтересів Замовника в судових органах всіх інстанцій, з усіма правами наданими Позивачу, Відповідачу, Третій особі Цивільним процесуальним кодексом України, Господарським процесуальним кодексом України, Кодексом адміністративного судочинства України.

Для безпосереднього вчинення дій, пов`язаних з наданням правової допомоги Замовнику за даним договором Виконавець має право залучати адвокатів: Бобра Дениса Олександровича (свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 000603 від 03.08.2015 року, видане Радою адвокатів Черкаської області), Сидорова Гліба Юрійовича (свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю № 000613 від 01.10.2015 року, видане Радою адвокатів Черкаської області). З вибором адвокатів та наданням їм повноважень за даним договором Замовник погоджується. (п. 1.4. Договору)

Сторони погодились, що адвокати вказані в п. 1.4. Договору підтверджують свої повноваження шляхом надання ордеру відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", якщо діючим законодавством не передбачено інший порядок підтвердження повноважень адвоката. (п. 1.5. Договору)

Сторони погодили, що адвокати, визначені в п. 1.4 цього договору під час вчинення всіх процесуальних дій, пов`язаних з даванням Замовнику допомоги за даним договором, користуються правами та повноваженнями Виконавця. (п. 1.6. Договору)

Замовник надає Виконавцю та адвокатам зазначеним в п. 1.4. Договору наступні права, зокрема, представляти і захищати права, свободи та інтереси Замовника у судах будь-яких інстанцій та юрисдикції. А також для виконання зобов`язань за цим Договором складати, підписувати та подавати процесуальні документи від імені Замовника, в тому числі, але не виключно: подавати від імені Замовника заяви, клопотання, довідки, пояснення, отримувати необхідні довідки та документи, знайомитися з матеріалами справ, робити з них витяги і копії, отримувати копії рішень, ухвал, постанов та інших документів, які знаходяться у справах, брати участь у судових процесах та засіданнях, подавати докази та брати участь у їх дослідженні, заявляти клопотання і відводи, надавати усні та письмові пояснення суду, свої доводи, міркування і заперечення з усіх питань. (п. 1.7. Договору)

Крім того, в п. 1.7. Договору міститься застереження про те, що за даним договором адвокати зазначені в п. 1.4. Договору не мають обмежень повноважень на вчинення процесуальних дій в інтересах Замовника.

Вартість наданих юридичних послуг Виконавець визначає самостійно після одержання від Замовника замовлення на надання правової допомоги та виставляє Замовнику відповідний рахунок. (п. 3.1. Договору)

Оплата за даним договором здійснюється у місячний строк з дати складання Замовником рахунку для Виконавця. Такий рахунок за вибором Виконавця може бути надіслано поштовою кореспонденцією та/або електронним листом на електронну поштову скриньку Замовника. Рахунок вважається отриманим Замовником з моменту його надходження до поштового відділення, яке обслуговує адресу місця проживання (реєстрації) Замовника та/або з моменту надходження електронного листа на електронну поштову скриньку Замовника. (п. 3.2. Договору)

Розрахунки за даним договором здійснюються на умовах повної попередньої оплати після одержання Замовником рахунку від Виконавця. Акту приймання-передачі наданих послуг. (п. 3.5. Договору)

3а результатами надання юридичної допомоги складається акт, що підписується представниками кожної зі сторін. В акті вказується обсяг наданої Виконавцем юридичної допомоги і її вартість. Акт надсилається Замовнику факсимільним зв`язком або поштою. На письмову вимогу Замовника, Виконавець може надавати Акти про надання юридичної допомоги, в яких буде вказано поіменований перелік наданих юридичних послуг згідно з даним договором. (п. 3.6. Договору)

Акт про надання юридичної допомоги вважається підписаним, якщо протягом 5 днів з моменту його отримання Замовником, останній не надав Виконавцю письмові аргументовані заперечення на акт. (п. 3.7. Договору)

Замовник бере на себе зобов`язання по відшкодуванню транспортних, представницьких витрат, витрат на проживання, а також інших витрат, пов`язаних зі вчиненням Виконавцем, або уповноваженими ним особами, дій в інтересах Замовника поза місцем знаходження Виконавця. На підтвердження зазначених витрат Виконавець надає Замовнику відповідні платіжні документи та документи про відрядження. (п. 3.8. Договору)

У вартість послуг, передбачену п. 3.1 цього Договору, не включається вартість судових зборів, інших обов`язкових платежів, плата за надання адміністративних послуг, тощо, що сплачуються у зв`язку з наданням послуг Замовнику. (п. 3.9. Договору)

Будь-які зміни та доповнення, що вносяться до цього Договору, дійсні лише за умови, коли вони виконані письмово і підписані належно уповноваженими на те представниками Сторін з прикладенням печаток. Такі зміни та доповнення є невід`ємними частинами Договору. (п. 9.1. Договору)

Цей Договір набуває чинності з дати його підписання та діє до 31.12.2023 року, а в частині виконання грошових зобов`язань - до моменту їх повного виконання. (п. 10.1. Договору)

Будь-які зміни та доповнення, що вносяться до цього Договору, дійсні лише за умови, коли вони викладені в письмовій формі і підписані уповноваженими на те представниками Сторін та скріплені печатками. Такі зміни та доповнення є невід`ємними частинами Договору. (п. 10.2. Договору)

30.03.2023 сторонами підписано Додаткову угоду № 1 до Договору про надання правової допомоги № 30/03/2023-1, в якій сторони погодили п. 3.1. Договору доповнити реченням такого змісту: "Вартість послуг (гонорару) з надання правової допомоги Замовнику, як Позивачу, з представництва інтересів в суді першої інстанції за позовом про стягнення заборгованості за договором підряду № 27 від 30.11.2021 становить 15 000,00 грн. (п`ятнадцять тисяч гривень 00 коп.), що може бути розраховано як 3000,00 грн. (три тисячі гривень 00 коп.) за кожну годину роботи адвоката".

26.05.2023 адвокатом Денисом Бобром складено Детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних Адвокатським об`єднанням "Сидоров та Партнери" на виконання умов Договору про надання правової допомоги № 30/03/2023-1 від 30.03.2023 р., в редакції додаткової угоди № 1 від 30.03.2023 р., в інтересах ПП "Інсайд-дизайн":

1. вивчення документів, наданих клієнтом, визначення правової позиції - 2 год - 6 000 грн;

2. підготовка та подання позовної заяви, участь у судовому засіданні - 3 год - 9 000 грн.

Всього послуг на загальну суму 15 000 грн.

Також 26.05.2023 сторонами підписано Акт приймання-передачі наданих послуг № СП-007, відповідно до п. 1 якого, Виконавець передав, а Замовник прийняв наступні послуги: правова допомога згідно з договором про надання правової допомоги № 30/03/2023-1 від "30" березня 2023 року, в редакції додаткової угоди №1 у кількості 1 шт., на загальну суму з ПДВ - 15 000 грн.

Підписанням цього Акту Сторони підтверджують факт належного надання послуг Виконавцем відповідно до положень Договору. (п. 1.3. Акту)

Замовник не має претензій до Виконавця стосовно якості і повноти наданих послуг, вказаних у п. 1.1. цього Акту. (п. 1.4. Акту)

Згідно з наданим платіжним дорученням № 412, позивач 26.05.2023 перерахував на рахунок адвоката 15 000 грн із зазначенням призначення платежу: "Надання правової допомоги за договором від 30.03.2023p. №30/03/2023-1, в редакції дод угоди №1. Без ПДВ".

З аналізу положень ст. 30 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" випливає, що за здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту адвокат отримує винагороду у вигляді гонорару, обчислення якого, підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначаються в договорі про надання правової допомоги.

Водночас, розмір гонорару визначається за погодженням адвоката з клієнтом. Адвокат має право у розумних межах визначати розмір гонорару, виходячи із власних міркувань, з урахуванням складності справи, кваліфікації, досвіду і завантаженості адвоката та інших обставин. Погоджений адвокатом з клієнтом та/або особою, яка уклала договір в інтересах клієнта, розмір гонорару може бути змінений лише за взаємною домовленістю. У разі виникнення особливих по складності доручень клієнта або у випадку збільшення затрат часу й обсягу роботи адвоката на фактичне виконання доручення (підготовку до виконання) розмір гонорару може бути збільшено за взаємною домовленістю.

При цьому адвокатський гонорар може існувати в двох формах - фіксований розмір та погодинна оплата. Вказані форми відрізняються порядком обчислення - при зазначенні фіксованого розміру для виплати адвокатського гонорару не обчислюється фактична кількість часу, витраченого адвокатом при наданні послуг клієнту, і навпаки, підставою для виплати гонорару, який зазначено як погодинну оплату, є кількість годин помножена на вартість такої години того чи іншого адвоката у залежності від його кваліфікації, досвіду, складності справи та інших критеріїв (аналогічну правову позицію викладено у постанові Верховного Суду від 07.09.2020 у справі №910/4201/19).

Отже, встановлення сторонами в умовах договору про надання правової допомоги гонорару у фіксованому розмірі, не передбачає необхідності зазначення адвокатом відомостей щодо витраченого часу та вартості кожної дії виконаної ним на захист інтересів свого клієнта в суді, оскільки розмір винагороди за надання правової допомоги визначений у Договорі у вигляді фіксованої суми, він не змінюється залежно від обсягу послуг та витраченого адвокатом часу.

Верховний Суд у постанові від 01.08.2019 по справі № 915/237/18 зазначив, що розмір гонорару визначається за погодженням адвоката з клієнтом, і може бути змінений лише за їх взаємною домовленістю. Суд не має права його змінювати і втручатися у правовідносини адвоката та його клієнта.

У розумінні положень ч. 5 ст. 126 ГПК України у разі недотримання вимог частини четвертої цієї статті суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Крім того, зважаючи на наведені положення законодавства, у разі недотримання вимог ч. 4 ст. 126 ГПК України суду надано право зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, які підлягають розподілу між сторонами, лише за клопотанням іншої сторони.

Зазначеної позиції дотримується Об`єднана палата Касаційного господарського суду у складі Верховного суду у справі №922/445/19 від 03.10.2019.

Відповідач не надав суду заперечень щодо заявленого розміру судових витрат.

Тобто суд, за відсутності клопотання іншої сторони, не має права зменшувати розмір судових витрат.

Водночас, суд зазначає, що надані позивачем докази на підтвердження понесених витрат на професійну правничу допомогу адвоката не є безумовною підставою для відшкодування судом витрат на професійну правничу допомогу в зазначеному розмірі з іншої сторони, адже їх розмір має бути доведений, документально обґрунтований та відповідати критерію розумної необхідності таких витрат.

Аналогічна правова позиція викладена у додатковій постанові Верховного Суду від 11.12.2018 у справі № 910/2170/18.

Відповідно до ч. 5 ст. 129 ГПК України під час вирішення питання про розподіл судових витрат суд враховує:

1) чи пов`язані ці витрати з розглядом справи;

2) чи є розмір таких витрат обґрунтованим та пропорційним до предмета спору, з урахуванням ціни позову, значення справи для сторін, у тому числі чи міг результат її вирішення вплинути на репутацію сторони або чи викликала справа публічний інтерес;

3) поведінку сторони під час розгляду справи, що призвела до затягування розгляду справи, зокрема, подання стороною явно необґрунтованих заяв і клопотань, безпідставне твердження або заперечення стороною певних обставин, які мають значення для справи, безпідставне завищення позивачем позовних вимог тощо;

4) дії сторони щодо досудового вирішення спору та щодо врегулювання спору мирним шляхом під час розгляду справи, стадію розгляду справи, на якій такі дії вчинялись.

Судом, враховуючи критерії, визначені у ч. 5 ст. 129 ГПК України, встановлено, що понесені відповідачем витрати відповідають таким критеріям.

Отже, витрати позивача на правову допомогу в розмірі 15 000 грн є підтвердженими та співмірними зі складністю справи і виконаною адвокатом роботою.

Керуючись ст. 126, 129, 233, 236-241, 244 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Заяву представника Приватного підприємства "Інсайд Дизайн", адвоката Бобра Дениса Олександровича, про ухвалення додаткового рішення задовольнити.

Стягнути з Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради (ідентифікаційний код 36299692, вул. Гоголя, буд. 251, м. Черкаси, 18001) на користь Приватного підприємства "Інсайд Дизайн" (ідентифікаційний код 41636867, вул. О. Дашковича, буд. 27, м. Черкаси, 18002) 15 000 грн витрат на правничу допомогу.

Наказ видати після набрання додатковим рішенням законної сили.

Додаткове рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Додаткове рішення може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Копії додаткового рішення направити сторонам.

Повне додаткове рішення складено та підписано 13.06.2023.

Суддя Зоя ЗАРІЧАНСЬКА

Дата ухвалення рішення13.06.2023
Оприлюднено14.06.2023
Номер документу111484245
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення з Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на користь Приватного підприємства "Інсайд Дизайн" витрат на правничу допомогу у розмірі 15000 грн. Дата поштового штемпеля на конверті - 26.05.2023. Ухвалою від 30.05.2023 господарський суд таку заяву призначив до розгляду в судовому засіданні 13.06.2023 о 10:30. У судовому засіданні 13.06.2023

Судовий реєстр по справі —925/560/23

Судовий наказ від 16.06.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Рішення від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Рішення від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Рішення від 22.05.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Ухвала від 10.05.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Ухвала від 25.04.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні