Ухвала
від 13.06.2023 по справі 296/5473/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/5473/23

2/296/2073/23

У Х В А Л А

Іменем України

про передачу справи з одного суду до іншого

13 червня 2023 рокум. Житомир

Суддя Корольовського районного суду м.Житомира Шкиря В.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Корольовського відділу державної виконавчої служби у м. Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), Житомирської філії державного підприємства «СЕТАМ», Акціонерного товариства «Ідея Банк», ОСОБА_2 про визнання недійсними результатів електронних торгів, протоколу електронних торгів, акту державного виконавця про проведені електронні торги, стягнення коштів,-

ВСТАНОВИВ:

09.06.2023 позивача ОСОБА_1 звернувся до Корольовського районного суду м.Житомира із позовною заявою до Корольовського відділу державної виконавчої служби у м. Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), Житомирської філії державного підприємства «СЕТАМ», Акціонерного товариства «Ідея Банк», ОСОБА_2 про визнання недійсними результатів електронних торгів, протоколу електронних торгів, акту державного виконавця про проведені електронні торги, стягнення коштів.

Перевіряючи матеріали позовної заяви на дотримання вимогстатей 26-30 Цивільного процесуального кодексу України(далі -ЦПК України), суд дійшов висновку, що вона не підсудна Корольовському районному суду м.Житомира та про необхідність передачі справи на розгляд до іншого суду, виходячи з наступних підстав.

Згідно ч. 2 ст. 27 ЦПК Українипозови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно доч. 15 ст.28 ЦПК Українипозови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред`являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Місцезнаходженням Корольовського ВДВС у м.Житомирі Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) є: вул. Л.Качинського, 12-а, м. Житомир, що відноситься до Богунського району м. Житомира та територіально відноситься до юрисдикції Богунського районного суду м.Житомира.

Місцезнаходженням Житомирської філії державного підприємства «СЕТАМ», є Житомирська область, с.Довжик, вул.Богунська,1, що територіально відноситься до юрисдикції Житомрського районного суду Житомирської області.

Місцезнаходженням Акціонерного товариства «Ідея Банк» є м.Львів, вул.Валова,11 що територіально відноситься до юрисдикції Галицького районного суду м.Львова

Адреса місця реєстрації ОСОБА_2 вказана АДРЕСА_1 , що територіально відноситься до юрисдикції Довгинцівгського районного суду м.Кривий ріг.

Відповідно до п.1 ч. 1ст. 31 ЦПК Українисуд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно положень ч.ч.1, 2статті 32 ЦПК Україниспори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Проаналізувавши фактичні обставини справи та норми процесуального законодавства, якими врегульовані дані правовідносини, суд дійшов висновку про відсутність підстав для розгляду справи Корольовським районним судом м.Житомира.

Обставин, які б слугували підставами для застосування виключної підсудності заявником наведено не було і судом не встановлено, оскільки спір стосується рухомого майна .

Отже, вважаю, що справа має бути передана на розгляд за підсудністю до Богунського районного суду м. Житомира, оскільки один із відповідачів у справі ( Корольовський ВДВС у м.Житомирі Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) має зареєстроване місце знаходження саме на території, що входить до юрисдикції вказаного суду і процесуальним законодавством допускається можливість розгляду даної справи за зареєстрованим місцем знаходження одного із відповідачів. Окрім цього, мною враховано, що зазначений суд є найбільш територіально наближеним місця проживання позивача та Корольовського районного суду м.Житомира, що безпосередньо сприятиме позивачу.

Керуючись статтями27-32,152,260,261,353 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу №296/5473/23 за позовом ОСОБА_1 до Корольовського відділу державної виконавчої служби у м. Житомирі Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), Житомирської філії державного підприємства «СЕТАМ», Акціонерного товариства «Ідея Банк», ОСОБА_2 про визнання недійсними результатів електронних торгів, протоколу електронних торгів, акту державного виконавця про проведені електронні торги, стягнення коштів - передати за підсудністю на розгляд до Богунського районного суду м.Житомира.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою підсудністю з підстави, передбаченої п.1 ч.1ст.31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено 13 червня 2023

Суддя В. М. Шкиря

Дата ухвалення рішення13.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111488637
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведені електронні торги, стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —296/5473/23

Рішення від 18.12.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Стрілецька О. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Стрілецька О. В.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Стрілецька О. В.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Стрілецька О. В.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шкиря В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні