Ухвала
від 13.06.2023 по справі 137/454/23
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/454/23

У Х В А Л А

про відкладення судового засідання

13.06.2023 смт. Літин

Літинський районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Гопкіна П.В.,

за участю секретаря Іванової І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Літині цивільну справу за позовом заступника керівника Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача Приватне підприємство «Укрпромпостачсервіс», Товариство з обмеженою відповідальність «КХФ-Петрашівське», про конфіскацію земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Літинського районного суду Вінницької області перебуває зазначена справа у якій 23.05.2023 закрито підготовче провадження, а справа призначена справу до судового розгляду по суті на 12 год 00 хв 13.06.2023 у приміщенні Літинського районного суду Вінницької області (а.с. 99)

13.06.2023 до початку судового засідання прокурор Черниш Г.М. надіслала на електронну адресу суду заяву, відповідно до якої просить судове засідання у справі № 137/454/23 призначене на 12 год 00 хв 13.06.2023 просить проводити у її відсутність (а.с. 109).

Представник позивача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області - Ковальчук В.І. до судового засідання не зявилася, хоча про місце, дату та час судового засідання була повідомлена належним чином, була присутня у судовому засіданні 23.05.2023.

Відповідач ОСОБА_1 до судового засідання не з`явилася, хоча відповідно до ч. 11 ст. 128 ЦПК України була повідомлена належним чином про місце дату та час судового засідання через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України (а.с. 102).

Представник третьої особи ПП «Укрпромпостачсервіс» Красномовець Н.П. до судового засідання не з`явилась. Часом раніше подала до канцелярії суду заяву, якою просила розгляд справи проводити у її відсутність, а рішення прийняти на розсуд суду. Проти ухвалення заочного рішення не заперечувала (а.с. 103).

Представник третьої особи ТОВ «КХФ-Петрашівське» до судового засідання не з`явився, хоча про місце дату та час судового засідання був повідомлений заздалегідь та належним чином (а.с. 107).

Відповідно до ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, оскільки сторони не з`явилися у судове засідання.

Дослідивши заяву прокурора, враховуючи неявку представника позивача, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до п.2 ч.2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку в разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Суд погоджується з тим, що прокурор не з`явився у судове засідання, однак причина неявки визнається поважною.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Оскільки представник позивача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області - Ковальчук В.І. приймала участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд вважає за необхідне ухвалити рішення, яким забезпечити проведення наступного судового засідання у режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 43, 212, 223, 247, 258-260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Судове засідання в цивільний справі за позовом заступника керівника Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача Приватне підприємство «Укрпромпостачсервіс», Товариство з обмеженою відповідальність «КХФ-Петрашівське», про конфіскацію земельної ділянки, відкласти до 12 год 30 хв 04.07.2023.

В судове засідання викликати сторони.

Судове засідання, призначене на 12год 30хв 04.07.2023 провести в режимі відеоконференції за участю представника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ковальчук Вікторії Ігорівни, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon» (https://easycon.com.ua/).

Копію ухвали про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції надіслати на електронну адресу представника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ковальчук Вікторії Ігорівни.

Роз`яснити ОСОБА_2 , що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику, що ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - https://court.gov.ua/sud0214/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:П. В. Гопкін

Дата ухвалення рішення13.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111508665
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —137/454/23

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні