Ухвала
від 14.06.2023 по справі 507/850/23
ЛЮБАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 507/850/23

Провадження № 2/507/241/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" червня 2023 р. Суддя Любашівського районного суду Одеської області Дармакука Т.П., розглянувши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Державної податкової служби (ДПС) України, третя особа: Любашівський відділ державної виконавчої служби в Подільському районі Одеської області про скасування арешту майна ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Любашівського районного суду Одеської області із позовною заявою до Головного управління Державної податкової служби (ДПС) України, третя особа: Любашівський відділ державної виконавчої служби в Подільському районі Одеської області про скасування арешту майна.

Позовну заяву було подано без додержання вимог, викладених у статті175 ЦПК України та ухвалою Любашівського районного суду від 24 травня 2023 року вказану заяву залишено без руху, позивачу надано строк для усунення недоліків протягом семи днів з дня вручення копії ухвали.

У ухвалі роз`яснено, що способом усунення недоліків позовної заяви є подання до суду позовної заяви в новій редакції із врахуванням виявлених недоліків.

Як вбачається із поштового повідомлення, ОСОБА_1 отримав копію ухвали 26 травня 20223 року , отже строк для усунення недоліків закінчився.

Позивач недоліки позовної заяви не усунув.

Згідно ч. 3ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи, що позивач недоліки позовної заяви не усунув та строк для усунення недоліків, встановлений ухвалою суду, закінчився, а тому позовну заяву слід вважати неподаною і повернути позивачу.

Повернення заяви із зазначених вище підстав не є по своїй суті обмеженням права на доступ до суду, оскільки відповідає вимогам закону та основним засадам цивільного судочинства, та не позбавляє заявника можливості повторного звернення до суду після усунення обставин, що стали підставою для повернення позовної заяви.

На підставі викладеного та керуючись ст..185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 доГоловного управлінняДержавної податковоїслужби (ДПС)України,третя особа: Любашівський відділдержавної виконавчоїслужби вПодільському районі Одеськоїобласті проскасування арешту майна -вважати неподаною та повернути особі, яка її подала, роз`яснивши право на повторне звернення до суду після усунення обставин, що стали підставою для повернення заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу судуподається до Одеського апеляційного суду протягомп`ятнадцяти днів з дня складання її повного тексту.

Повний текст ухвали суду складено 14 червня 2023 року.

Суддя: Т.П. Дармакука

Дата ухвалення рішення14.06.2023
Оприлюднено15.06.2023
Номер документу111508731
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —507/850/23

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Дармакука Т. П.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Дармакука Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні