Ухвала
від 13.06.2023 по справі 607/17117/21
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 607/17117/21Головуючий у 1-й інстанції Провадження № 22-з/4817/26/23 Доповідач - Хома М.В.Категорія -

У Х В А Л А

про відмову в роз`ясненні судового рішення

13 червня 2023 р.м. Тернопіль

Тернопільський апеляційний суд в складі:

головуючої - Хома М.В.

суддів - Костів О. З., Храпак Н. М.,

секретар - Панькевич Т.І.

з участю сторін та їх представників

розглянувши у відкритому суовому засіданні заяву Державного професійно-технічного навчального закладу "Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі" про роз`яснення постанови Тернопільського апеляційного суду від 28 березня 2023 року у цивільній справі №607/17117/21 за позовом ОСОБА_1 до Державного професійно-технічного навчального закладу "Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі" з участю третьої особи ОСОБА_2 про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10 листопада 2022 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено у повному обсязі.

Поновлено ОСОБА_1 на посаді заступника директора з навчальної роботи Державного професійно-технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі».

Стягнуто із Державного професійно-технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» в користь ОСОБА_1 372518 гривень 91 копійку середнього заробітку за час вимушеного прогулу з утриманням усіх необхідних податків, зборів та інших обов`язкових платежів.

Рішення суду в частині поновлення на роботі ОСОБА_1 на посаді заступника директора з навчальної роботи Державного професійно-технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» допущено до негайного виконання.

Рішення в частині стягнення із Державного професійно-технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» в користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час вимушеного прогулу за один місяць в розмірі 26351,82 гривень, з утриманням усіх необхідних податків, зборів та інших обов`язкових платежів, допущено до негайного виконання.

Стягнуто із Державного професійно-технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» в дохід держави 908 гривень судового збору.

Постановою Тернопільського апеляційного суду від 28 березня 2023 року апеляційні скарги представника Державного професійно-технічного навчального закладу "Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі" адвоката Притули Оксани Богданівни та Тернопільської міської ради залишено без задоволення.

Рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10 листопада 2022 року залишено без змін.

У травні 2023 року Державний професійно-технічний навчальний заклад "Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі" звернувся до Тернопільського апеляційного суду із заявою про роз`яснення постанови Тернопільського апеляційного суду від 28 березня 2023 року.

Заява обґрунтована тим, що роз`яснення судового рішення необхідно для уникнення неправильного його виконання в частині того, хто повинен погоджувати штатний розпис Державного професійно-технічного навчального закладу "Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі", в якому буде введено посаду заступника директора з навчальної роботи, для можливості поновити ОСОБА_1 .

Відповідно до статті 271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення.

Роз`ясненню підлягають не всі судові рішення, а лише ті, які виконуються у порядку, визначеному Законом України «Про виконавче провадження» (ухвала Великої Палати Верховного Суду від 13 квітня 2021 року у справі № 753/12916/15-ц).

Роз`яснення рішення суду можливе тоді, коли воно не містить недоліків, що можуть бути усунені лише ухваленням додаткового рішення, а є незрозумілим, що ускладнює його реалізацію.

Незрозумілим є рішення суду, в якому припускається декілька варіантів тлумачення. Таким чином, приводом для роз`яснення рішення суду є утруднення чи неможливість його виконання.

Зазначене питання розглядається судом, що ухвалив рішення, і в ухвалі суд викладає більш повно та ясно ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін у суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду.

Якщо фактично порушено питання про зміну рішення або внесення в нього нових даних, у тому числі й роз`яснення мотивів ухваленого рішення, суд ухвалою відмовляє в роз`ясненні рішення.

Постанова Тернопільського апеляційного суду від 28 березня 2023 року, якою залишено без змін рішення суду першої інстанції про поновлення позивачки ОСОБА_1 на роботі, не допускає кількох варіантів тлумачення.

Зміст заяви про роз`яснення постанови Тернопільського апеляційного суду від 28 березня 2023 року свідчить про те, що заявник вважає за необхідне роз"яснити йому мотиви прийнятої апеляційним судом постанови.

За таких обставин, у задоволенні заяви необхідно відмовити.

Крім цього, колегія суддів враховує, що постанова Тернопільського апеляційного суду від 28 березня 2023 року не є тим судовим рішенням, що підлягає примусовому виконанню відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

Примусовому виконанню підлягає рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10 листопада 2022 року.

З врахуванням наведеного, керуючись ст. ст. 260, 271 ЦПК України, суд апеляційної інстанції,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Державного професійно-технічного навчального закладу "Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі" про роз`яснення постанови Тернопільського апеляційного суду від 28 березня 2023 року відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуюча Хома М.В.

Судді Костів О.З.

Храпак Н.М.

Дата ухвалення рішення13.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111543029
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —607/17117/21

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 21.07.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні