Ухвала
від 15.06.2023 по справі 307/1123/23
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1123/23

Провадження № 2/307/242/23

УХВАЛА

15 червня 2023 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області у складі головуючого судді Чопик В.В., за участю секретаря судового засідання Гламазда О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Тячів цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до АТ «Закарпатський завод «Електроавтоматика»», де треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача Наглядова рада АТ «Закарпатський завод» «Електроавтомтика», Голова наглядової ради АТ «Закарпатський завод «Електроавтоматика»» Кізь Ігор Степанович про визнання трудових відносин припиненими та стягнення нарахованої та не виплаченої при звільненні суми заробітної плати..

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до АТ «Закарпатський завод «Електроавтоматика»», де треті особи без самостійних вимог на стороні відповідача Наглядова рада АТ «Закарпатський завод» «Електроавтомтика», Голова наглядової ради АТ «Закарпатський завод «Електроавтоматика»» Кізь Ігор Степанович про визнання трудових відносин припиненими та стягнення нарахованої та не виплаченої при звільненні суми заробітної плати..

Згідно свідоцтва про смерть серія НОМЕР_1 від 25.04.2023 року ОСОБА_1 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Від представника позивача ОСОБА_2 потупило клопотання, в кому просить позовні вимоги в частині визнання трудових відносин припиненими провадженням закрити, оскільки такі не допускають правонаступництва, а позовні вимоги в частині стягнення нарахованої та не виплаченої при звільненні суми заробітної плати зупинити до встановлення правонаступника. Також просить вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на рахунки відповідача.

Представник третьої особи Парольська В.В. просить суд закрити провадження в даній справі у зв`язку з смертю позивача.

Відповідно до п.1 ч.1 статті 251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі:

1) смерті особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

У даній справі предметом спору є стягнення нарахованоїта невиплаченої призвільненні сумизаробітної плати. Зазначені правовідносини допускають правонаступництво, а тому, суд вважає, що позовні вимоги в частині стягнення нарахованоїта невиплаченої призвільненні сумизаробітної плати,слід зупинити до залучення до участі у справі правонаступника.

Разомз цим,правовідносини щодо визнаннятрудових відносинприпиненими не допускають правонаступництва, так як нерозривно пов`язані з особою позивача, а тому провадження в частині цих позовних вимог,слід закрити.

Щодо заяви представника ОСОБА_2 про життя заходів забезпечення позову, то таку слід залишити без розгляду, оскільки таку подано неналежним представником.

Так, у зв`язку з смертю позивача повноваження представника ОСОБА_2 припинились. В той же час суду не надано доків того, що правонаступником стала ОСОБА_3 . А відтак ОСОБА_2 не має повноважень на ведення даної справи.

Тому, керуючись п.1 ч.1 статті 251, п.7 ч.1 ст.255 ст. 257 ст.260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1 доАТ «Закарпатськийзавод «Електроавтоматика»», детреті особибез самостійнихвимог настороні відповідача Наглядова радаАТ «Закарпатськийзавод» «Електроавтомтика»,Голова наглядовоїради АТ«Закарпатський завод«Електроавтоматика»» КізьІгор Степановичпро визнаннятрудових відносинприпиненими - закрити.

Провадження у справіза позовом ОСОБА_1 доАТ «Закарпатськийзавод «Електроавтоматика»», детреті особибез самостійнихвимог настороні відповідача Наглядова радаАТ «Закарпатськийзавод» «Електроавтомтика»,Голова наглядовоїради АТ«Закарпатський завод«Електроавтоматика»» КізьІгор Степановичпро стягненнянарахованої тане виплаченоїпри звільненнісуми заробітноїплати зупинити до залучення до участі у справі правонаступника.

Заяву про вжиття заходів забезпечення позову залишити без розгляду.

На ухвалу суду до Закарпатського апеляційного суду може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а учасником справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано у строк, встановленийст. 354 ЦПК України. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду набирає законної сили після розгляду справи судом апеляційної інстанції.

Суддя: В.В. Чопик

Дата ухвалення рішення15.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111558616
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —307/1123/23

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні