Ухвала
від 16.06.2023 по справі 643/22950/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 16.06.2023Справа № 643/22950/21 Провадження № 2/554/5022/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про прийняття справи до свого провадження

16.06.2023 року м. Полтава

Суддя Октябрського районного суду м. Полтави Материнко М.О., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Державної наукової установи «Науково технологічний комплекс «Інститут монокристалів Національної академії наук України» (61072, м.Харків, проспект Науки,60) про визнання протиправним наказу про відсторонення від роботи і стягнення заборгованості по заробітній платі по день фактичного поновлення на роботі,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Московського районного суду м. Харкова перебувала вищевказана цивільна справа.

Згідно розпорядження Верховного Суду від 08.03.2022 року № 2/0/9-22 « Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану » змінено територіальну підсудність справ Московського районного суду м. Харкова на Октябрський районний суд м. Полтави.

На виконання вищевказаного розпорядження цивільна справа надійшла до Октябрського районного суду м. Полтави та була розподілена на суддю Материнко М.О.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175,177 ЦПК України, а тому її необхідно прийняти до розгляду .

Відповідно до ч. 3ст. 274 ЦПК України, враховуючи категорію справи, обсяг обставин справи, які підлягають встановленню, характер правовідносин, що виник між сторонами, суд дійшов висновку, що справу необхідно призначити до розгляду в порядку загального позовного провадження з викликом всіх учасників справи.

Згідно з ч. 1ст.196ЦПК України в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.12, 84,175,177,187,274 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Прийняти до свого провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державної наукової установи «Науково технологічний комплекс «Інститут монокристалів Національної академії наук України» про визнання протиправним наказу про відсторонення від роботи і стягнення заборгованості по заробітній платі по день фактичного поновлення на роботі.

Призначити по справі підготовче судове засідання на 20.07.2023рокуо 09.00 год. в приміщенні Октябрського районного суду м. Полтави, в залі судових засідань №11, викликати сторони.

У судове засідання викликати учасників справи відповідно до ст. 128 ЦПК України.

Надіслати учасникамсправи копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу,що відповіднодо ст.191ЦПК Українивін маєправо протягомп`ятнадцяти днівз дняотримання ухвали про відкриття провадження надати до суду відзив на позовну заяву, складений відповідно до вимог ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ст. 191 ЦПК України він повинен надіслати всім учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів, а до суду надати документ, що підтверджує таке надіслання.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ст. 193 ЦПК України відповідач також має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву, за формою та змістом відповідно до вимог ст. 194 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ст. 199 ЦПК України, позивач має право протягом десяти днів з дня отримання відзиву на позов подати до суду відповідь на відзив, складену відповідно до вимог ст. 179 ЦПК України; копію відповіді на відзив надати всім учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ст. 199 ЦПК України відповідач має право подати до суду заперечення, оформлене за вимогами ст. 180 ЦПК України, а інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення до закінчення підготовчого провадження у справі.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 192 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору протягом розгляду справи мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, користуються усіма правами і несуть усі обов`язки позивача.

Усі учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі Судової влади України: http://ok.pl.court.gov.ua.

Ухвала суду про відкриття провадження у справі може бути оскаржена лише в частині порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

У відповідності до п. п. 15.5, п. п. 15 п. 1 Розділу ХШПерехідних Положень ЦПК Українив новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Суддя М.О. Материнко

Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111576185
СудочинствоЦивільне
Сутьвідсторонення від роботи і стягнення заборгованості по заробітній платі по день фактичного поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —643/22950/21

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Єрмак Н. В.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Єрмак Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні