Ухвала
від 15.06.2023 по справі 930/860/23
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/860/23

Провадження №2-во/930/20/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.06.2023 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області в складі

головуючого судді: Царапори О.П.

при секретарі: Цицак А.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про виправленняописки у рішенні Немирівського районногосуду від 25.04.2023 року по цивільній справі № 930/860/23 за позовом ОСОБА_1 до Райгородської сільської об`єднаної територіальної громади Вінницької області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Немирівського районного суду Вінницької області перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Райгородської сільської об`єднаної територіальної громади Вінницької області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Рішенням Немирівського районного суду Вінницької області від 25.04.2023 року позовні вимоги ОСОБА_1 було задоволено та визнано за позивачем право власності в порядку спадкування за законом на нерухоме майно.

13.06.2023 року від позивача ОСОБА_1 надійшла заява про виправлення описки у рішенні суду. Свою заяву обґрунтовує тим, що при виготовленні позовної заяви була допущена помилка у написанні дати її народження замість 03.06.1987 року невірно зазначено 05.06.1987 року.

Рішення суду набрало законної сили, однак така описка позбавляє позивача здійснити державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Суд ознайомившисьіз заявою вирішиврозглянути її без повідомленняучасників процесуна підставіст.269ч.2ЦПК України відтак на підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи, викладені в заяві про виправлення описки, суд дійшов таких висновків.

Згідно з ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Заява про внесення виправлень розглядається протягом десяти днів після її надходження. Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Верховний Суд в постанові від 21 липня 2021 року у справі № 521/1074/17 зазначив, що описка - це зроблена судом механічна (мимовільна, випадкова) граматична помилка в рішенні, яка допущена під час його письмово-вербального викладу (помилка у правописі, у розділових знаках тощо). Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належать написання прізвищ та імен, адрес, зазначення дат та строків тощо.

Не є опискою граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його невірного сприйняття: неправильне розташування розділових знаків, невірні відмінки слів, застосування русизмів та діалектизмів тощо.

Вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні, суд не має права змінювати зміст судового рішення, а лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Переглянувши текст рішення суду від 25.04.2023 року суд вважає за необхідне виправити дану описку у тексті резолютивній частині рішення суду зазначивши вірну дату народження позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 260, 261, 269, 354, 355, пп.15.5, п. 1 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про виправленняописки у рішенні Немирівського районного суду від 25.04.2023 року по цивільній справі № 930/860/22 за позовом ОСОБА_1 до Райгородської сільської об`єднаної територіальної громади Вінницької області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за законом, - задовольнити.

Резолютивну частину рішення суду викласти у наступній редакції:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Райгородської сільської об`єднаної територіальної громади Вінницької області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування за законом задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 15.10.2010 Староміським РВ УМВС України у Вінницькій області, РНОКПП НОМЕР_2 , право власності в порядку спадкування за законом, після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , на земельну ділянку площею 3.0411 га., кадастровий номер 0523085600:01:001:0448, яка належала ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Рішення може бути оскаржене до Вінницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: https://court.gov.ua/fair/ на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 15.10.2010 Староміським РВ УМВС України у Вінницькій області, РНОКПП НОМЕР_2 .

Відповідач: Райгородськасільська об`єднанатериторіальна громадаВінницької області,поштовий індекс:22880,адреса:Вінницька область,Немирівський район,с.Райгород,вул.Миру,16,код ЄДРПОУ04327376.

Ухвала суду про виправлення описки є невід`ємною частиною рішення суду від 25.04.2023 року

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя: О.П. Царапора

Дата ухвалення рішення15.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111582274
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —930/860/23

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Рішення від 25.04.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні