Ухвала
від 16.06.2023 по справі 573/868/23
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/868/23

Номер провадження 2/573/203/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2023 року м. Білопілля

Білопільський районний суд Сумської області у складі:

головуючої судді Терещенко О.І.,

з участю секретаря судового засідання Калініченко А.А.,

розглянув у підготовчому засіданні в залі суду в місті Білопіллі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права у порядку спадкування на завершення приватизації двох земельних ділянок,

ВСТАНОВИЛА:

23 травня 2023 року до Білопільського районного суду Сумської області надійшов цивільний позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права у порядку спадкування на завершення приватизації двох земельних ділянок.

Ухвалою Білопільського районного суду Сумської області від 05 червня 2023 року відкрито провадженняу ційсправі таїїпризначено допідготовчого засідання (а. с. 34).

15 червня 2023 року до суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнанняправа упорядку спадкуванняна завершенняприватизації двохземельних ділянокта визнанняправа власностів порядкуспадкування на1/2частину житловогобудинку(а. с. 74-97).

Сторони та їх представники в судове засідання не з`явилися, про день та час слухання справи сповіщені, від представників надійшли заява про розгляд справи в їх відсутність.

Відповідно до ч. 2 ст. 193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Предметом спору за первісним позовом є дві земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель за адресою: АДРЕСА_1 .

Зустрічний позов також стосується вказаних вище земельних ділянок та домоволодіння за цією ж адресою.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов`язані, виникають із одного виду правовідносин і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст.194 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

Підготовче судове засідання необхідно відкласти та направити сторонам копію цієї ухвали для відома.

На підставі викладеного, керуючись статтями 186, 188, 193 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнанняправа упорядку спадкуванняна завершенняприватизації двохземельних ділянокта визнанняправа власностів порядкуспадкування на1/2частину житловогобудинкуоб`єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права у порядку спадкування на завершення приватизації двох земельних ділянок.

Підготовче судове засідання відкласти на 10:00 год 23 червня 2023 року.

Копію зазначеної ухвали направити сторонам.

Протягом 15 днів, з дня вручення цієї ухвали, відповідач за зустрічним позовом має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу за зустрічним позовом копію відзиву та доданих до нього документів, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду.

Протягом 5 днів, з дня вручення відзиву на позовну заяву, позивач за зустрічним позовом має право надіслати суду відповідь на відзив, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням відповіді на відзив до суду.

Протягом 5 днів, з дня вручення відповіді на відзив, відповідач за зустрічним позовом має право надіслати суду заперечення, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням заперечення до суду.

Роз`яснити відповідачу за зустрічним позовом, що у випадку ненадання відзиву та доказів на підтвердження обставин, на які в ньому здійснюється посилання, у встановлений судом строк справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

СудБілопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111584837
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —573/868/23

Рішення від 23.06.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Постанова від 05.06.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Терещенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні