Ухвала
від 16.06.2023 по справі 496/379/21
ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ТЕПЛОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 496/379/21

Провадження № 1-кп/516/2/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2023 року Теплодарський міський суд Одеської області у складі:

головуючої, судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

обвинуваченого та його захисника - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Теплодарі матеріали справи за обвинувальним актом у кримінальному провадженні, внесеному у Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12020160000001329 від 02.12.2020р. відносно ОСОБА_4 , за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Теплодарського міського суду Одеської області знаходиться кримінальна справа за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України; справа перебуває на стадії судового розгляду.

22.05.2023р. Теплодарським судом була постановлена ухвала про привід свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 в судове засідання на 9.30 годин 16.06.2023р. для допиту; виконання ухвали суду про здійснення приводу свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 доручено начальнику ГУНП в Одеській області (вул. Єврейська, 12, м. Одеса, 65000, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_7); виконання ухвали суду про здійснення приводу свідка ОСОБА_9 доручено начальнику ГУНП в Кіровоградській області (вул. Віктора Чміленка, 41, м. Кропивницький, 25006, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_6); контроль за виконанням ухвали про здійснення приводу зазначених свідків покладено на старшого групи прокурорів у даному кримінальному провадженні Одеської обласної прокуратури ОСОБА_11 .

В судове засідання 16.06.2023р. всі вищезазначені свідки приводом не доставлені, інформації до суду про причини невиконання ухвали щодо свідків не надано.

Прокурор ОСОБА_12 в судовому засіданні вказав, що йому не відомо про причини невиконання ухвали суду про привід свідків. Просив витребувати інформацію щодо причин невиконання ухвали про привід свідків та постановити ухвалу про повторний привід всіх вказаних вище свідків.

Захисник ОСОБА_5 та обвинувачений ОСОБА_4 в судовому засіданні не заперечували щодо здійснення повторного приводу свідків, захисник зазначив про необхідність покладення контролю за виконанням ухвали про повторний привід свідків на керівництво МВС України.

Суд, заслухавши вказаних учасників судового провадження, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання прокурора підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Згідно ч. 1, 2 ст. 327 КПК України передбачено, якщо в судове засідання не прибув за викликом свідок, заслухавши думку учасників судового провадження, суд після допиту інших присутніх свідків призначає нове судове засідання і вживає заходів для його прибуття. Суд також має право постановити ухвалу про привід свідка у випадках та в порядку, передбачених главами 11 та 12 цього Кодексу. Прибуття в суд свідка забезпечується стороною кримінального провадження, яка заявила клопотання про його виклик.

У відповідності до ст. 140 КПК України (глава 11) привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час. Рішення про здійснення приводу приймається під час судового провадження - судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, або з власної ініціативи. Рішення про здійснення приводу приймається у формі ухвали. Привід може бути застосований до свідка. Привід свідка не може бути застосований до неповнолітньої особи, вагітної жінки, осіб з інвалідністю першої або другої груп, особи, яка одноосібно виховує дітей віком до шести років або дітей з інвалідністю, а також осіб, які згідно із цим Кодексом не можуть бути допитані як свідки.

За ст. 143 КПК України виконання ухвали про здійснення приводу може бути доручене відповідним підрозділам органів Національної поліції. Ухвала про здійснення приводу оголошується особі, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу. Особа, рішення про здійснення приводу якої прийнято судом, зобов`язана прибути до місця виклику в зазначений в ухвалі про здійснення приводу час у супроводі особи, яка виконує ухвалу. У випадку невиконання особою, що підлягає приводу, законних вимог щодо виконання ухвали про здійснення приводу, до неї можуть бути застосовані заходи фізичного впливу, які дозволяють здійснити її супроводження до місця виклику. Застосуванню заходів фізичного впливу повинно передувати попередження про намір їх застосування. У разі неможливості уникнути застосування заходів фізичного впливу вони не повинні перевищувати міри, необхідної для виконання ухвали про здійснення приводу, і мають зводитися до мінімального впливу на особу. Забороняється застосування заходів впливу, які можуть завдати шкоди здоров`ю особи, а також примушення особи перебувати в умовах, що перешкоджають її вільному пересуванню, протягом часу більшого, ніж необхідно для негайного доставлення особи до місця виклику. Перевищення повноважень щодо застосування заходів фізичного впливу тягне за собою відповідальність, встановлену законом. У разі неможливості здійснення приводу особа, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, повертає її до суду з письмовим поясненням причин невиконання.

Копія ухвали суду від 22.05.2023р. про привід свідків була направлена на виконання та для здійснення контролю на електронні адреси ГУНП в Одеській та Кіровоградській областях, а також на адресу Одеської обласної прокуратури загальним поштовим відправленням, яка отримана останньою 29.05.2023р. через уповноважену особу, що підтверджується трекінгом поштових відправлень Укрпошти.

Враховуючи невиконання ухвали суду від 22.05.2023р. ні щодо доставки приводом свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , а також відсутність у суду інформації щодо здійснення контролю з боку прокурора за здійсненням приводу вказаних свідків до суду, суд вважає за необхідне постановити ухвалу про повторний привод вказаних свідків до Теплодарського міського суду Одеської області на 13 годин 30 хвилин 31 липня 2023р. Контроль за виконанням даної ухвали про здійснення повторного приводу всіх зазначених свідків покласти на керівника Одеської обласної прокуратури.

Крім того, згідно ч. 2 ст. 21 КПК України ухвала суду, що набрала законної сили в порядку, визначеному цим Кодексом, є обов`язковою і підлягає безумовному виконанню на всій території України.

За ч. 3 ст. 23 КПК України сторона обвинувачення зобов`язана забезпечити присутність під час судового розгляду свідків обвинувачення з метою реалізації права сторони захисту на допит перед незалежним та неупередженим судом.

В зв*язку з наведеним, суд вважає за необхідне зобов*язати начальника ГУНП в Одеській області та прокурора - старшого групи прокурорів у даному кримінальному провадженні Одеської обласної прокуратури ОСОБА_11 надати на електронну пошту до суду - e-mail: inbox@td.od.court.gov.ua, інформацію в строк до 31 липня 2023р. про причини невиконання ухвали Теплодарського міського суду Одеської області від 22.05.2023р. про привід до суду на 9.30 годин 16.06.2023р. свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 . Зобов*язати начальника ГУНП в Кіровоградській області та прокурора - старшого групи прокурорів у даному кримінальному провадженні Одеської обласної прокуратури ОСОБА_11 надати на електронну пошту до суду - e-mail: inbox@td.od.court.gov.ua, інформацію в строк до 31 липня 2023р. про причини невиконання ухвали Теплодарського міського суду Одеської області від 22.05.2023р. про привід до суду на 9.30 годин 16.06.2023р. свідка ОСОБА_9 .

Керуючись ч. 2 ст. 21, ч. 3 ст. 23, ст.ст. 140, 143, 327, КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Повторно здійснити поліції привід до Теплодарського міського суду Одеської області (м. Теплодар Одеської області, вул. Комунальна, 3, e-mail: inbox@td.od.court.gov.ua) на 13 годин 30 хвилин 31 липня 2023р. таких свідків:

- ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса: АДРЕСА_2 ; - ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , адреса: АДРЕСА_3 , моб. тел. НОМЕР_1 ;

- ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , адреса: АДРЕСА_4 , моб.тел. НОМЕР_2 .

Виконання ухвали суду про здійснення приводу свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 доручити начальнику ГУНП в Одеській області (вул. Єврейська, 12, м. Одеса, 65000, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_7) та прокурору - старшому групи прокурорів у даному кримінальному провадженні Одеської обласної прокуратури ОСОБА_11 .

Повторно здійснити поліції привід до Теплодарського міського суду Одеської області (м. Теплодар Одеської області, вул. Комунальна, 3, e-mail: inbox@td.od.court.gov.ua) на 13 годин 30 хвилин 31 липня 2023р. свідка ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , адреса: АДРЕСА_5 , моб.тел НОМЕР_3 .

Виконання ухвали суду про здійснення приводу свідка ОСОБА_9 доручити начальнику ГУНП в Кіровоградській області (вул. Віктора Чміленка, 41, м. Кропивницький, 25006, e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_6) та прокурору - старшому групи прокурорів у даному кримінальному провадженні Одеської обласної прокуратури ОСОБА_11 .

Контроль за виконанням даної ухвали про здійснення повторного приводу всіх зазначених свідків покласти на керівника Одеської обласної прокуратури.

Зобов*язати начальника ГУНП в Одеській області та прокурора - старшого групи прокурорів у даному кримінальному провадженні Одеської обласної прокуратури ОСОБА_11 надати на електронну пошту до суду - e-mail: inbox@td.od.court.gov.ua, інформацію в строк до 31 липня 2023р. про причини невиконання ухвали Теплодарського міського суду Одеської області від 22.05.2023р. про привід до суду на 9.30 годин 16.06.2023р. свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 .

Зобов*язати начальника ГУНП в Кіровоградській області та прокурора - старшого групи прокурорів у даному кримінальному провадженні Одеської обласної прокуратури ОСОБА_11 надати на електронну пошту до суду - e-mail: inbox@td.od.court.gov.ua, інформацію в строк до 31 липня 2023р. про причини невиконання ухвали Теплодарського міського суду Одеської області від 22.05.2023р. про привід до суду на 9.30 годин 16.06.2023р. свідка ОСОБА_9 .

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Суддя

СудТеплодарський міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено20.06.2023
Номер документу111585919
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

Судовий реєстр по справі —496/379/21

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Под'ячева І. Д.

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 31.07.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 16.06.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 16.06.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Ухвала від 16.06.2023

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні