Рішення
від 16.06.2023 по справі 233/23/22
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 № 233/23/22

ЗАОЧНЕ Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

16 червня 2023 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області у складі: головуючого судді Каліуш О. В., за участі секретаря судового засідання Франчук А. О., представниці позивача Різниченко О. О., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства «АПК-ІНВЕСТ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про визнання права оренди,

В С Т А Н О В И В:

Керуючись ст.ст. 141, 263-265, 282 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги Приватного акціонерного товариства «АПК-ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 34626750, адреса: 85325, Донецька область, Покровський район, с. Рівне, вул. Шопена, 1-А) до ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_4 , адреса: АДРЕСА_4 ) про визнання права оренди задовольнити.

Визнати правооренди земельноїділянки зкадастровим номером1422483900:40:000:0075загальною площею14,6226га за орендарем Приватним акціонерним товариством «АПК-ІНВЕСТ» на підставі договорів оренди земельних часток (паїв) від 22.03.2012, укладених між Приватним акціонерним товариством «АПК-ІНВЕСТ» та ОСОБА_2 , між Приватним акціонерним товариством «АПК-ІНВЕСТ» та ОСОБА_3 , між Приватним акціонерним товариством «АПК-ІНВЕСТ» та ОСОБА_4 з дати реєстрації права власності на земельну ділянку в державному реєстрі речових прав - з 26 березня 2021 року, на таких умовах:

Договір оренди землі

с. Рівне

Покровський район,

Донецька область «26» березня 2021 року

Орендодавець: громадянка України ОСОБА_1 , паспорт серії НОМЕР_5 , виданий Дружківським МВ УМВС України у Донецькій області 31.05.2001 р., проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з однієї сторони та

Орендар: ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «АПК-ІНВЕСТ», в особі генерального директора Распопова Романа Сергійовича, який діє на підставі Статуту, з другої сторони, разом іменовані Сторони, а кожна окремо Сторона, уклали цей Договір про таке:

1. Предмет Договору

1.1. Орендодавець надає, а Орендар приймає в строкове платне володіння і користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яка знаходиться на території Миколайпільської сільської ради Костянтинівського району Донецької області.

2. Об`єкт оренди

2.1. В оренду передається земельна ділянка (кадастровий № 1422483900:40:000:0075), загальною площею 14,6226 га, у тому числі за складом угідь:

рілля - 14,6226 га, сіножаті 0,0000 га, пасовища 0,0000 га.

2.2. Земельна ділянка, що є об`єктом оренди за цим Договором, належить Орендодавцю на праві приватної власності, що посвідчується Витягом з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, номер запису про право власності №41234748, дата державної реєстрації 26.03.2021 року.

2.3. На земельній ділянці, що є об`єктом оренди за цим Договором, відсутні будь-які об`єкти культурної спадщини, об`єкти археологічної спадщини, об`єкти нерухомого майна, інші об`єкти інфраструктури.

2.4. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки станом на 2021 рік становить 536 432,38 гривень і є базою для визначення розміру орендної плати.

Нормативна грошова оцінка земельної ділянки індексується станом на 1 січня року, за який здійснюється виплата орендної плати, на величину коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель, розраховану уповноваженим органом виконавчої влади у відповідності до Податкового кодексу України.

2.5. Земельна ділянка, яка передається в оренду, не має недоліків, що можуть перешкоджати її ефективному використанню.

3. Строк дії Договору

3.1. Договірукладено 26 березня 2021 року строком на 10 (десять) років 11 (одинадцять) місяців 25 (двадцятьп`ять) днів. Дата закінченнядії договору орендиобчислюєтьсявіддатийогоукладення. Право орендиземельноїділянкивиникає з моменту державноїреєстрації такого права.

3.2. У разі, якщо внаслідок будь-яких дій (бездіяльності) Орендодавця користування Орендарем об`єктом оренди за цим договором унеможливлювалось (заборонялось), то строк дії цього Договору вважається продовженим на строк, протягом якого існували обставини, що унеможливлювали володіння та/або користування (оренду).

3.3 Договір підлягає автоматичному поновленню на той самий строк і на тих самих умовах у порядку, визначеному статтею 126-1 Земельного кодексу України та Договору.

3.4. Договір вважається поновленим без вчинення Сторонами письмового правочину про його поновлення у разі відсутності заяви однієї із Сторін про виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про поновлення Договору. Вчинення інших дій для поновлення договору не вимагається.

Сторона, яка бажає скористатись правом відмови від поновлення, не пізніше ніж за один місяць до дати закінчення дії договору подає до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно заяву про виключення відомостей про поновлення Договору.

4. Орендна плата

4.1. Орендна плата вноситься Орендарем у грошовійформі. Орендна плата з 26.03.2021 по 31.12.2021 становить 26784,06 грн (двадцятьшістьтисячсімсотвісімдесятчотиригривні 06 копійок).Щорічна орендна плата за земельну ділянку починаючи з 01.01.2022 р. складає 8(вісім)% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Щорічна орендна плата у грошовому виразі складає 42914,59 гривень (сорок дві тисячі дев`ятсот чотирнадцять грн. 59 коп.), із якої вираховуються податки та збори з доходів Орендодавця згідно Податкового кодексу України.

У відповідності до вимог підпункту 168.1.1. пункту 168.1. статті 168 Податкового кодексу України, орендна плата виплачується орендарем за вирахуванням податку з доходів фізичних осіб, який підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету Орендарем , згідно з вимогами підпункту 168.1.2. пункту 168.1. статті 168 вищезазначеного кодексу, а також військового збору, передбаченого пунктом 161 Підрозділу 10 Розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України.

Виплата орендної плати у грошовій формі здійснюється у гривнях шляхом перерахування відповідних сум на розрахунковий рахунок зазначений Орендодавцем. У виключних випадках допускається виплата орендної плати шляхом видачі готівки з каси Орендаря.

За згодою Сторін розрахунки щодо орендної плати за землю можуть здійснюватися у натуральній формі. Розрахунок у натуральній формі має відповідати грошовому еквіваленту вартості товарів за ринковими цінами на дату внесення орендної плати.

У разі не надання Орендодавцем реквізитів для виплати орендної плати та/або нез`явлення Орендодавця для отримання орендної плати в строки зазначені в договорі вважається, що орендар зробив все можливе для виплати орендної плати і звільняється від відповідальності за несвоєчасне внесення орендної плати.

4.2. Обчислення розміру орендної плати за землю здійснюється без урахування індексів інфляції.

4.3. Орендна плата у грошовій формі вноситься у такі строки: один раз на рік до 20числа першогоза звітнимроком місяця. Орендар на свій розсуд має право здійснити виплату орендної плати як частково, так і за цілий рік користування орендованою земельною ділянкою до настання строків зазначених в цьому пункті Договору.

4.4. Зміна розміру орендної плати здійснюється за згодою сторін шляхом укладення додаткової угоди між Орендарем і Орендодавцем. Орендар має право в односторонньому порядку збільшити розмір орендної плати без додаткового погодження з Орендодавцем. При цьому таке збільшення застосовується тільки щодо поточного року оренди і встановлюється відповідним внутрішнім наказом Орендаря.

4.5. Відповідальністю за невнесення орендної плати у строки, визначені цим Договором, є справляння пені у розмірі 0,01% від суми заборгованості за кожен день несплати, але не більше облікової ставки НБУ яка виплачується за письмовою заявою Орендодавця.

4.6. За письмовою заявою Орендодавця Орендар має право здійснити виплату орендної плати наперед (за майбутній(і) період(и) оренди). В такому випадку розрахунок розміру орендної плати здійснюється з урахуванням такого розміру нормативної грошової оцінки земельної ділянки, який встановлено на 1 січня року, в якому здійснюється така виплата. При цьому розмір орендної плати, виплата якої була здійснена наперед, не підлягає перерахунку, зокрема, але не виключно, і в зв`язку з розрахунком нового(их) коефіцієнту(ів) індексації нормативної грошової оцінки земель.

5. Умови використання земельної ділянки

5.1. Земельна ділянка передається в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

5.2. Цільове призначення земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

5.3. Орендар має право, в разі необхідності, зводити на земельній ділянці, що є об`єктом оренди за цим Договором, тимчасові будівлі та/або споруди, які не призводять до погіршення якісного стану земельної ділянки.

6. Умови і строки передачі земельної ділянки в оренду

6.1. Передача земельної ділянки в оренду здійснюється без розроблення проекту її відведення.

6.2. Передача земельної ділянки в оренду здійснюється без закріплення (встановлення) її меж межовими знаками, оскільки передбачається її використання Орендарем в єдиному масиві, окружна межа якого збігається з природними та штучними лінійними спорудами і рубежами (річками, струмками, каналами, лісосмугами, шляхами, шляховими спорудами, парканами, огорожами, фасадами будівель та іншими лінійними спорудами і рубежами тощо).

6.3. Інші умови передачі земельної ділянки в оренду відсутні.

6.4. Об`єкт оренди за цим Договором вважається переданим Орендодавцем Орендареві з моменту державної реєстрації права оренди. При цьому складання додаткових документів, підтверджуючих факт передачі Орендодавцем Орендарю земельної ділянки, не вимагається. Сторони зобов`язані вжити посильних заходів спрямованих на реєстрацію права оренди, що виникає за цим Договором.

7. Умови повернення (передачі) земельної ділянки

7.1. Після припинення дії Договору оренди землі та завершення збору врожаю Орендарем земельна ділянка повертається (передається) Орендарем Орендодавцю.

7.1.1. У разі відсутності на момент спливу строку дії цього Договору на об`єкті оренди врожаю (посівів) Орендаря земельна ділянка вважається повернутою (переданою) Орендодавцю з дня наступного за останнім днем строку дії цього Договору. При цьому складання додаткових документів, підтверджуючих факт повернення (передачі) Орендарем Орендодавцю земельної ділянки, не вимагається.

7.2. Земельна ділянка повертається у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому вона була передана в оренду.

7.3. Заходи, спрямовані на поліпшення стану земельної ділянки (в тому числі, але не виключно, і підготовка її до виконання посівних робіт, інша обробка ділянки тощо), здійснені Орендарем, підлягають відшкодуванню у випадку дострокового припинення дії цього Договору, що відбулося не за ініціативою Орендаря.

7.4. Здійснені Орендарем без згоди Орендодавця витрати на поліпшення орендованої земельної ділянки, які неможливо відокремити без заподіяння шкоди цій ділянці, не підлягають відшкодуванню.

7.5. Орендар має право на відшкодування збитків, заподіяних унаслідок:

- невиконання Орендодавцем зобов`язань, передбачених цим Договором

- будь-яких інших дій (бездіяльності) Орендодавця через які володіння та/або користування Орендарем об`єктом оренди за цим Договором унеможливлювалось (обмежувалось, заборонялось тощо).

Збитками вважаються:

фактичні втрати, яких Орендар зазнав у зв`язку з невиконанням або неналежним виконанням умов Договору Орендодавцем, а також витрати, які Орендар здійснив або повинен здійснити для відновлення свого порушеного права;

доходи, які Орендар міг би реально отримати в разі належного виконання Орендодавцем умов Договору.

7.6. Розмір фактичних витрат Орендаря визначається на підставі документально підтверджених даних.

8. Обмеження (обтяження) щодо використання земельної ділянки

8.1. На момент підписання цього Договору на орендовану земельну ділянку не встановлено обмежень (обтяжень) щодо її використання, інших прав третіх осіб. У разі виникнення таких прав та/або обмежень (обтяжень) протягом строку дії цього Договору, Орендодавець зобов`язується письмово повідомити про це Орендаря в двотижневий строк. Виникнення таких прав та/або обмежень (обтяжень) є підставою для перегляду розміру орендної плати в сторону зменшення.

8.2. Передача в оренду земельної ділянки не є підставою для припинення або зміни обмежень (обтяжень) та інших прав третіх осіб на цю ділянку.

8.3. Право оренди, власності на земельну ділянку, яка є об`єктом оренди за цим Договором, не підлягає передачі в заставу та внесенню до статутного фонду господарюючого суб`єкта протягом всього строку дії цього Договору.

9. Інші права та обов`язки сторін

9.1. Права та обов`язки Орендодавця:

9.1.1. Орендодавець має право:

9.1.1.1. вимагати від Орендаря використовувати земельну ділянку відповідно до умов, визначених цим Договором;

9.1.1.2. вимагати від Орендаря дотримуватись екологічної безпеки землекористування та збереження родючості ґрунтів, додержуватись державних стандартів, норм і правил;

9.1.1.3. вимагати від Орендаря своєчасного внесення орендної плати;

9.1.2. Обов`язки Орендодавця:

9.1.2.1. передати в користування земельну ділянку у стані, що відповідає умовам Договору оренди;

9.1.2.2. при передачі земельної ділянки в оренду забезпечувати відповідно до закону реалізацію прав третіх осіб щодо орендованої земельної ділянки;

9.1.2.3. не вчиняти дій, які б перешкоджали Орендареві користуватися орендованою земельною ділянкою;

9.1.2.4. попередити Орендаря про особливі властивості та недоліки земельної ділянки, які в процесі її використання можуть вчинити екологічно небезпечні наслідки для довкілля або призвести до погіршення стану самого об`єкта оренди;

9.1.2.5. своєчасно отримувати внесену Орендарем орендну плату.

9.1.2.6. у випадку розірвання цього Договору Орендодавець зобов`язаний повернути Орендарю кошти, що були останнім виплачені у розмірі визначеному в п. 4.1. цього Договору. Кошти повинні бути повернуті Орендодавцем протягом десяти банківських днів, з моменту припинення дії цього Договору. При цьому отримана Орендодавцем орендна плата за фактичний строк оренди землі не повертається;

9.1.2.7. у разі зміни реквізитів зазначених в цьому Договорі, письмово повідомити Орендаря про такі зміни в тижневий строк;

9.1.2.8. протягом строку дії цього Договору не укладати(непідписувати) з третьою особою договір оренди, емфітевзису, спільного обробітку (про розподіл продукції), об`єктом якого буде земельна ділянка, що є об`єктом оренди за цим Договором;

9.1.2.9. У разі продажу земельної ділянки, що є об`єктом оренди за даним договором, протягом строку дії договору Орендодавець зобов`язаний зареєструвати намір щодо продажу земельної ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у порядку, визначеному законодавством.

9.2. Права та обов`язки Орендаря:

9.2.1. Орендар має право:

9.2.1.1. самостійно господарювати на землі з дотриманням умов цього Договору;

9.2.1.2. самостійно визначати напрямки своєї господарської діяльності відповідно до умов цього Договору;

9.2.1.3 за письмовою згодою Орендодавця в установленому законодавством порядку закладати багаторічні насадження;

9.2.1.4. одержувати продукцію і доходи;

9.2.1.5. витребувати земельну ділянку, що є об`єктом оренди за цим Договором, з будь-чийого незаконного володіння, користування, вимагати усунення перешкод в користуванні нею, відшкодування збитків, заподіяних земельній ділянці фізичними та юридичними особами, включаючи Орендодавця;

9.2.1.6. передати земельну ділянку в суборенду (піднайм) на умовах не гірших ніж в цьому Договорі без додаткового погодження з Орендодавцем та без повідомлення Орендодавця;

9.2.1.7. у разі розташування орендованої земельної ділянки у масиві земель сільськогосподарського призначення, на період дії договору оренди, обмінюватися належними Орендареві правами користування земельною ділянкою шляхом укладання договорів оренди, суборенди. Укладення договору суборенди у такому разі не потребує згоди орендодавця, при цьому орендар залишається відповідальним перед орендодавцем за виконання договору оренди. Припинення дії одного з договорів оренди, суборенди земельної ділянки, укладених у порядку обміну правами користування, припиняє дію іншого договору оренди, суборенди, укладеного взамін, про що обов`язково зазначається у таких договорах. Орендар зобов`язаний письмово повідомити орендодавця про обмін правами користування земельними ділянками протягом п`яти днів з дня державної реєстрації права суборенди;

9.2.1.8. Після закінчення строку договору орендар має право на збір врожаю, якщо посів було зроблено під час строку дії цього договору;

9.2.1.9. Орендар має переважне право на придбання у власність у разі продажу орендованих земельних ділянок. Допускається передання Орендарем свого переважного права купівлі такої земельної ділянки іншій особі, яка відповідно до закону може набувати у власність таку земельну ділянку у випадках та в порядку, визначених законодавством.

9.2.2. Орендар зобов`язаний:

9.2.2.1. прийняти земельну ділянку та використовувати її відповідно до умов, визначених цим Договором;

9.2.2.2. своєчасно вносити орендну плату;

9.2.2.3. дотримуватися обов`язків землекористувача;

9.2.2.4. самостійно (без укладання додаткової угоди) індексувати орендну плату відповідно до офіційно встановленого коефіцієнту індексації.

10. Ризик випадкового знищення або пошкодження об`єкта оренди чи його частини протягом строку дії договору несе Орендодавець.

11. Зміна умов Договору і припинення його дії

11.1. Зміна умов цього Договору здійснюється у письмовій формі за взаємною згодою Сторін, окрім випадків, передбачених цим Договором. У разі недосягнення згоди щодо зміни умов Договору спір вирішується у судовому порядку.

11.2. Дія цього Договору припиняється у разі:

закінчення строку, на який його було укладено, за умови не продовження ( не поновлення) строку його дії;

поєднання в одній особі власника земельної ділянки та Орендаря;

викупу земельної ділянки для суспільних потреб або примусового відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності в порядку, встановленому законом;

ліквідації юридичної особи-Орендаря.

11.3. Дія цього Договору припиняється шляхом його розірвання за:

взаємною згодою Сторін;

рішенням суду на вимогу однієї із Сторін унаслідок невиконання другою стороною обов`язків, передбачених договором, та внаслідок випадкового знищення, пошкодження земельної ділянки, що є об`єктом оренди за цим Договором, яке істотно перешкоджає її використанню, а також з інших підстав, визначених законом.

11.4. Розірвання цього Договору в односторонньому порядку не допускається, крім випадків визначених законом.

11.5. Перехід права власності на земельну ділянку, що є об`єктом оренди за цим Договором, до іншої особи та/або реорганізація (перейменування, зміна організаційно-правової форми, приєднання, поділ, виділ, перетворення тощо) юридичної особи-Орендаря не є підставою для зміни умов або розірвання цього Договору.

11.6. У випадку смерті Орендодавця усі права і обов`язки за цим Договором переходять до спадкоємця(ів).

12. Відповідальність сторін за невиконання або неналежне виконання Договору

12.1. За невиконання або неналежне виконання Договору сторони несуть відповідальність відповідно до закону та цього Договору.

12.2. Сторона, яка порушила зобов`язання, звільняється від відповідальності, якщо вона доведе, що таке порушення сталося не з її вини.

12.3. У разі порушення Орендодавцемвимог п. 9.1.2.8. цього Договору, останнійсплачує на користь Орендаряштраф у сумі, що дорівнює подвійний розмір річної орендної плати, встановленої станом на 1 січня року, в якому відбулося порушення.

13. Прикінцеві положення

13.1. За достовірність відомостей щодо земельної ділянки та прав на неї, зазначених в цьому Договорі, наданих документів, необхідних для укладання цього Договору відповідальність несе Орендодавець.

13.2. Своїм підписом під цим Договором Орендодавець надає Орендарю однозначну, беззастережну, безвідзивну згоду (дозвіл) на обробку та передачу третім особам його персональних даних у письмовій та/або електронній формі в обсязі, що міститься у цьому Договорі, додатках до нього, та інших документах що стосуються цього Договору, з метою належного виконання умов договору, дотримання вимог земельного законодавства, реалізації цивільно-правових, господарсько-правових, адміністративно-правових, податкових відносин та відносин у сфері бухгалтерського обліку, державної реєстрації земельної ділянки, речових прав щодо неї та виготовлення документації із землеустрою, а також виплати орендної плати, обліку орендних відносин Орендарем та інших цілей, що пов`язані з використанням земельної ділянки, а також підтверджує, що отримав повідомлення про включення персональних даних до баз персональних даних Орендаря та/або третіх осіб, повідомлений про свої права, як суб`єкта персональних даних, які визначені законом України "Про захист персональних даних", а також мету збору цих даних та надав Орендарю згоду на передачу цих даних третім особам.

13.3. Орендодавець не заперечує проти використання Орендарем земельної ділянки, що є об`єктом оренди за цим Договором, без розроблення проекту землеустрою, що забезпечує еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь. Таке використання не може бути підставою для припинення дії (розірвання в судовому порядку) цього Договору та пред`явлення будь-яких інших претензій до Орендаря.

13.4. Сторони домовились, що затримка по сплаті орендної плати до трьох місяців не вважається суттєвим порушенням умов цього Договору, та не може слугувати підставою для його розірвання в судовому порядку, припинення дії цього Договору в будь-якому іншому порядку.

13.5. Цей договір набирає чинності після підписання сторонами. Речові права, що є предметом цього Договору, виникають з моменту їх державної реєстрації. Орендодавець не заперечує проти початку використання Орендарем земельної ділянки, що є об`єктом цього Договору, до моменту державної реєстрації речових прав, що виникають за цим договором.

13.6. Всі умови цього Договору є однозначними, беззастережними та такими, що не підлягають додатковому тлумаченню третіми особами та Сторонами Договору і є зрозумілим останнім.

13.7. Цей договір укладено у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, один з яких знаходяться в Орендодавця, другий в Орендаря

13.8. Сторони дійшли згоди, що даний договір не підлягає нотаріальному посвідченню. У разі встановлення Орендодавцем вимоги щодо нотаріального посвідчення договору оренди землі (що за приписами закону визнається обтяженням речових прав), усі витрати, пов`язані з таким обтяженням речових прав, у тому числі, але не виключно реєстрацією та скасуванням реєстрації обтяження речових прав, нотаріальним посвідченням такої вимоги, договору оренди землі та додаткових угод до нього, інших пов`язаних з цим витрат покладаються на сторону Орендодавця.

13.9. У разі вимушеного понесення витрат з боку Орендаря, пов`язаних зі встановленою вимогою Орендодавця про нотаріальне посвідчення цього договору, передбаченої п. 13.8 цього договору, такі вимушені витрати можуть бути утримані Орендарем з суми орендної плати без попереднього погодження з Орендодавцем. Про факт утримання, суму утриманої орендної плати та її детальний розрахунок Орендар письмово повідомляє сторону Орендодавця.

РЕКВІЗИТИ СТОРІН

ОРЕНДОДАВЕЦЬ П.І.Б. ОСОБА_1 Паспортні дані:серія НОМЕР_5 , виданий Дружківським МВ УМВС України у Донецькій області 31.05.2001 р., Місце проживання зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІНПП-ФО): НОМЕР_1 Банківські реквізити:



ОРЕНДАР ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «АПК-ІНВЕСТ» ІК в ЄДРПОУ 34626750 п/р НОМЕР_6 в ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» у м. Краматорську Код банку 335548 Місцезнаходження: 85325, Донецька область, Покровський р-н, с. Рівне, вул. Шопена, 1-А

ПІДПИСИ СТОРІН

Орендодавець


І.М. Іноземцева Від Орендаря
Р.С.Распопов

Стягнути з ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_4 )про визнанняправа орендив рівнихчастках накористь Приватногоакціонерного товариства«АПК-ІНВЕСТ»судовий збіру розмірі2270,00грн,тобто по567 (п`ятсот шістдесят сім) грн 50 коп з кожного.

Встановити строк для складання повного тексту рішення 23 червня 2023 року, відклавши до цього строку складення повного тексту рішення.

Заочне рішення може бути переглянуто Костянтинівським міськрайонним судом Донецької області за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має прав на поновлення пропущеного строку для подання заяви про його перегляд якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Суддя: О.В.Каліуш

Дата ухвалення рішення16.06.2023
Оприлюднено20.06.2023
Номер документу111605974
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права оренди

Судовий реєстр по справі —233/23/22

Рішення від 16.06.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Рішення від 16.06.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Каліуш О. В.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 02.01.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні