Ухвала
від 19.06.2023 по справі 392/744/23
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/744/23

Провадження № 2-а/392/12/23

УХВАЛА

19 червня 2023 року м. Мала Виска

Суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Бадердінова А.В., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до відповідачів Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження: вул. Віктора Чміленка, 41, м. Кропивницький), відділення №1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області (місцезнаходження: вул. Центральна, 81, м. Мала Виска, Нововукраїнський район, Кіровоградської області), третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору старшого інспектора СРПП ВП №1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського РВП лейтенанта поліції Лисенка Павла Павловича, Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області про скасування постанови БАД №166210 від 13.05.2023 року, -

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Маловисківського районного суду Кіровоградської області з адміністративним позовом до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області, відділення №1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору старшого інспектора СРПП ВП №1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського РВП лейтенанта поліції Лисенко П.П. про скасування постанови БАД №166210 від 13.05.2023 року.

Ухвалою Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 24.05.2023 року заяву позивача залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

08.06.2023року представник позивача вказані в ухвалі недоліки усунув та надав уточнену позовна заяву.

Позовна заява відповідає вимогам статей160,161 КАС України, підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі, передбачених статтями169,170 КАС України, не встановлено.

Згідно з ч. 1, ч. 2ст. 12 КАС Україниадміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до п.10 ч. 6ст. 12 КАС Українидля цілей цьогоКодексусправами незначної складності є справи у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

За правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності (ч. 1ст. 257 КАС України).

Обмеження, передбачені ч. 4 ст.12, ч. 4 ст.257 КАС України, які б перешкоджали розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження відсутні.

Відповідно до ч. 5, ч. 8ст. 262 КАС Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. При розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи.

З огляду на категорію та складність справи за цим позовом, обсяг та характер доказів у справі, суд приходить до висновку, що справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення (викликом) учасників справи.

Керуючись ст.ст. 171, 248, 256, 260-263, 294 КАС України, суддя, -

П О С ТА Н О В И ЛА:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза адміністративнимпозовом ОСОБА_1 до відповідачів Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, відділення №1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору старшого інспектора СРПП ВП №1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського РВП лейтенанта поліції Лисенка Павла Павловича, Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області про скасування постанови БАД №166210 від 13.05.2023 року.

Призначити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суддею Бадердіновою А.В. одноособово на 12.07.2023 року о 09 год. 30 хв. в приміщенні Маловисківського районного суду Кіровоградської області, за адресою: м. Мала Виска, вул. Містечкова, 53, з повідомленням (викликом) в судове засідання учасників справи.

Роз`яснити відповідачу право на подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити відповідачу його право на подання до суду у порядку, передбаченомуст. 162 КАС України, відзиву на позовну заяву та у порядку, передбаченомуст. 79 КАС Українидоказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача,а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу, встановивши строк для вчинення даної процесуальної дії - десять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити сторонам по справі, що подання заяв по суті справи, якими є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив), є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо позову або відзиву на позов не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, а так само з дня отримання відзиву на позов, з одночасним надісланням письмових пояснень іншим учасникам справи та підтвердженням надіслання пояснень іншим учасникам справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Відповідачу також направити копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою:. https://mv.kr.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Альона Володимирівна Бадердінова

Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено21.06.2023
Номер документу111645979
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —392/744/23

Рішення від 25.10.2023

Адміністративне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 06.10.2023

Адміністративне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Рішення від 25.10.2023

Адміністративне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 10.08.2023

Адміністративне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 19.06.2023

Адміністративне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 24.05.2023

Адміністративне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні