Ухвала
від 20.06.2023 по справі 712/4747/23
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

ЄУ № 712/4747/23

Провадження №2/712/1898/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2023 року м. Черкаси

Соснівський районний суд м. Черкаси у складі головуючого судді Стеценко О.С., розглянувши у відкритому підготовчомусудовому засіданнів залісуду м.Черкасив порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Черкаського обласного дитячого багатопрофільного санаторію «Сосновий Бір» Черкаської обласної ради про оскарження дисциплінарних стягнень, скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до Соснівського районного суду м. Черкаси з позовом до відповідача, в якому просить визнати недійсними та скасувати накази в.о. директора Комунального некомерційного підприємства Черкаського обласного дитячого багатопрофільного санаторію «Сосновий Бір» Черкаської обласної ради №39 від 10 квітня 2023 року, №41 від 13 квітня 2023 року про накладення на позивача дисциплінарних стягнень у вигляді доган; визнати незаконним та скасувати наказ в.о. директора Комунального некомерційного підприємства Черкаського обласного дитячого багатопрофільного санаторію «Сосновий Бір» Черкаської обласної ради №44-к/тр від 18 квітня 2023 року про звільнення позивача з займаної посади з 19 квітня 2023 року, згідно п. 3 ч. 1 ст. 40 та п. 2 ч. 1 ст. 147 КЗпП України за систематичне невиконання без поважних причин обов`язків, покладених трудових договором і правилами внутрішнього трудового розпорядку, дисциплінарних стягнень у вигляді доган; поновити позивача на посаді вчителя фізики в Комунальному некомерційному підприємстві Черкаського обласного дитячого багатопрофільного санаторію «Сосновий Бір» Черкаської обласної ради; стягнути з Комунального некомерційного підприємства Черкаського обласного дитячого багатопрофільного санаторію «Сосновий Бір» Черкаської обласної ради на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу, тобто з 20 квітня 2023 року по день винесення рішення про поновлення на роботі та стягнути витрати на сплату судового збору.

УхвалоюСоснівського районного суду м. Черкаси від 16 травня 2023 року було відкрито провадження по справі та призначено підготовче судове засідання на 20 червня 2023 року.

06 червня 2023 року від позивача ОСОБА_1 до суду надійшла заява про залишення позовної заяви без розгляду у зв`язку з мирним врегулюванням спору, у заяві позивач просить повернути сплачений нею судовий збір.

Сторони до судового засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Розглянувши заяву позивача та вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

На підставі викладеного, враховуючи, що заява про залишення позовної заяви без розгляду надійшла до початку розгляду справи по суті під час проведення підготовчого судового засідання, заява є добровільною, не суперечить закону, не порушує нічиїх прав і охоронюваних законом інтересів, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача і залишити позовну заяву без розгляду.

Щодо вимоги позивача про повернення судового збору суд зазначає таке.

Статтею 7 Закону України «Про судовий збір» визначено вичерпний перелік підстав для повернення судового збору.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» судовий збір повертається у разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Оскільки заява про залишення позовної заяви без розгляду подана самим позивачем, судовий збір поверненню не підлягає.

Керуючись п. 1 ч. 2 ст. 200, п. 5 ч. 1 ст. 257, ст.ст. 260, 261, 353-355 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Черкаського обласного дитячого багатопрофільного санаторію «Сосновий Бір» Черкаської обласної ради про оскарження дисциплінарних стягнень, скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення п`ятнадцятиденного строку, встановленого для подачі апеляційної скарги, якщо така не була подана.

Учасник справи, якому ухвала не була вручене у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: О.С. Стеценко

Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111651499
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення та поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —712/4747/23

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Стеценко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні