Ухвала
від 21.06.2023 по справі 465/5759/20
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/5759/20

2/465/207/23

У Х В А Л А

судового засідання

21.06.2023 р. м.Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді - Мартинишин М.О.

з участю секретаря - Кондрашин В.Р.

позивача - ОСОБА_1

представника позивача - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м.Львові клопотання представника співвідповідача ОСОБА_3 адвоката Старко Н.Р. про розгляд справи № 465/5759/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , з участю третіх осіб: ОСББ «Стрийська підкова», АТ «Львівгаз», ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», Франківської районної адміністрації Львівської міської ради, про усунення перешкод у користуванні спільною ванною та спільним коридором, про відновлення становища, яке існувало до порушення права шляхом демонтажу стіни, про відновлення димовитяжної труби та про стягнення завданої матеріальної та моральної шкоди спочатку

в с т а н о в и в:

у провадженні судді знаходиться цивільна справа №465/5759/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , з участю третіх осіб: ОСББ «Стрийська підкова», АТ «Львівгаз», ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», Франківської районної адміністрації Львівської міської ради, про усунення перешкод у користуванні спільною ванною та спільним коридором, про відновлення становища, яке існувало до порушення права шляхом демонтажу стіни, про відновлення димовитяжної труби та про стягнення завданої матеріальної та моральної шкоди.

23.11.2021 року ухвалою, постановленої судом, не виходячи до нарадчої кімнати, занесеної до журналу судового засідання, залучено по даній справі співвідповідачів ОСОБА_3 та ОСОБА_5 .

Представник співвідповідача ОСОБА_3 адвокат Старко Н.Р. у зв`язку зі залученням судом співвідповідачем ОСОБА_3 подав клопотання від 30.12.2022 року про розгляд даної справи спочатку, в якій також просив надіслати копію позовної заяви та доданих документів, пам`ятку про права та обов`язки учасників справи.

Позивач та його представник у судовому засіданні не заперечили клопотання клопотання представника співідповідача ОСОБА_3 ОСОБА_8 про розгляд справи

Інші учасники справи в судове засідання не з`явилися, в якому вирішується подане клопотання, не перешкоджає розгляду судом таке без їх участі.

Розглянувши заявлене клопотання, заслухавши думку позивача та її представника, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1ст. 48 ЦПК Українисторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Відповідно до ч.1 ст.2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

За змістом ч.ч. 1, 3, 4ст. 51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Зважаючи на те, що заявлене клопотання представника співвідповідача ОСОБА_3 адвоката Старко Н.Р. грунтується на вимогах ч.4ст.51 ЦПК України, то суд вважає, що воно підлягає до задоволення, тому розгляд справи слід розпочати спочатку, зокрема, зі стадії підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст. 2, 51,83, 222, 223, 258 -260,353ЦПК України -

п о с т а н о в и в:

клопотання представника співвідповідача ОСОБА_3 адвоката Старко Н.Р. про розгляд справи спочатку задоволити.

Розпочати розгляд цивільної справи № 465/5759/20 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , з участю третіх осіб: ОСББ «Стрийська підкова», АТ «Львівгаз», ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», Франківської районної адміністрації Львівської міської ради, про усунення перешкод у користуванні спільною ванною та спільним коридором, про відновлення становища, яке існувало до порушення права шляхом демонтажу стіни, про відновлення димовитяжної труби та про стягнення завданої матеріальної та моральної шкоди спочатку, зі стадії підготовчого судового засідання, яке призначити на 04.08.2023 року об 14:00 год., про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що після залучення до участі у справі співвідповідача справа за клопотанням залученого співвідповідача розглядається спочатку.

Зобов`язати позивача ОСОБА_1 протягом п`яти днів подати через канцелярію суду копії позовної заяви та доданими до неї матеріалами для надіслання співвідповідачам.

Копію ухвали з копією позовної заяви та доданими до неї матеріалами разом з пам`яткою з процесуальними правами та обов`язками учасників справи, надіслати співвідповідачам.

Встановити строк співвідповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати співвідповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

У разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мартинишин М.О.

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111683451
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —465/5759/20

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Постанова від 04.03.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

Постанова від 04.03.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

Ухвала від 26.01.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні