Ухвала
від 14.09.2023 по справі 465/5759/20
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 465/5759/20

Провадження № 2/465/207/23

У Х В А Л А

Іменем України

"14" вересня 2023 р. м. Львів

Франківський районний суд м. Львова в складі

головуючого-судді: Мартинишин М.О.

з участю секретаря: Кондрашин В.Р.

позивача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому засіданні в м.Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , з участю третіх осіб: ОСББ «Стрийська підкова», АТ «Львівгаз», ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», Франківської районної адміністрації Львівської міської ради, про усунення перешкод у користуванні спільною ванною та спільним коридором, про відновлення становища, яке існувало до порушення права шляхом демонтажу стіни, про відновлення димовитяжної труби та про стягнення завданої матеріальної та моральної шкоди спочатку

встановив:

позивач звернувся в суд з вищевказаним позовом.

Позивачка у підготовчому засіданні заявила клопотання про відмову від позову, та просила закрити провадження, оскільки відповідачі ОСОБА_2 та ОСОБА_3 загинули від удару 06.07.2023 року російської ракети і приміщення їх знищенні за адресою: АДРЕСА_1 .

Суд, розглянувши клопотання позивача, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання представника позивача про відмову від позову підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до п. 6 ч. 1 статті 43ЦПК України учасники справи мають право користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Пунктом 1 ч. 2ст. 49 ЦПК Українивизначено, що позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч.ч. 1, 3ст. 206 ЦПК Українипозивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Також суд враховує й те, що згідно частини 3статті 13 ЦПК України, учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.4 ч.1ст. 255 ЦПК Українисуд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Відповідно до ч. 2ст. 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Враховуючи викладене, та те, наслідки закриття провадження у справі позивачеві роз`яснені, підстав для неприйняття відмови від позову не встановлено, тому у відповідності до п. 4 ч. 1 ст.255ЦПК України провадження у справі необхідно закрити у зв`язку з відмовою позивача від позову.

Керуючись ст.ст. 3,4,13, 64, 200, 206, 255, 258-260,353ЦПК України -

п о с т а н о в и в:

провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , з участю третіх осіб: ОСББ «Стрийська підкова», АТ «Львівгаз», ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», Франківської районної адміністрації Львівської міської ради, про усунення перешкод у користуванні спільною ванною та спільним коридором, про відновлення становища, яке існувало до порушення права шляхом демонтажу стіни, про відновлення димовитяжної труби та про стягнення завданої матеріальної та моральної шкоди спочатку закрити.

Роз`яснити сторонам, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її проголошення.

Ухвала судунабирає законноїсили післязакінчення строкуподання апеляційноїскарги всімаучасниками справи,якщо апеляційнускаргу небуло подано.У разіподання апеляційноїскарги ухвала,якщо їїне скасовано,набирає законноїсили післяповернення апеляційноїскарги,відмови увідкритті чизакриття апеляційногопровадження абоприйняття постановисуду апеляційноїінстанції занаслідками апеляційногорозгляду.

Суддя: Мартинишин М.О.

Дата ухвалення рішення14.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113489386
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —465/5759/20

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Постанова від 04.03.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

Постанова від 04.03.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

Ухвала від 26.01.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мельничук О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні