Ухвала
від 21.06.2023 по справі 160/13059/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 червня 2023 рокуСправа №160/13059/23

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Коренев А.О., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Сентравіс Сейл Юкрейн» до Приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадима Вікторовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Макаренко Анна Сергіївна про визнання протиправними та скасування постанов,

УСТАНОВИВ:

12 червня 2023 року товариство з обмеженою відповідальністю «Сентравіс Сейл Юкрейн» звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадима Вікторовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Макаренко Анна Сергіївна про визнання протиправними та скасування постанов, у якому просить суд:

визнати протиправною та скасувати Постанову про стягнення з боржника основної винагороди в сумі 256 012,07 грн. (залишок станом на 12.04.2023 року становить 250 650,16 грн.), винесену 18.01.2023 року в межах виконавчого провадження № 70782394 приватним виконавцем виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадимом Вікторовичем.

визнати протиправною та скасувати Постанову про стягнення з боржника основної винагороди в сумі 6 010,61 грн. (залишок станом на 12.04.2023 року становить 5 884,75 грн.), винесену 18.01.2023 року в межах виконавчого провадження № 70782399 приватним виконавцем виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадимом Вікторовичем.

Позивач у позовній заяві ставить питання про поновлення строку на звернення до суду з цим позовом, посилаючись на те, що позовна заява подається з межах десятиденного терміну з моменту ознайомлення Позивача з Постановою про повернення виконавчого про повернення виконавчого документа стягувачу від 12.04.2023 у виконавчому провадженні № 70782394 та Постановою про повернення виконавчого документа стягувачу від 12.04.2023 у виконавчому провадженні № 70782399.

З огляду на викладене вище, суд доходить висновку, що строку на звернення до суду із позовними вимогами в частині оскарження постанов від 18.01.2023 року в межах виконавчого провадження № 70782399 підлягає поновленню, оскільки пропущений з поважних причин.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд ухвалою від 14 червня 2023 року позовну заяву залишив без руху.

19 червня 2023 року позивачем усунуто недоліки позовної заяву, які були зазначенні в ухвалі суду від 14 червня 2023 року.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду.

Частиною 3 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п.20 ч.1 ст.4 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративна справа, у якій характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників тощо не вимагають проведення підготовчого провадження та (або) судового засідання для повного та всебічного встановлення її обставин - є адміністративною справою незначної складності (малозначною справою).

Так, відповідно до ч.1 ст.257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Згідно з п.10 ч.6 ст.12 Кодексу адміністративного судочинства України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

З урахуванням наведеного та з огляду на те, що ця справа є справою незначної складності, для якої пріоритетним є її швидке вирішення, враховуючи характер спірних відносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення судового засідання для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сентравіс Сейл Юкрейн» до Приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадима Вікторовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Макаренко Анна Сергіївна про визнання протиправними та скасування постанов, призначити до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (у письмовому провадженні) сторін відповідно до статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Керуючись ст.ст 257, 258, 260, 262, 287 Кодексу адміністративного судочинства України суд,

ПОСТАНОВИВ:

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю «Сентравіс Сейл Юкрейн» строк на звернення до суду із вказаним позовом.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сентравіс Сейл Юкрейн» до Приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Нордіо Вадима Вікторовича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Макаренко Анна Сергіївна про визнання протиправними та скасування постанов.

Здійснювати розгляд адміністративної справи одноособово суддею Кореневим А.О., в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (у письмовому провадженні) сторін.

Звернути увагу відповідача на скорочений строк розгляду зазначеної категорії справ, встановлений ч.4 ст. 287 Кодексу адміністративного судочинства України, та особливий порядок повідомлення учасників справи про дату, час та місце розгляду справи відповідно до ст. 268 Кодексу адміністративного судочинства України, особливості подання заяв по суті справи в окремих категоріях адміністративних справ відповідно до ст. 269 Кодексу адміністративного судочинства України та особливий порядок обчислення процесуальних строків, встановлений ст. 270 Кодексу адміністративного судочинства України.

З урахуванням особливостей провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, визначених статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України, встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 28 червня 2023 року включно. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до вимог ч. 3 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України).

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, відповідачу разом з ухвалою надіслати копію позовної заяви.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Суддя А.О. Коренев

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111686364
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування постанов

Судовий реєстр по справі —160/13059/23

Рішення від 29.06.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коренев Андрій Олексійович

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коренев Андрій Олексійович

Ухвала від 14.06.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Коренев Андрій Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні